Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
26/10/2016 | 08:30 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι 36 ώρες του Ομπάμα στην Αθήνα! Τι να περιμένουμε;

Οι 36 ώρες του Ομπάμα στην Αθήνα! Τι να περιμένουμε;

Τι να περιμένουμε από την επίσκεψη Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα;

Θα έχουμε σίγουρα άφθονη στήριξη σε δύο θέματα:
Το πρώτο είναι το χρέος και η ελάφρυνση του. Το δεύτερο το προσφυγικό. Και για τα δύο ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να τοποθετηθεί θετικά υπέρ των ελληνικών θέσεων. Ενδέχεται όπως λένε οι πληροφορίες να επισκεφθεί κάποιον από τους πολλούς προσφυγικούς καταυλισμούς. Τα πλάνα του πλανητάρχη από την Ελλάδα θα “παίξουν” παντού στον κόσμο. Κι αυτό κέρδος είναι.

Για το χρέος προφανώς θα επαναλάβει όσα πολλές φορές οι ΗΠΑ με διάφορους τρόπους έχουν πει. Το ερώτημα είναι αν το Βερολίνο κάποια στιγμή θα τ΄ ακούσει. Μέχρι στιγμής παριστάνει ότι είναι κουφό…

Ένα από τα θέματα που απασχολεί πολύ σοβαρά την Αθήνα, ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ουσιαστική και σημαντική αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα. Το θέμα αναμένεται ότι θα τεθεί με κάποιο τρόπο στις επαφές που θα ΄χει ο Ομπάμα στις 36 ώρες παραμονής του στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες λένε ότι οι ΗΠΑ το συζητάνε αλλά όχι για τα ποσά που η Αθήνα επιθυμεί.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει ένα σχέδιο το οποίο “εμπλέκει” την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια με εξοπλιστικά προγράμματα που φθάνουν μέχρι και το F-35. Ίσως μ΄ αυτό το “τυράκι” οι Αμερικανοί να βάλουν στην άκρη τους δισταγμούς τους που δεν έχουν να κάνουν με το χρήμα αλλά με την γκρίνια της Τουρκίας.

Όπως και να ΄χει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ομπάμα είναι πλέον ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η πολιτική των οποίων προφανώς έχει συνέχεια, αλλά μια αλλαγή προέδρου όπως και να το κάνουμε είναι θέμα. Και σίγουρα ο Ομπάμα δεν θα μπορεί να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον ή την διάδοχό του.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι αυτό που μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον. Ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει αρχικά η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα να γίνει στις 17 Νοεμβρίου! Η Αθήνα απάντησε ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, καλό θα ήταν να μην γίνει η επίσκεψη αυτή την ημερομηνία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης