Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Φωτιά πολέμου” ανάβει η Τουρκία με την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού!

“Φωτιά” στην Μέση Ανατολή που δύσκολα όμως θα περιοριστεί μόνο σ΄ αυτή ανάβει η Τουρκία με την απόφασή της να καταρρίψει τουρκικό αεροσκάφος SU-24.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε την κατάρριψη επισημαίνοντας όμως ότι  δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Όπως  μετέδωσε το πρακτορείο RIA ,η Ρωσία είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 το οποίο συνετρίβη στη Συρία πιθανότατα κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας  οι δύο πιλότοι το εγκατέλειψαν , αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου  μίλησε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ και με τον υπουργό Εξωτερικών Feridun Sinirlioglu σχετικά με το περιστατικό.
Η Τουρκία θα προβεί σε διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία, πρόσθεσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το ρωσικό μαχητικό ήταν σε υψόμετρο 6.000 μέτρων.
Όλα αυτά ενώ ο  Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 25 Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης