ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

  Από τον Κων. Φράγκο

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

 • Σήμερα οι βουλευτές σε όλα τα κόμματα είναι χαμηλοτάτου επιπέδου, διαχειριστές πολυκατοικίας Μ.Ανδρουλάκης Βουλευτής (ΝΕΑ 14/4/05).
 • Μου είναι κουραστικό και σίγουρα ενοχλώ με το να επαναλαμβάνω ότι η περίοδος «ηρεμίας» που διάγομε είναι ένα διάλειμμα. Ο κίνδυνος ελλοχεύει και η κρίση των 35 ημερών θα ακολουθηθεί με άλλη σε υψηλότερους τόνους. Τότε Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία κ.λπ. θα έχουν πάρει ότι έχουν πάρει και δεν θα έχουμε άλλα να τους δώσουμε για να μας συμπαρασταθούν. Ήδη, σήμερα οι Τούρκοι πολιορκούν το Καστελλόριζο!
 • Σ’ αυτό το διάλειμμα ας πάρουμε μια ανάσα και αμέσως να προχωρήσουμε σε ενδυνάμωση των θέσεών μας. Το πως σας το   είπε σαφώς και γλαφυρά ο κ. Π. Λασκαρίδης αλλά το λέμε κι εμείς επί μήνες. Άμεση αξιοποίηση των υπάρχοντων οπλικών συστημάτων.
 • Η Ιταλία, κ. Πρωθυπουργέ, είναι καλή γειτόνισσα, σύμμαχος, μια χώρα 60 εκ. ψυχών. Το εξαπλάσιο από μας, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ. Έχει μια φοβερή, πληγωμένη βέβαια, οικονομία και μια τεράστια βιομηχανία, ιδιαίτερα αμυντική.
 • Τις προάλλες όλα τα κόμματα δέχθησαν προτάσεις αυτού των 5 αστέρων να μειώσουν τον αριθμό των βουλευτών από 900 σε 600! «Κόψανε» το ένα τρίτο! Για λόγους κύρους του Κοινοβουλίου και οικονομίας. Η είδηση σχεδόν «πνίγηκε» από τα διαπλεκόμενα ώστε να μην δυσαρεστηθεί ο πολιτικός κόσμος ή αλλιώς η γνωστή συντεχνία των κλεπτομανών. Τι θα γίνουν τόσες δυναστείες, μεγάλα ή μικρά τζάκια που οικογενειακώς ψωμίζονται από το δύστυχο Κράτος; Να μείνουν άνεργοι;
 • Η τρισάθλια Ελλάδα, που απειλείται ωμά και πρέπει να μαζέψει τα λουριά της, διαθέτει 300 βουλευτές με πληθυσμό 10 εκ.

Πρέπει παρ’ αυτά ο αριθμός να γίνει 200. Τι να τους κάνουμε τους 300; Να «κόψουμε» το 1/3 όπως οι Ιταλοί που δεν απειλούνται και δεν είναι χρεωκοπημένοι όπως εμείς. Ευρωπαϊκές χώρες του ίδιου περίπου πληθυσμιακού δυναμικού με εμάς (Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία κ.ά.) δεν διαθέτουν περισσότερους από 200!

Ολόκληρο Ράϊχ, η Γερμανία, η κυρίαρχος της Ευρώπης, φιλοξενεί στη Βουλή της 315 βουλευτές. Όσους η δική μας! Ας ξεσαβουρώσουμε λιγάκι.

 • Κύριε Πρωθυπουργέ δεν θα βρείτε καλλίτερη συγκυρία απ’ αυτή. Κάντε κάτι το ουσιαστικό και αναγκαίο. Τολμήστε.
 • Μαζί με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, καταργείστε το αίσχος διάθεσης οχημάτων στους πολιτικοπατέρες. Γελούν εις βάρος μας οι ξένοι. Ποιο άλλο Κράτος διαθέτει όχημα με οδηγό (αστυνομικό) σε βουλευτές ενώ αναζητεί δάνεια;
 • Παράλληλα, για να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα της Βουλής καταργείστε τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Σε τι εξυπηρετεί; Υπήρξε ένα «ρουσφέτι» του τ. Προέδρου κ. Απ. Κακλαμάνη σε ομάδα «φιλαρακίων» κομματικών δημοσιογράφων.
 • Κάντε κάτι να διαφέρετε από τους άλλους που το επιβάλλουν οι ανάγκες και για να αποκτήσετε αξιοπιστία και να περισσεύσουν χρήματα για την Άμυνα. Θα είναι μια καλή αρχή και για άλλα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Πάντες ικανοποιηθήκαμε με την καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης αλλά σας θυμίζω  ότι η Χ.Α. δεν υπήρξε αυτοφυές «δέντρο». Φυτεύθηκε, λιπάνθηκε και ενδυναμώθηκε από την αηδία και αποτροπιασμό που ένοιωθε ο ψηφοφόρος κατά των διαβρωμένων, πωρωμένων και κλεπτομανών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που καταλήστευσαν τη Χώρα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία, την απώλεια της κυριαρχίας της και την εγκατάλειψη της Άμυνάς της.

Ένα από τα επιχειρήματα των φασιστοειδών ήταν η παρηκμασμένη, ογκώδης, Βουλή των 300 και η Βουλή – Πρυτανείο των διορισμών (ΣΣ 238 διόρισε εν μία νυκτί, το 2010 ο μακαρίτης Πετσάλνικος) και ο νεποτισμός! Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία (ΝΕΑ 08/10) στις εκλογές του Μαΐου 2012, ένθα θριαμβεύσασα η ΧΑ, το 36,1% των ψηφοφόρων της προέρχονταν από τη ΝΔ και το 28,6% από το ΠΑΣΟΚ.

Ιδού η ευκαιρία να αρχίσετε την κάθαρση και το σπάσιμο του αυγού του σατανά ώστε να μην υπάρξει ξανά Χ.Α. Αν το αφήσετε αργά ή ενωρίς μια νέα Χ.Α. θα φανεί και αν συγκαλύπτετε την συντεχνία θα εγγραφείτε κι’ εσείς  στον πίνακα των τ. Πρωθυπουργών με τον ίδιο βαθμό που έλαβαν οι θλιβεροί προκάτοχοί σας, αργόμισθοι της Βουλής, κ. Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς. Υγιαίνετε…

Η αναδιοργάνωση των ΕΔ

Τι να σου πω! Σιχάθηκα να βλέπω τας Αθήνας.

Σιχάθηκα να μου μιλεί ο τάδε και ο δείνας.

Σιχάθηκα αιώνιες πολιτικές μουρμούρες.

Σιχάθηκα και Υπουργών και υπαλλήλων μούρες.

Σιχάθηκα τους βουλευτές και τόσους κομματάρχας.

Σιχάθηκα τους Στρατηγούς και τους Συνταγματάρχας.

Γεώργιος Σουρής

 • Αυτό το τροπάρι της αναδιοργάνωσης το ακούω χρόνια πολλά.
 • Όταν η Στρατιωτική Ηγεσία επιχειρεί, μη δυνάμενη εύκολα να ξεκολλήσει από τα συμφέροντα της συντεχνίας, να πραγματοποιήσει αναδιοργάνωση επεμβαίνουν οι ολέθριοι πολιτικοί οι οποίοι προασπίζοντες τα συμφέροντα του «Λαού» (και μη δίνοντας δεκάρα για την Άμυνα) τορπιλίζουν το ΥΕΘΑ. Επικαλούνται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών οικιών, καφετεριών, σουβλατζίδικων της περιοχής Α για να εμποδίσουν την μετακίνηση μιας μονάδας  ή κλείσιμο ενός στρατοπέδου.
 • Τελικά αυτοί συντρίβουν πάσα αναδιοργάνωση! Όταν, λοιπόν ο Α/ΓΕΕΘΑ, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης αποφασίζει την μετακίνηση μιας Ταξιαρχίας από την πόλη Α στη Β επεμβαίνουν Υπουργοί, Δήμαρχοι, Σεβασμιώτατοι και τη ματαιώνουν!
 • Αν θέλει ο κ. Παναγιωτόπουλος να είναι ένας Υπουργός που θέλει να προσφέρει στην Άμυνα, ας μην ακούσει κανένα. Μα κανένα!
 • Και το απίστευτο: Ακόμη και η Ντόρα, υπό ποια ιδιότητα, υπόσχεται αμετάβλητο μονάδων!

Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΝ

Το ηθικό βασίζεται στην Ηγεσία. Υψηλό ηθικό είναι αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς καλούς Ηγήτορες.

Στρατάρχης MONTGOMERY

 • Πριν αρκετές μέρες τα πλοία του ΠΝ επέστρεψαν στις βάσεις τους, αφού πέρασαν πάνω από δύο μήνες στο Αιγαίο, σε πλήρη συναγερμό, σε θέση μάχης. Ο Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος κ. Λυμπέρης έστειλε στα πολεμικά καράβια το παρακάτω σήμα.

«Καλή επιστροφή. Αναγνωρίζω ότι χρόνος πιθανής ώρας κατάπλου πάντα υπολείπεται προσδοκιών. Επαναπλέετε και τα απόνερα των πλοίων σας κουβαλάνε σε φιλίες και άξενες ακτές τη θέληση, την ικανότητα, το πείσμα και την αγάπη σας για την πατρίδα.

Η καθολική αναγνώριση και ο σεβασμός στο έργο σας και σε εσάς πολύτιμο αν και ελάχιστο αντίδωρο. Η βεβαιότητα ότι τα νερά τούτα δικά μας είναι και θα μείνουν επιβεβαιώθηκε από τη στάση σας. Τώρα είναι η ώρα των υπολοίπων να την ενισχύσουν.

Είμαι περήφανος για όλους σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτούς που τους λείψατε. Συμμαζέψτε τα πλοία σας. Ξεκουραστείτε.

Κρατείστε τις σημειώσεις των ημερολογίων σας εύκαιρες. Όταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται. Και θα χρειαστεί».

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο. Για να πετύχεις την ειρήνη, χρειάζεσαι σύνεση και αποφασιστικότητα».

 • Ο Αρχηγός Στόλου είναι άριστος Αξιωματικός και ρεαλιστής ταυτόχρονα. Πρέπει η πολιτική ηγεσία ν’ αντιληφθεί και ταχέως, μάλιστα, ότι το υψηλό ηθικό και η ναυτοσύνη των στελεχών του ΠΝ δεν αρκεί. Χρειάζονται μέσα. Και κυρίως να μην «κολλάμε» σε ολέθριους Νόμους ή Ελεγκτικά Συνέδρια.

Yellow submarine

Δεν ξέρει τίποτα και νομίζει ότι τα ξέρει όλα.

Είναι, σίγουρα, ένας επιτυχημένος πολιτικός.

E.B. Shaw

 • Μερικοί με επιπλήττουν γιατί «κράζω» συχνά ένα παντελώς αποτυχημένο πολιτικό που δεν εννοεί ν’ αποχωρήσει από την πολιτική αρένα. Τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλιώς ΒΕΝΙ.
 • Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να σιγήσω επί 45 ημέρες. Δεν με αφήνουν όμως ν’ αγιάσω.
 • Επί ένδοξης Κυβέρνησης του Τζέφρι, Γιωργάκη Παπανδρέου Γ΄, Υπουργός Άμυνας ήταν ο ΒΕΝΙ. Μηδενικό και καταστροφικό έργο. Η χώρα κατέρρεε, οι δανειστές είχαν, εισβάλλει αδίστακτοι και οι πολιτικοί μας έπαιζαν το βιολί τους υποδυόμενοι ότι είναι εντελώς ανεύθυνοι για την καταστροφή.
 • Ο ΒΕΝΙ, κάποια στιγμή, εισηγήθηκε την αγορά ακόμη δύο Υ/Β 214, όταν ακόμη δεν είχαμε παραλάβει ούτε ένα από τα πρώτα τέσσερα (4) από την Γερμανία. Προχώρησε ακόμη πιο πέρα ο πανούργος ΒΕΝΙ. Επέβαλε στον Γιωργάκη να επικυρώσει την προμήθεια με Νόμο! Πρωτοφανές, πρωτάκουστο στον χώρο. Ποτέ των ποτών δεν έγινε προμήθεια εξοπλισμών με Νόμο! Τι συμβαίνει σ’ αυτή την περίπτωση; ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Γιατί ο Νόμος δεν βάλλεται από κανέναν, ούτε από τη Δικαιοσύνη, ούτε την …. Ιερά Σύνοδο.  Ατσαλάκωτος και ανέγγιχτος ο ΒΕΝΙ με την ανοχή του Γιωργάκη και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον Νόμο αυτό. Τι δόθηκε ως προκαταβολή; Πόσα εκατομμύρια, τη στιγμή που η χώρα γονάτιζε; Μήπως δεν δόθηκε προκαταβολή; Απίστευτο. Κανείς δεν γνωρίζει απ’ αυτά που συνέβαιναν στη Γενική Διεύθυνση  Εξοπλισμών ένθα προΐστατο άνθρωπος του ΒΕΝΙ.
 • Το θέμα ξεχάστηκε αλλά ούτε υποβρύχια είδαμε. Όλα ξεχνιούνται στην Ελλάδα. Εκεί ποντάρουν οι πολιτικοί.
 • Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, προχθές, δηλαδή, διάβασα στην Καθημερινή ρεπορτάζ του φίλου μου δημοσιογράφου κ. Τάσου Τέλογλου για την πώληση των Ναυπηγείων. Γράφει (SIC) «Δύο σημαντικές εκκρεμότητες υφίστανται από τον τ. ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων κ. Ισκαντάρ Σαφά ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια. Από την πρώτη έχει κερδίσει 64 εκ. από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι της σύμβασης των δύο (2) Υ/Β 214 που δεν κατασκευάσθηκαν υπαιτιότητα του Ελληνικού Κράτους!! Αναμένεται και άλλη δικαίωση προσφυγής σε Αμερικανικά δικαστήρια (μεγαλύτερη της πρώτης) για αποζημίωση επενδυτών!!».
 • Τι να πω εγώ; Ποιος ελέγχει εκείνη την αμαρτωλή  εποχή; Δεν πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει, να εξηγήσει αναλυτικά την υπόθεση των  δυο Υ/Β; Τι έκρυβε η ‘‘τρίπλα’’ ΒΕΝΙ ;
 • Η ΝΔ τι κάνει; Απλά συγκαλύπτει την συντεχνία;
 • Ο ίδιος ο κ. Ε. Βενιζέλος δεν πρέπει να προβεί να εξηγήσει και για την αναγκαιότητα του Νόμου και για τα οικονομικά;
 • Τι ζητάω … ψύλλους στ’ άχυρα!

Εμείς υπνώττουμε εισέτι;

 • Υπενθυμίζω: ΗΠΑ και Γαλλία επέβαλαν, ήδη, τεράστια ποσά ως πρόστιμο στην διαβόητη NOVARTIS για την σκανδαλώδη εμπορική πολιτική της στην Ελλάδα ένθα κατάκλεβε κράτος και πολίτες.
 • Προ μηνός είχα προτείνει να αφυπνισθεί η Χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας και να επιβάλλει πρόστιμο τουλάχιστον 500 εκ. στην αμαρτωλή εταιρεία το οποίο να οδεύει απ’ ευθείας στον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ.
 • Ποιο Υπουργείο είναι υπεύθυνο; Το Υγείας; Των Οικονομικών; Καμία ανησυχία, καμία δραστηριότητα. Θα οδηγήσουμε το σκάνδαλο στην παραγραφή; Έλεος!

Συνταξιούχοι πανηγυρίστε!!

 • Ακούσατε ότι θα πάρετε αναδρομικά και ευφράνθηκε η καρδία σας; Όταν τα πάρετε, καλοφάγωτα!
 • Θα απογοητευτείτε όμως όταν μάθετε ότι ο Υπουργός Οικονομικών απεφάσισε να σας τα φορολογήσει, πριν τα εισπράξετε! Ελλάς, τρελάς!

Όχι ελεημοσύνες

 • Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος εξασφάλισε 15 εκ. με τα οποία, όπως ελέχθη, θα ενισχύσει οικονομικά τα στελέχη των ΕΔ που ταλαιπωρήθηκαν από την  τελευταία περίοδο της κρίσης.
 • Αυτά είναι ψιχία. Πόσα θα πάρει έκαστη ή έκαστος, 100, 200, 500; Μια σωστή και γενναία απόφαση που θ’ ανεβάζει τον ψυχισμό και το φρόνημα των στελεχών είναι να επανέλθει η κλίμακα των απολαβών τους τουλάχιστον στο 80% αυτής του 2010 πριν την κατακρεουργήσουν οι ΓιωργοΑντωνομπένηδες που τώρα κόπτονται για την άμυνα.
 • Η κρίση, παρά την επέμβαση του κ. Μακρόν θα κρατήσει επί….. μακρόν. Σήμερα θα δούμε ένα μικρό διάλειμμα.

Οι ΜΚΟ

 • Τα διαβάσατε τα σχετικά για τις απάτες των ΜΚΟ στο μεταναστευτικό; Άργησε πολύ να παρέμβει η Πολιτεία.
 • Αν μελετήσετε το όργιο των ΜΚΟ του Υπουργείων Εξωτερικών επί εποχής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα πάθετε ….. ψωρίαση.
 • Να καμαρώσετε ονόματα πολιτικών, εκδοτών, καθηγητών πανεπιστημίων που εισέπραξαν εκατομμύρια των εκατομμυρίων εις υγείαν των κορόιδων.
 • Εκεί θα απολαύσετε το αίσχος!
 • Θα επιστρέψω.

Τα μαχητικά MIRAGE της DASSAULT

une histoire d’amour et d’argent

 • Ολίγη αναδρομή, αναγκαία αφού γίνεται τόση φασαρία για την αξιοποίησή της ενώ παράλληλα αγοράζουμε 18 RAFALE, πάλι από την DASSAULT.
 • Για τα πρώτα, της «αγοράς του αιώνα» 1985 Μ-2000 έχω γράψει αναλυτικά και ότι τα αγοράσαμε, σε ανεξέλεγκτες τιμές, με μεσάζοντα τον, μακαρίτη πλέον, πρίγκηπα Κασόγκι.
 • Η αγορά της δεύτερης παρτίδας θυμίζει θεατρικό μπουλβάρ (είδος γαλλικής κωμωδίας) έγινε επί ΣημιτοΑκοΣμπωκέων (1999).
 • Το ΓΕΑ με έγγραφο του στο ΥΕΘΑ ζήτησε την προμήθεια οκτώ (8) Μ-2000 για αναπλήρωση απωλειών. Το Μ-2000 δεν ήταν πλέον διαθέσιμες από την DASSAULT. Αντ’ αυτών υπήρχαν τα εξελιγμένα Μ-2000-5, πανάκριβα.
 • Το ΚΥΣΕΑ* με την υπ’ αρ. 5/99 απόφασή του, με εισήγηση ΑΚΗ, αποφασίζει, χωρίς να έχει ιδέα η ΠΑ, την προμήθεια Μ-2000-5 για αναπλήρωση απωλειών και την αναβάθμιση δέκα (10) Μ-2000 σε Μ2000-5.

Το ΓΕΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε ζητήσει αναβάθμιση.

– Η ΓΔΕ της εποχής που έλαβε την απόφαση προς υλοποίηση αποφαίνεται (SIC): Δεν υφίσταται φάκελος της ΠΑ αναγκαιότητας-σκοπιμότητας αναβάθμισης.

– Το ΓΕΑ μετά δίμηνο (Φ 637.60/ΑΠ 847374) υποβάλλει τις απαιτήσεις του (σύμφωνα με τις υποδείξεις) δηλ. πέντε (5) μήνες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ!!

 • Το Υπουργείο, όμως, βιαζόταν και κάλεσε την DASSAULT σε διαπραγματεύσεις.
 • Να μην τα πολυλογώ στις 21/08/00 υπογράψαμε την σύμβαση ύψους 1,2 δις $ και αμέσως κατεβλήθη στους φίλους Γάλλους προκαταβολή 50%.
 • Οι «παράγοντες» δεν ενδιαφέρθηκαν να κάνουν συμφωνία FOS, δηλ. υποχρεώσεις υποστήριξης, που ήθελε χρόνο και θα καθυστερούσε  την προκαταβολή. Αυτό πληρώθηκε ακριβά σήμερα που οι Γάλλοι για να μας στηρίξουν τα MIRAGE ζητούν τα μαλλιά της κεφαλής της.
 • Apro pos, που λένε οι Γάλλοι, δηλ. επ’ ευκαιρία, με την αγορά των RAFALE θα υπογραφεί, ταυτόχρονα σύμβαση FOS ή θα την φάει το σκοτάδι όπως των MIRAGE; Επίσης, κι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ποια θα είναι η βιομηχανική επιστροφή, τουλάχιστον 30% που θα δοθεί στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, δηλ. τους ΣΕΚΠΥΔΕΣ, κυρίως. Οι της ΓΔΑΕΕ πρέπει να έχουν τα μάτια τους ορθάνοικτα, αλλά και οι ΣΕΚΠΥΔΕΣ να κινητοποιηθούν. Bon Jour!
 • Θυμήθηκα και κάτι άλλο: τα μαχητικά αυτά της DASSAULT που τα’ αγοράσαμε με τόσα κόλπα παρουσίασαν πολλά προβλήματα κατά την παράδοση (2004). Ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γ. Σπηλιωτόπουλος αρνήθηκε να τα παραλάβει, εάν δεν γινόταν η αποκατάσταση των ελλείψεων. (Κάτι τέτοια έκανε ο Αχαιός Σμήναρχος Υπουργός κι έφαγε το κεφάλι του..) Τα παρέλαβε , όμως , μετά βα’ί’ων και κλάδων ο κ. Με’ι’μαράκης. Ευγενής άνθρωπος, με γαλλική κουλτούρα.

* Ο τότε ΥΠΕΞ κ. Γιωργάκης ή Τζέφρι Παπανδρέου επίλεκτο μέλος του ΚΥΣΕΑ δεν προσήλθε, για ακόμη μια φορά, για να μη φορτωθεί, όπως έλεγε, ευθύνες. Σπουδαίος ηγέτης.

Αξιολόγηση Υπουργών Άμυνας

 • Ανέλαβε να την κάνει ανώνυμος συντάκτης της έγκυρης κυβερνητικής εφημερίδας «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (09/10/20).
 • Επέλεξε, λοιπόν, τον κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο (τ. ΥΕΘΑ επί Κυβέρνησης του Κων/νου Καραμανλή του επιλεγομένου Νταβαζηδοκτόνου ή Σκανδαλοθάφτη) τον οποίο χαρακτηρίζει από τους πλέον αποτυχημένους. Και προσθέτει «νομίζει ότι είναι έξυπνος αλλά δεν είναι». Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ευφυής ο συντάκτης, κάτοχος του εξυπνομέτρου, που το ανεκάλυψε τώρα, μετά από 14 χρόνια απουσίας του ΣΣ από τα πολιτικά τεκταινόμενα. Προχωρεί περαιτέρω ο ευφυής. Λέει ότι ο Σπηλιωτόπουλος στα ΑΩ (ΣΣ Ποια ΑΩ😉 τα έκανε μούσκεμα (sic). Μπράβο στον ανακαλύψαντα. Αναμένουμε ανάλυση.
 • Προσωπικά έχω κάτι «μικροκαλημέρες» με τον Αχαιό τ. πολιτικό, και Αξιωματικό Δεν τον θεωρώ αναμάρτητο. Και ποιος είναι; Μήπως εγώ; Αν όμως, αν, όλοι οι Πρωθυπουργοί της εποχής και όλοι οι ΥΕΘΑ παραπέμπονταν  στη Δικαιοσύνη για την ανεπάρκειά τους, την ανοχή των ληστειών και την ζημιά στην άμυνα, τον ΣΣ θα παρέπεμπα σε Πταισματοδικείο, ενώ Καραμανλή, Γιωργάκη, Μεϊμαράκη, Βενιζέλο, Σαμαρά κ.ά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Δέχομαι ενστάσεις και … εφέσεις.

Νέα ελληνική δραστηριότητα για UAV.

 • H Spirit World Group, δημιούργημα του κ. Μιχάλη Σπυριδάκου,  ανήγγειλε ότι πραγματοποιεί στροφή στον χώρο της τεχνολογίας και την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των μη επανδρωμένων Συστημάτων (UAV-Drones).
 • Προς τούτοις ίδρυσε την εταιρεία SPIRIT AERONAUTICAL SYSTEMS TECHNOLOGIES LTD (SAS Tech). Η εταιρεία, ελληνική, έχει στελεχωθεί με τεχνικούς υψηλού επιπέδου με επικεφαλής το Ταξ/χο ε.α. (ΣΜΑ) κ. Φώτη Καμπιώτη.  Καλή Επιτυχία.

Θα το δώσω το ρολόι

Και θα πάρω κομπολόι… τραγουδούσε κάποτε ο σερ του ελληνικού λαϊκού αλησμόνητος Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

 • Ένα ωραιότατο, αυθεντικό, δερβίσικο κομπολόι  έχει δωρίσει στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Πρόεδρος κ. Ταγίπ Ερντογάν, όταν αμφότεροι δημάρχευαν, ο μεν πρώτος στην Αθήνα, ο δε δεύτερος στην Κωνσταντινούπολη. Καλλιεργήθηκε μεταξύ τους θερμή φιλία, όταν, ακόμη, ο κ. Δ.Α. επισκέφθηκε στην φυλακή τον Τ.Ε. όταν είχε καταδικαστεί για παράβαση κανόνων της Τούρκικης Δεοντολογίας.
 • Βρήκα αφορμή το κομπολόι (ΝΕΑ 29/09) για ν’ αναφέρω ότι το όνομα Αβραμόπουλος συζητείται έντονα τελευταία για είσοδο στην Κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι ο περί ου ο λόγος είναι από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Εικάζω ότι ως πρώην ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, κομισάριος Ε.Ε. με πάμπολλες προσωπικές σχέσεις με ηγετικά πρόσωπα της Ευρώπης και με ευρύτατη πείρα δεν θα κληθεί, φυσικά, ν’ αντικαταστήσει τον κ. Κων. Καραμανλή Δ’ (εθνάρχης Κ.Κ. ο Α’, Αχιλλεύς, Καραμανλής Β’, Κωστάκης ο ολίγος Καραμανλής Γ’, Κωστάκης, ο ολιγότερος, Καραμανλής Δ’ και πάει λέγοντας…). Ίδομεν…
 • Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, εξακριβωμένα, ανησυχεί από την απόδοση μερικών κορυφαίων στελεχών. Αρχή άνδρα δείκνυσι…

Αντωνομπένηδες : ‘Εχουμε κι εμείς , ως πατριώτες , θέση στην εξουσία.

Ελλάς – Τρελάς

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 29/09/20 : O τίτλος α΄ σελίδας:

O Εθνάρχης Αμβρόσιος καταγγέλλει ως δαίμονας όσους φορούν μάσκες… Ο Μακαβριώτατος μέρα με την ημέρα ξεσαλώνει…

 • 50,62% της συνολικής παραγωγής οχημάτων της Τουρκίας απορροφάται από ευρωπαϊκές χώρες!  Εδώ και ενταύθα κλείσαμε την ΕΛΒΟ και να δω ποτέ θα την ανοίξουμε και οι άθλιοι υπόλογοι που την οδήγησαν εκεί σφυρίζουν αδιάφορα.
 • Είμαστε κατά της στράτευσης, γενικότερα είμαστε υπέρ της κατάργησης της θητείας! Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι κι’ από την άλλη έτοιμοι, φυσικά, αν προκύψει οποιοδήποτε επεισόδιο να είμαστε έτοιμοι ν’ απαντήσουμε. Αυτά λέει η κ. Φωτεινή Μπακοδήμα, βουλευτής ΜΕΡΑ 25 συμφωνούσα με την κ. Σακοράφα. Αμφότεροι κρίνουν και εγκρίνουν τους εξοπλισμούς. Αθάνατη Ελλάς!

Επί του πιεστηρίου

 • Σε 2,5 δις € θα ανέλθει η πρόβλεψη για εξοπλισμούς στις ΠΥ 2021. Ικανοποιητικό το ποσό αλλά εντελώς ανεπαρκές. Να γίνει αναγκαία η ίδρυση Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Οι πολίτες ερωτούν…. Γιατί η Κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει;
 • Στην ΕΑΒ γίνεται το έλα να δεις. Η εταιρεία βρίσκεται στα πρόθυρα της εξάχνωσης. Διοίκηση δεν έχει, οι συνδικαλιστικές, απτόητοι, επιτίθενται, ο αρμόδιος για το θέμα κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει πανικοβληθεί. Συγγνώμη για την απρέπεια αλλά στην Αρκαδία, ευγενές τέκνο της οποίας είμαι, λέμε «Με πορδές δεν βάφονται αυγά». Ο Ερντογάν σουλατσάρει 6,5 χιλ. έξω από το Καστελόριζο.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016