Μετά από τις δηλώσεις περί χρησιμοποίησης του στρατού σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας, τα σχέδια για τάγματα εθνοφυλακής ακόμη και σε αστικά κέντρα και με τις περιπτώσεις ακροτήτων από την αστυνομία να έχουν επιβαρύνει το κλίμα, το υπουργικό συμβούλιο συζητά  “για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι”.

Αυτό ανακοινώθηκε επισήμως για την ατζέντα της  συνεδρίασης και θα ΄ναι ενδιαφέρον να μας εξηγήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο του Πολίτη τι έχουν στο μυαλό τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ:

“Συνεδριάζει τη Δευτέρα 23/12 στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πρόκειται μεταξύ άλλων να συζητηθούν:

-Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης (Υπουργείο Εργασίας), για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016