Η είδηση δεν πρόκειται να απασχολήσει κανένα από τα ελληνικά κόμματα που έχουν να ασχοληθούν με το πότε θα γίνουν οι εκλογές και τι θα κερδίσουν απ΄ αυτές. Ωστόσο είναι μια είδηση που θα έπρεπε να είχε προστεθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις ατζέντες των πολιτικών κομμάτων, ειδικά όσων κυβέρνησαν, κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών SIPRI, η τουρκική αμυντική βιομηχανία αναπτύχθηκε κατά  κατά 24% το έτος 2017!

Με δύο εταιρείες στις 100 κορυφαίες που ασχολούνται με αμυντικά προγράμματα, η Τουρκία είναι μία  από τις τρεις «αναδυόμενες χώρες», μαζί με τη Βραζιλία και την Ινδία στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.

Η ASELSAN, η οποία ασχολείται κυρίως με ηλεκτρονικά συστήματα , και η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία, είναι οι τουρκικές εταιρείες που εμφανίζονται στον κατάλογο των 100.

Η ASELSAN ανέβηκε  στην 61η θέση το 2017 από την  68η  και η TAI  από την 77η στην 70η.

“Αυτή η σημαντική αύξηση αντανακλά τις φιλοδοξίες της Τουρκίας να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία  για να εκπληρώσει την αυξανόμενη ζήτηση αλλά  και για να εξαρτάται λιγότερο από ξένους προμηθευτές”, δήλωσε ο Pieter Wezeman, Επικεφαλής Ερευνητής στο  SIPRI.
Με τον έλεγχο του 57% της αγοράς, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν στην πρώτη θέση , με τη Ρωσία να κατακτά τη δεύτερη με μερίδιο 9,5% των πωλήσεων, αφήνοντα στη τρίτη θέση   το Ηνωμένο Βασίλειο  με 9%.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016