Βραζιλία: Διεθνές φόρουμ υπερσυντηρητικών πολιτικών δυνάμεων οργανώνεται στη χώρα

Η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο ένα φόρουμ υπερσυντηρητικών κινημάτων από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο βουλευτής Εντουάρντου Μπολσονάρου, ένας από τους γιους του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, στον οποίο ο αρχηγός του Κράτους έχει αναγγείλει ότι σκοπεύει να αναθέσει το αξίωμα του πρεσβευτή της χώρας του στις ΗΠΑ.
«Είναι η δεξιά αυτή η οποία οργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε μέσω Twitter ο βουλευτής ανακοινώνοντας την οργάνωση, για πρώτη φορά στη Βραζιλία, μιας συνόδου της Διάσκεψης Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC), που διεξάγεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.
«Βάζουμε τα θεμέλια του συντηρητισμού στη Βραζιλία για να θέσουμε σε εφαρμογή τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποφύγουμε να υπάρξει μια άλλη Βενεζουέλα στην περιφέρεια», συνέχισε ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, ο οποίος, όπως και ο πατέρας του, είναι μεγάλος πολέμιος των «αριστεριστών».
Η σύνοδος της CPAC γίνεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από το 1974 και σε αυτή συγκεντρώνονται προσωπικότητες υπερσυντηρητικών πολιτικών χώρων και κινημάτων. Η βραζιλιάνικη εκδοχή της θα γίνει στο Σαν Πάουλου την 11η και τη 12η Οκτωβρίου. Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου ανέφερε ότι τα ονόματα των προσώπων που θα συμμετάσχουν θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Ο 35χρονος βουλευτής συνδέεται με τον αμερικανό ακροδεξιό πολιτικό Στιβ Μπάνον, τον άλλοτε σύμβουλο στρατηγικής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μπάνον πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινώσει πως ο Εντουάρντου Μπολσονάρου θα είναι ένας από τους ηγέτες του «Κινήματος» (The Movement), που φιλοδοξεί να γίνει μια παγκόσμια συμμαχία δεξιών λαϊκιστών.
Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου αναμένεται να ονομαστεί σύντομα από τον πατέρα του νέος πρεσβευτής της Βραζιλίας στις ΗΠΑ. Η επιλογή του προκάλεσε κατακραυγή, μεταξύ άλλων λόγω της απειρίας του. Ο διορισμός πάντως υπόκειται στην έγκριση της διχασμένης βραζιλιάνικης Γερουσίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016