Τι γίνεται με το ραντάρ ΤΗΕΛΕΜΑΧΟΣ της ΕΑΒ που αποκαλύπτει drones; Βίντεο

Πως θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις “μη επανδρωμένες απειλές” που όπως πρόσφατα διαπιστώσαμε με την επίθεση στη Σαουδική Αραβία μπορούν να πάρουν τρομακτικές διαστάσεις; Στο Αιγαίο καταγράφονται κάθε μέρα πλέον πτήσεις τουρκικών drones και στον Παρμενίωνα οι Τούρκοι πέταξαν drones πάνω από πολεμικά πλοία του Στόλου.
Το πιο δύσκολο για να τα αντιμετωπίσεις είναι να τα εντοπίσεις και σ’΄ αυτό τον τομέα στην ΕΑΒ “παλεύουν” να βρουν λύσεις. Κι όπως φαίνεται στο βίντεο η προσπάθεια αξίζει να συνεχιστεί.
Η ΕΑΒ έχει παρουσιάσει το σύστημα ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ που είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης συνόρων, ευαίσθητων περιοχών-εγκαταστάσεων.
Θα βρεθούν αρκετοί δύσπιστοι να αμφισβητήσουν τις δυνατότητες μας να φτιάξουμε οτιδήποτε μόνοι μας. Είναι λάθος να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε και οπωσδήποτε δεν πρέπει να αποθαρρύνουμε οποιονδήποτε από την προσπάθεια. Ειδικά την ΕΑΒ που δεν είναι “οποιοσδήποτε”.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016