“Βαφτίζουν” μορατόριουμ τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία οι Ευρωπαίοι , συζητώντας για “εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές”! Την αποκάλυψη την κάνει ο πρεσβευτής και Μόνιμος Αντιπροσώπος της Ιταλίας στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ  Μάρκο Περονάτσι, ο οποίος σε μήνυμα του στο twitter έγραψε ότι «ένα μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές είναι μια υπό συζήτηση επιλογή»! Σύμφωνα με τον κ. Περονάτσι το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Στο μήνυμα του γράφε για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο:

“Εκφράστηκε πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε συνδυασμό με έκκληση για αποκλιμάκωση και επανάληψη του διαλόγου με την Τουρκία . Ενα μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές είναι μια υπό συζήτηση επιλογή».

 

Αντιδράσεις από την Κύπρο

Στην Αθήνα επικρατεί σιωπή, όταν ακόμη και στην Κύπρο έχουν αρχίσει να εκφράζουν δημόσια την αγανάκτηση τους για τη στάση των Ευρωπαίων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης έγραψε  σε μήνυμά του στο Twitter :«Δεν χαίρομαι που είμαι σε θέση να πω “εγώ τα έλεγα”, ούτε να επαναλάβω ότι η Κύπρος υπογραμμίζει από τον Ιούλιο του 2019 ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα λειτουργήσει με την Τουρκία».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέση για το “μορατόριουμ-συνεκμετάλλευσης”;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016