Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
05/03/2016 | 00:21 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Χούντα Ερντογάν στην Τουρκία! Ένταση έξω από την εφημερίδα στην οποία έβαλε λουκέτο!

Χούντα Ερντογάν στην Τουρκία! Ένταση έξω από την εφημερίδα στην οποία έβαλε λουκέτο!

Κανονική χούντα στην Τουρκία! Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη αργά το βράδυ έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Zaman. Συγκεντρωμένο πλήθος διαμαρτύρεται για την απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν να θέσει υπό δικαστική επιμέλεια μια εφημερίδα που λέει πως  συνδέεται με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται για προδοσία. Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί απέναντι από τους διαδηλωτές.

Οι διαχειριστές διορίστηκαν στην εφημερίδα Zaman έπειτα από αίτημα εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το πρακτορείο.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε συλλάβει εξέχοντες επιχειρηματίες με την κατηγορία ότι χρηματοδοτούν τον όμιλο του Γκιουλέν, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι εργαζόμενοι στην Today’s Zaman προσπάθησαν  να ετοιμάσουν το επόμενο φύλλο της εφημερίδας προτού φθάσουν οι διαχειριστές, δήλωσε στο Ρόιτερς η διευθύντριά της Σεβγκί Ακαρτσεσμέ.

“Αυτό σημαίνει πρακτικά το τέλος της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. Τα μέσα ενημέρωσης υφίσταντο πάντοτε πίεση, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο καταφανής”, είπε.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά. Ο Ερντογάν αισθάνεται και φέρεται ως δικατάτορας. Η Τουρκία δεν είχε ποτέ καλή σχέση με τη δημοκρατία,αλλά πλέον το καθεστώς δεν κρατά ούτε τα προσχήματα!

Έχουν φθάσει στο έσχατο σημείο να λένε ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα, που οδήγησε στην αποφυλάκιση δύο γνωστών δημοσιογράφων, συνιστά “καθαρή παραβίαση” του Συντάγματος, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε τη δήλωση αυτή σε ζωντανή συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης