Τι συνδέει Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο εκτός από τον αθλητισμό; Μια ομάδα στρατιωτικών…

Στη φωτογραφία ο Άδωνις Γεωργιάδης κι ο Ανδρέας Λοβέρδος τους οποίους δεν τους ενώνει μόνο ο αθλητισμός. Και οι δύο έχουν στηρίξει, ο καθένας με τον τρόπο του, συγκεκριμένη ομάδα στρατιωτικών οι οποίοι προσπαθούν μέσω συνεχών δικαστικών “μαχών” να κερδίσουν ένα πόλεμο εκ των προτέρων χαμένο. Ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε κρύψει τη προτίμησή του στη συγκεκριμένη ομάδα, αφού είναι γνωστό ότι η ΝΔ έκανε, κάνει και θα πράξει ότι μπορεί για να κλείσει την ΠΟΕΣ. Το μάθημα της εποχής που ήταν “αστικό σωματείο” δεν το αποστήθισε.

Από κοντά ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ως ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Αλλαγής, έχει ταυτόσημες επιλογές στο χώρο της Εθνικής Άμυνας. Μετά αναρωτιούνται στο Κίνημα Αλλαγής, από που προέρχεται η δημοσκοπική κατάρρευση που σταματημό δεν έχει.

Ποιους υποστηρίζουν οι δύο πολιτικοί; Το τελευταίο που έκαναν σε δικαστήριο αυτή τη φορά, με άλλο γνωστό δικηγόρο τον Δημ.Βερβεσό, έχει ενδιαφέρον:

Το σωματείο που θέλει να γίνει ΠΟΕΣ στη θέση της ΠΟΕΣ, άσκησε έφεση κατά της απόφασης που το ίδιο το σωματείο κλώνος διαλαλεί ότι το δικαίωσε και το έκανε μονοπώλιο στο χακί συνδικαλισμό. Ναι, καλά διαβάσατε. Έφεση κατά του ίδιου του του εαυτού. Μετά από μήνες, το σωματείο αυτό, ισχυρίζεται ότι εσφαλμένως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την υπόψη απόφαση.

Πότε όμως επέλεξε να το πει αυτό; Μόλις λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η ΠΟΕΣ σε βάρος του. Την 26.4.2018 έπρεπε να δικαστεί στο Εφετείο Αθηνών η έφεση που κατέθεσε η ΠΟΕΣ σε βάρος του κλώνου της. Στο Εφετείο θα ανέπτυσσαν και τα 2 σωματεία τα νομικά επιχειρήματά τους και το δικαστήριο θα αποφάσιζε τελεσίδικα, ποιο από τα 2 σωματεία θα μπορούσε να υπάρχει, για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών. Την 26.4.2018 το σωματείο κλώνος, εφόσον είχε δίκιο, όπως μέχρι σήμερα ισχυρίζεται, θα ξεδίπλωνε τα νομικά επιχειρήματά του και πανηγυρικά θα δικαιωνόταν. Γιατί όμως άσκησε έφεση σε βάρος του ίδιου του εαυτού του; Μα για να πάρει αναβολή. Για να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο. Για να πάρει όμως αναβολή έπρεπε να βρει συγκεκριμένο λόγο, που δεν υπήρχε. Ανακάλυψε λοιπόν, μέσω της παρελκυστικής τακτικής, την αντίθετη έφεση. Λόγος που δεν θα μπορούσε να πει όχι ο δικαστής. Και πράγματι ο δικαστής του Εφετείου ανέβαλε την υπόθεση για την 31.1.2019.

Γιατί θέλει άραγε να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας κι αυτό σε “αλλαγές”;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016