Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι προτείνει η ΕΕ για την αιματοχυσία στη Συρία; Ακατάσχετη και ανούσια φλυαρία!

Τι προτείνει η ΕΕ για την αιματοχυσία στη Συρία; Ακατάσχετη και ανούσια φλυαρία!

H απάντηση της Αντιπροέδρου της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι σε ερώτηση  του Δημ. Παπαδημούλη για την Συρία θα προκαλούσε γέλιο αν δεν αφορούσε μια ασύλληπτη τραγωδία και ανθρώπινες ζωές. Ο Έλληνας Αντιπρόεδρος  του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή του ζητούσε πρόσθετες ενέργειες και ανάληψη πρωτοβουλιών «προκειμένου να τεθεί η πρόταση για ειρηνευτική συνδιάσκεψη για τη Συρία στη Γενική Συνέλευση και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τι απάντησε η Μογκερίνι; Διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα για το τι εστί ΕΕ σε τέτοια σοβαρά θέματα:

Η κα Μογκερίνι στην αναλυτική της απάντηση, σημειώνει πως η στρατηγική της ΕΕ για την ειρηνική επίλυση του Συριακού, είναι πολυεπίπεδη. Συγκεκριμένα η ΕΕ ενισχύει την ενεργή της στήριξη «χωρίς αποκλεισμούς στις εν εξελίξει προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη διευκόλυνση των ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων», ενώ ταυτόχρονα ενισχυει την στήριξή της στην Συριακή αντιπολίτευση, και ιδίως «της επιτροπής υψηλού επιπέδου για τις διαπραγματεύσεις (HNC), ως αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης κατά τις συνομιλίες με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και ενθάρρυνση της HNC για να περαιτέρω επεξεργασία της αντίληψής της για μια πολιτική μετάβαση».

Μεταξύ άλλων η κα Μογκερίνι υπογραμίζει τα σχέδια ενίσχυσης της ανθρωπιστικής ομάδας εργασίας της διεθνούς ομάδας στήριξης της Συρίας καθώς και τη στήριξη για παύση των εχθροπραξιών στη Συρία. Την ίδια στιγμή η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ υπενθυμίζει ότι στις 2 Οκτωβρίου ανακοίνωσε «επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Χαλέπι στη συνεργασία με τον ΟΗΕ για επείγουσα παροχή σωτήριας βοήθειας» καθώς και «ιατρική εκκένωση από το ανατολικό Χαλέπι, συμπεριλαμβανομένης συμπληρωματικής χρηματοδότησης ύψους 25 εκατ. ευρώ».

Φαίνεται ότι η ΕΕ εκτός από τα χρηματοοικονομικά και το πως θα μεγαλώσουν κι άλλο τα γερμανικά πλεονάσματα δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με οτιδήποτε άλλο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης