«Για τα πλοία που προσεγγίζουν το Ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, των συμπολιτών μας και των πελατών μας, παρουσία πάντα ιατρού, νοσοκόμας, προσωπικού ασφαλείας, του Λιμεναρχείου και της Περιφέρειας» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Εργαστασιακό Σωματείο των Ναυπηγείων.

Το σωματείο των εργαζομένων τονίζει επίσης ότι από τον εκάστοτε πλοίαρχο του κάθε πλοίου που προσεγγίζει ζητούνται όλα τα απαραίτητα έγγραφα και το ιατρικό ιστορικό του πληρώματος, τα οποία παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Αναφέρει, εξάλλου, ότι μετά το πέρας του ελέγχου, εξειδικευμένο συνεργείο απολυμαίνει όλους τους χώρους του πλοίου και παρόλα αυτά, για λόγους απόλυτης ασφάλειας, στα πληρώματα όλων των πλοίων δεν επιτρέπεται η έξοδος από το ναυπηγείο.

Το Εργαστασιακό Σωματείο των Ναυπηγείων κάνει επίσης γνωστό ότι εργαζόμενοι αιτήθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ναυπηγείου μας, ONEX NEORION SHIPYARDS SA, να εξοπλίσει το ναυπηγείο με εγκεκριμένο ιατρικό μηχάνημα άμεσης ανίχνευσης κορονοϊού, ώστε να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται με ότι σημαίνει αυτό για την περαιτέρω προστασία της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά και σε λίγες μέρες αναμένεται ενημέρωση για την άφιξη αυτού του μηχανήματος στο ναυπηγείο.

 

Πάρης Τσιριγώτης-ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016