Από την πρώτη στιγμή που λειτουργήσαμε το Militaire.gr επιλέξαμε να μην έχουμε σχόλια στην ιστοσελίδα. Εξηγήσαμε το γιατί: το να προσπαθήσεις να προστατεύσεις όσους θέλουν να διαβάσουν και να σχολιάσουν θετικά ή αρνητικά από τους λίγους που θέλουν να βρίσουν, να συκοφαντήσουν να ασκήσουν βία με σχόλια και λάσπη είναι σχεδόν αδύνατο! Κάποιοι το κάνουν και για λόγους …επαγγελματικούς-κομματικούς. Το να ελέγχεις διαρκώς τα σχόλια απαιτεί μια ολόκληρη ομάδα που θα κάνει αυτή τη δουλειά όλο το 24ωρο! Συνεπώς η επιλογή να μην υπάρχουν σχόλια έχει γίνει και παραμένει για την προστασία της ιστοσελίδας αλλά και των αναγνωστών της που θεωρούν ότι μπορούν να ενημερώνονται απ΄ αυτή.

Στη σελίδα του Militaire.gr στο Facebook τα σχόλια είναι ελεύθερα. Σχεδόν κάθε μέρα κάποιοι επιβεβαιώνουν την απόφασή μας να μην έχουμε σχόλια στην ιστοσελίδα!

Δυστυχώς δεν υπάρχει ο χρόνος για να διαγράφουμε όσα εμετικά σχόλια γράφονται στο Facebook και γι΄ αυτό ζητάμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τους αναγνώστες μας που πιθανόν παρακολουθούν το Militaire.gr και από τη σελίδα του στο Facebook. Όταν έχουμε τον χρόνο το κάνουμε, όχι μόνο διαγράφοντας τα απαράδεκτα σχόλια, αλλά και μπλοκάροντας τους συντάκτες τους .Οι οποίοι τις περισσότερες φορές εμφανίζονται με “ψευδώνυμα”. Αυτή είναι η απόφασή μας και θα την τηρήσουμε. Όσοι δεν σέβονται τον κόσμο που θέλει να διαβάσει ότι γράφουμε και να το κρίνει όπως νομίζει ,θα μπλοκάρονται. Δεν είναι κανένας από τους αναγνώστες μας υποχρεωμένος να ανέχεται όσους πιστεύουν ότι Δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης είναι να κάνει και να λέει ο καθένας ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει συνέπειες και κόστος.

Δεν σκοπεύουμε να μετατρέψουμε το Militaire.gr σε “σκουπιδότοπο” και ζητάμε συγγνώμη που δεν κάνουμε το ίδιο ,με αποτελεσματικό τρόπο και στη σελίδα μας στο Facebook. Θα προσπαθήσουμε περισσότερο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016