Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ταυτοποιήθηκαν 15 καταδρομείς του Noratlas και της αποστολής ΝΙΚΗ

Ταυτοποιήθηκαν 15 καταδρομείς του Noratlas και της αποστολής ΝΙΚΗ

Δεκαπέντε Καταδρομείς που είχαν σκοτωθεί στην αποστολή αυτοκτονίας ΝΙΚΗ, με το NORATLAS που καταρρίφθηκε από φιλικά πυρά ,ταυτοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου  έχει επιβεβαιωθεί η ταυτοποίηση 15 προσώπων μετά τις ανασκαφές στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, για το μοιραίο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου Noratlas. Επίσης, είπε, έχουν επιστραφεί τα οστά που αφορούν δύο περιπτώσεις αγνοουμένων που είχαν λανθασμένα δοθεί σε συγγενείς στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ταυτοποιηθούν και άλλα οστά πέρα των 15.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, ο εντοπισμός λειψάνων Ε/κ στις κατεχόμενες περιοχές μειώνεται δραματικά από μέρα σε μέρα. Οι μαζικοί χώροι ταφής Ε/κ και αυτά τα οστά που έχουν μετακινηθεί από τις κατοχικές δυνάμεις είναι το μεγάλο πρόβλημα που μας απασχολεί και ασφαλώς η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός αρνούνται να συνεργαστούν, αρνούνται να υποδείξουν αυτούς τους μαζικούς χώρους ταφής που έγιναν μετά τις περισυλλογές που έγιναν στα πεδία των μαχών εκείνη την περίοδο, πρόσθεσε. Η κατάσταση αυτή, είπε, δεν είναι μόνο απαράδεκτη αλλά και απάνθρωπη. Μετά από 42 χρόνια να μην υπάρχει συνεργασία για ένα ανθρωπιστικό θέμα. Το θέμα των αγνοουμένων είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα και όχι πολιτικό θέμα, σημείωσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης