Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
26/04/2016 | 06:10 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Πολιτικό προσωπικό ΥΠΕΘΑ: Οι αδιόριστοι “όμηροι”!

Πολιτικό προσωπικό ΥΠΕΘΑ: Οι αδιόριστοι

Υπάρχουν και πολιτικοί υπάλληλοι στην Εθνική Άμυνα που τους ξεχνάμε. Τα προβλήματα πολλά. Ένα απ΄ αυτά στο κείμενο που ακολουθεί κι έχει να κάνει με το αδιόριστο πολιτικό και τεχνικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ. Το υπογράφει η κυρία Ιωάννα Βαμβακίδου :

Τον Μάρτιο του 2010 εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των διοριστεών  της προκήρυξης 6Κ2008 σχετική με πολιτικό τεχνικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποιες εκ των ειδικοτήτων για να έχετε εικόνα σε ποιες εξειδικεύσεις αναφέρομαι: τεχνικοί αεροσκαφών, τεχνικοί αρμάτων μάχης, προσωπικό γεωγραφικών συστημάτων GIS, μηχανολόγοι, γραφίστες, μηχανοτεχνίτες, τεχνικοί χυτών μετάλλου, ηλεκτροτεχνικοί αρμάτων μάχης, σχεδιαστές ηλεκτρολογικού σχεδίου, ελασματουργοί, συγκολλητές μετάλλων, μηχανολόγοι υδραυλικών συστημάτων οχημάτων κ.λ.π.

Τον Απρίλιο του 2014 και όντας σε εργασιακή ομηρία ήδη 4 χρόνια, η τότε υπάρχουσα κυβέρνηση προέβην στο αδιανόητο και λέω αδιανόητο λαμβάνοντας υπόψη τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στην αμυντική μας βιομηχανία εδώ και πολλά χρόνια τις οποίες σαφώς και γνωρίζετε ένεκα των δημοσιογραφικών σας πηγών, όπου και διχοτόμησε την προκήρυξή μας απορροφώντας μονάχα τους μισούς σε αναμονή συναδέλφους.

Μια κίνηση ανεπαρκής, εφόσον ήδη από το 2014 υπήρχε επιπλέον επιβάρυνση στο λιγοστό εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ  λόγω των υπεράριθμων συνταξιοδοτήσεων.

Μετά από ένα κυκεώνα επαφών, διαμαρτυριών, πιέσεων και συναντήσεων από το 2014 έως και σήμερα, καταφέραμε ως ομάδα αδιόριστων τεχνικών να πετύχουμε την έκδοση κατανομής θέσεων των υπολοίπων συναδέλφων που ήτο σε αναμονή, ένας αριθμός της τάξεως των 190 ατόμων, με το ΦΕΚ Β 12 – 8/2/2016.

Σχετικά σύντομα παραλάβαμε τις επιστολές αποδοχής διορισμού μας όπου και καταθέσαμε εκ νέου τα δικαιολογητικά τα οποία μας ζητήθηκαν (αυτή είθισται να είναι η διαδικασία). Έκτοτε βρισκόμαστε σε αναμονή στο να μας καλέσουν στην εργασία μας.

Εργασία στην οποία θα έπρεπε να βρισκόμαστε από τον Μάρτιο του 2010!!!

Ρωτώντας λοιπόν για το χρονοδιάγραμμα απορρόφησής μας, μας αναφέρθηκε πως μπορεί να περιμένουμε έως και 6 μήνες για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Το κύριο πρόβλημα από ότι έχουμε καταλάβει είναι πως πέρα από το τέρας της γραφειοκρατίας στου οποίου τα γρανάζια έχουμε μπλεχτεί και χαθεί πολλάκις, όπου τα εκ νέου κατατεθέντα δικαιολογητικά μας περνούν από πάμπολα γραφεία προς υπογραφή, έχουμε και το θέμα των πιστώσεων. 

Και εδώ λοιπόν αναρωτιόμαστε και ενιστάμεθα εντόνως!

Όταν το ΠΝ επιβαρύνεται με το κόστος σίτισης των προσφύγων  με ένα ποσό το οποίο αγγίζει το 1 εκ. ευρώ, το πρόβλημα είναι η μισθοδοσία 190 ανθρώπων;

190 τεχνικών απαραίτητων για την εθνική μας άμυνα;

Τα εργοστάσια και οι ναύσταθμοι υπολειτουργούν από την έλλειψη άρτια εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού σε απαραίτητα τμήματα για την εύρυθμη λειτουργία της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Σε μια περίοδο κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε, όπου οι υπερπτήσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο όπως και οι θαλάσσιες παραβιάσεις, θεωρείτε πως υπάρχει περιθώριο να έχουμε F16 και φρεγάτες σε ασκήσεις και αναχαιτήσεις χωρίς να υπάρχει επαρκές σύστημα τεχνικής υποστήριξης από πίσω;

Έχουμε τη δυνατότητα σε περίπτωση βλαβών να εισάγουμε εξαρτήματα από άλλες χώρες;

Προτιμούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία από το να έχουμε ελληνικά χέρια να δουλεύουν και να επισκευάζουν φρεγάτες, μαχητικά κ.λ.π.;;;

Η ομάδα αδιόριστων της 6Κ2008 είναι άτομα με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ο καθένας ξεχωριστά στο αντικείμενό του και παρά τη γνώση που έχουμε όσον αφορά το πενιχρό μισθολογικό  το οποίο μας περιμένει και σαφώς και δεν ανταποκρίνεται στις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, πάραυτα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στο ΥΠΕΘΑ την τεχνογνωσία μας και να αποτελέσουμε ενεργό αμυντικό κομμάτι θέλοντας με τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε την άμυνα της χώρας μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την επίσπευση της διαδικασίας απορρόφησής μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την πατρίδα μας.

Θέλουμε εδώ και 6 χρόνια να προσφέρουμε στο ΥΠΕΘΑ τις υπηρεσίες μας διότι παρά το γεγονός ότι είμαστε πολιτικό προσωπικό, μοιραζόμαστε το ίδιο αίσθημα ευθύνης και ιδεώδους όπως το ένστολο προσωπικό.

Ας ξεπεραστούν πλέον οι σκόπελοι που αποτελούν τροχοπέδη στην διεκπεραίωση των διορισμών μας διότι όσο και να μην το πιστεύουν αρκετοί, οι υπηρεσίες μας είναι από τις πλέον απαραίτητες.

Για τους αδιόριστους της 6Κ2008,

Βαμβακίδου Ιωάννα

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης