Η επιλογή του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στα “χαρακώματα” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα τελευταία χρόνια διεξάγεται ο “κομματικός” πόλεμος. Η επιλογή του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ,προκάλεσε μία ακόμη μάχη, με κάποιους να “χρεώνουν” τον κ.Αρκουμανέα λανθασμένα ως κουμπάρο του κ.Κικίλια και άλλοι να τον κατηγορούν ότι είχε σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα της Novartis τον κ.Κων. Φρουζή.

Το μόνο βέβαιο όπως μας λένε είναι ότι ο Παν. Αρκουμανέας είναι υιός του Ηλία Αρκουμανέα, απόστρατου αξιωματικού της ΠΑ και για πολλά χρόνια ,μετά από την αποστρατεία του, στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Η συνεργασία αυτή δεν κατέληξε ευχάριστα, αφού ο Ηλίας Αρκουμανέας μαζί με τον Θωμά Λιακουνάκο και άλλους 15 καταδικάστηκαν τον περασμένο Μάϊο σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η υπόθεση είχε να κάνει με τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, προμήθεια αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, από την οποία σύμφωνα με το δικαστήριο υπέστη ζημία το ελληνικό δημόσιο.

Αντιθέτως σε άλλη δίκη που είχε ο Ηλίας Αρκουμανέας συγκατηγορούμενος πάλι με τον Θωμά Λιακουνάκο ,για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των ελικοπτέρων Chinook, είχε αθωωθεί.

Προφανώς δεν μπορεί να ισχύει το “αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα”, αλλά για να ΄μαστε δίκαιοι ,όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα έλεγε και τι θα έκανε η ΝΔ ως αντιπολίτευση αν η προηγούμεν κυβέρνηση έκανε την ίδια επιλογή…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016