Η Τουρκία δεν δουλεύει την “τουρκοποίηση της Θράκης” μόνο. Χρόνια τώρα προσπαθεί να κάνει το ίδιο και στα Δωδεκάνησα. Ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο, ακόμη και στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δείχνει ότι η Άγκυρα ετοιμάζει κλιμάκωση σ΄ αυτό το θέμα.

“Περίπου το 90% των μουσουλμανικών  ιδιοκτησιών στα Δωδεκάνησα έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια”, γράφει το Anadolu επικαλούμενο ομιλία  σε συμπόσιο “για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας που ζουν στα νησιά των Δωδεκανήσων”, από τον  Αμπντουλάχ Ερέν. Ποιος είναι ο κύριος;  Επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων του Εξωτερικού.Αυτός  δήλωσε ότι ο αριθμός των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών έχει μειωθεί δραματικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “τα νησιά της Δωδεκανήσου  φιλοξενούν μια τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα περίπου 6.000 ανθρώπων”.

Ο Έρεν ανέφερε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια “λίγοι Δωδεκανήσιοι Τούρκοι φοιτητές εγγράφηκαν σε πανεπιστήμια στην Τουρκία μέσω του προγράμματος υποτροφιών της Τουρκίας.Αλλά φέτος, οι υποτροφίες επεκτάθηκαν στους μαθητές του νησιού και ο αριθμός τους θα αυξηθεί”! Δουλεύουν συστηματικά οι “σύμμαχοι”.

Μιλώντας στο ίδιο συμπόσιο, ο Μουσταφά Καγιμακί, επικεφαλής της Ένωσης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων, Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων , δήλωσε “ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχε η αντίληψη ότι η περιοχή της Δυτικής Θράκης ήταν η μόνη περιοχή της χώρας όπου ζουν Τούρκοι”.