Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο


Ελλάς, Τρελάς! Σχέτος σουρεαλισμός!
1. Την ίδια ημέρα που εξέθετα από τη στήλη μου τα της υπόθεσης του κ. Γιάννου Παπαντωνίου και αφού, ήδη, είχαν αρχίσει οι διαδικασίες κλήσης σε ανάκριση του τ. ΥΕΘΑ από την Εισαγγελία Διαφθοράς ανακοινώθηκε το εξής εκπληκτικό.
Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου ο κ. Γιάννος παρουσιάζει στο ΕΒΕΕΑ το βιβλίο του «Προκλήσεις και διλήμματα – Αντιμέτωποι με το μέλλον» με το οποίο επιρρίπτει ευθύνες για τον ευτελισμό του Ελληνικού Λαού σε ελληνικές κυβερνήσεις και δανειστές!
Η έκπληξη, στη συνέχεια, γίνεται κατάπληξη όταν εγνώσθησαν οι παρουσιαστές: Η κ. Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος πατρός και υιού Μητσοτάκη, ο κ. Ο. Κυριακόπουλος τέως Πρόεδρος ΕΒΕΕΑ ο κ. Θ. Βερέμης (!!) με συντονιστή τον θεωρούμενο αριστερό δημοσιογράφο κ. Ριχάρδο Σωμερίτη!!! Ερωτώ: Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι; Κανένας από τους τέσσερις, κορυφαίους, πολίτες δεν έχουν ακούσει για χρηματιστήριο, για εξοπλισμούς, για ακόρεστους δανεισμούς; Το θάρρος τιμωρείται, το θράσος πότε. Καλά κάνετε κ. Παπαντωνίου.

2. Θίασος ποικιλιών;
Θλιβερή εικόνα Κυβέρνησης της οποίας ο Υπουργός Άμυνας ανατρέπει την εξωτερική πολιτική της, ευρισκόμενος μάλιστα σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ όπου προχωρά σε εκχώρηση βάσεων, ξετρελαμένος από τη χαρά του που επιτέλους, μετά από τρία χρόνια παρακλήσεων και παραπόνων, έγινε δεκτός στο Πεντάγωνο. «Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή» που τραγουδούσε ο αξέχαστος Στράτος.
Ο κ. Τσίπρας δηλώνει άγνοια και ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι η μόνη οδός.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Πάιατ δηλώνει «Δεν θέλουμε βάσεις».
Ο Πρόεδρος της Βουλής δηλώνει αποσβολωμένος.
Επιφανείς Συριζαίοι γίνονται έξαλλοι.
Ο Καμμενικός κ. Παπαχριστόπουλος δηλώνει υπέρ Πρεσπών.
Η Υφυπουργός κ. Μερόπη Τζούφη δηλώνει «Δεν υπάρχει θέμα βάσεων…». Ανακουφίσθηκα…. Η Μερόπη έσωσε την κατάσταση…
Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν βλέποντας την παραλυσία της Ελληνικής Πολιτείας οργιάζει στο Αιγαίο και στις ΑΟΖ.

3. Τώρα μόλις έμαθα ότι ο φίλος μου Δήμος Βερύκιος αφορίστηκε από τον Παναγριώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων. Δήμο σε ζηλεύω! Ο Αμβρόσιος φρόντισε, δια του αφορισμού, να σου εξασφαλίσει, δωρεάν, διαβατήριο για τον παράδεισο. Ήδη ενεγράφης στον πίνακα των αφορισθέντων επωνύμων. Εμμ. Ροΐδη, Ελευθ. Βενιζέλου, Θόδωρου Αγγελόπουλου κ.α.
Στη συνέχεια, άκουσα, ότι έκανες σπαρακτική ένσταση στην Ιερά Σύνοδο για ν’ απαλλαγείς των αφορισμών. Κακώς, αν είναι έτσι. Χάνεις τη βίζα για τον παράδεισο… Κρίμα…
4. Κι’ αυτός το βιολί του.
Το καλοκαίρι με το θαλάσσιο σκι, ιστοσανίδα και καταδύσεις, το φθινόπωρο σε διαλέξεις. Στον κόσμο του. Πρόκειται για τον Γιωργάκη τον Καστελλοριζιώτη.
• Έκανε έναρξη με ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ με θέμα περί ανέμων και υδάτων και λοιπών … υπολειμμάτων! Συνέχεια στη Βενετία.
• Αμέριμνος, χαλαρός, ξέγνοιαστος, ουδείς τον ενοχλεί για τα πεπραγμένα της Χρυσής Εποχής του ούτε για τη διαχείριση των κρατικών επιδοτήσεων, των δανείων κ.α. (Τέσσερις, ναι, τέσσερις πραγματογνωμοσύνες ετάφησαν από το «συνδικάτο»).
• Ευτυχής και αιθεροβάμων. Η Φώφη, της αλλαγής, θα τον βάλει στη Βουλή από το παράθυρο, ο αδελφός του Νικολάκης προωθείται για την Ευρωβουλή και η θυγατέρα του Μαργαρίτα ΙΙ θα μπει στο ψηφοδέλτιο Χανίων.
• Να χαρώ αξιοκρατία και πάταξη της οικογενειοκρατίας από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ της Φώφης.
Τόπο στα νιάτα.
5. Ο κύριος Μιχάλης Καρχιμάκης απηλλάγη επιτέλους από την κατηγορία κατασκοπείας κ.λπ.
• Ο έξοχος Κρης πολιτικός ήταν σύμφωνα με το βιογραφικό του, υπάλληλος της Ο.Α. (δεν γνωρίζω αν υπηρέτησε εκεί καθόλου) και σύμβουλος του Πρωθυπουργικού ζεύγους Ανδρέα- Μιμής (1993-95) δηλαδή προ 25ετίας, θα λέγαμε, παλιά καραβάνα.
Σήμερα είναι επιτελής του ΚΙΝΑΛΛ, δηλαδή του Κινήματος Αλλαγής με τον κ. Βενιζέλο, Πρωτόπαπα, Σκανδαλίδη, Λοβέρδο και άλλους νέους. Αλλαγή κι’ απάνω τούρλα. Φτάνει παιδιά. Αρκετά προσφέρατε στην πατρίδα. Μην ξεχνάτε ότι οι πολιτικοί είναι σαν τα μπεϊμπιλίνο των μωρών. Πρέπει να αλλάζουν γιατί ερεθίζουν και βρωμάνε…
6. Κι’ άλλο νέο, αίμα, αλλά δυναστικό….
Πρωί 01/10/18 στο SKY. Ενώ ο καλός δημοσιογράφος συνεντευξιάζεται με κάποιο Μητροπολίτη (αυτό γίνεται καθημερινώς) για να μας γαλουχήσει με τις εθνικές του απόψεις, παρουσιάζεται υπότιτλος: Σε λίγο κοντά μας ο κ. Κ. Καραμανλής. Ενθουσιάστηκα! Φόρεσα, αμέσως, τα καλά μου και περίμενα να δω τι θα πει ο επί 9ετία μουγγός, speechless όπως λένε στην Βυτίνα, ο επιλεγόμενος Νταβατζηδοκτόνος, Ακάματος, Σκανδαλοθάφτης. Αυτόν, πιο παλαιότερα, ο Πάγκαλος τον έλεγε βουτυρόπαιδο. Οποία, όμως, ευφροσύνη. Εμφανίσθηκε ένας ροδαλός, στρουμπουλούλης νέος. Ο Κώστας Καραμανλής ο Γ΄, γιός του Αχιλλέα (ο οποίος προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στην Πατρίδα) που μας ανέλυσε τα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ζήτω η Οικογενειοκρατία, again. «Αυτή είναι η Ελλάδα» θα έλεγε ο Σημίτης.
7. Και νεώτερο!
• Οι προσπάθειες ενίων ΜΜΕ να επαναφέρουν στο προσκήνιο παλαιούς, φθαρμένους πλέον, πολιτικούς είναι συγκινητική. Παρελαύνουν Πετσάλνικος, Καστανίδης, Χριστοδουλάκης, Πρωτόπαππας, Στυλιανίδης.
• Την Κυριακή 30/09/18 η Καθημερινή κάνει 4σέλιδο αφιέρωμα, μετά φωτογραφιών, (στο “Κ”) στον τέως Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Μ. Χ. δεν φέρεται αναμεμειγμένος με σκάνδαλα αλλά υπηρέτησε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ πάνω από 30 χρόνια!
«Υπό τας σημαίας», Ανδρέα – Μιμής – Γιωργάκη – Αντωνομπένηδων. Ξέρει πολλά! Είχε όμως το θάρρος να δηλώσει ότι υπέγραψε το α’ μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει! Τι να περιμένουμε να δώσει παραπάνω από τι έχει δώσει; Υπάρχει ένας, έστω ένας, στο πολιτικό στερέωμα της Ευρώπης που στα 8-10 χρόνια δράσης να μην έχει αποχωρήσει; Τι ζητούν πια; Κι’ αυτοί που τους προβάλλουν;

Τζαμάλ Κασόγκι.
Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου έχει δημιουργήσει σάλο, διεθνώς, και, συνειρμικά, ανακαλεί στις μνήμες μας ένα άλλο Κασόγκι που έχει σχέση με τους εξοπλισμούς μας.
Πρόκειται για τον Πρίγκιπα Αντνάν Κασόγκι, ο οποίος απεβίωσε πέρσι, διάσημο έμπορο όπλων, που μας μοσχοπούλησε, σε τιμές ανεξέλεγκτες, τα γαλλικά Μ-2000 το 1985, επί εποχής Ανδρέα. Δίδω μόνο το σχόλιο των πασοκικών ΝΕΩΝ (10-06-17) για το θάνατο του πρίγκηπος «Ο Κασόγκι έκανε, επιλεκτικά, μερικούς μεγαλοσχήμονες Έλληνες πλουσίους… Η πώληση των Μ2000 εδραιώθηκε λόγω της φιλίας του Πρίγκηπα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και ιδιαίτερα με τη σχέση του με την κ. Δήμητρα Λιάνη… Λένε ότι αυτός είναι που δίδαξε στους Έλληνες το know how των μιζών και των offshore εταιρειών» (verbatim). Ουδέν έτερον.

 

Εξοπλιστικά αγκάθια.

Ο Ηγέτης είναι υπεύθυνος για ότι πράττει και ότι παραλείψει να πράξει.
Μάρκος Αυρήλιος.

Παραβιάζω ανοιχτές θύρες όταν επαναλαμβάνω ότι τα αντιαρματικά – επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 APACHE είναι τα καλλίτερα και ακριβότερα στον κόσμο. (Η αντίπαλος πλευρά έχει, επίσης, τέτοιου τύπου Ε/Π αλλά κατώτερα των ημετέρων). Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει αρκετά ουχί απηλλαγμένα προβλημάτων συντήρησης.
• Ας κάνω λίγο flash-back, οπισθοπορία. Το 2008 είχε ωριμάσει η κατάσταση ανάγκης εκσυγχρονισμού των πρώτων 20 Ε/Π αυτού του τύπου. Η κατασκευάστρια εταιρεία BOEING πληροφόρησε το ελληνικό ΥΕΘΑ ότι μετά ορισμένο χρόνο (Αύγουστος 2011) κλείνει η γραμμή εκσυχρονισμού, το Ε/Π περνάει σε άλλο προηγμένο τύπο (ΑΗ64D) και όσα μέσα δεν εκσυγχρονισθούν θα έχουν σύντομα πρόβλημα ανταλλακτικών και αργότερα θα πρέπει να πωληθούν ως παλιοσίδερα!
• Ο τότε ΥΕΘΑ κ. Μεϊμαράκης αδιαφορών για τα πάντα άφησε να περάσει το ακανθώδες αυτό θέμα όπως και το έτερο της προμήθειας πυρομαχικών των πανάκριβων αρμάτων (1,7 δις €) στον επόμενο. Σίγουρη τακτική Ελλήνων Υπουργών επιπέδου.
• Ο επόμενος ήταν ο κ. Ε. Βενιζέλος της αυτής νοοτροπίας των προκατόχων του. Οι Αμερικανοί έστειλαν αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις στο ΓΕΣ/ΥΕΘΑ (Αρχηγός Στρατηγός Φρ. Φράγκος) το οποίο φρόντισε να εξασφαλίσει την πίστωση, ετοίμασε τον δέοντα φάκελο και αφού υπογράφηκε από όλη την ιεραρχία και τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη όδευσε στο Γραφείο του κ. Υπουργού για τελική υπογραφή. Εκεί «σίτευε» επί 2-3 μήνες, ο ΒΕΝΙ περί άλλων ετύρβαζε, αλλά διαβεβαίωνε τον Α/ΓΕΣ και τον Β΄ Υ/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Δ. Λυμπέρη, ένα ακούραστο και αγωνιούντα αξιωματικό, ότι «Να, αύριο υπογράφω». Τον κ. Υπουργό επισκέφθηκε και ο τότε Πρέσβης των ΗΠΑ για να του υπογραμμίσει ότι θα ήταν πλήγμα για τον ελληνικό στρατό και το ΝΑΤΟ η αχρήστευση των ελικοπτέρων για τα οποία ο ελληνικός λαός έχει τόσα πληρώσει. Πάλι ο ΒΕΝΙ διαβεβαίωνε. Το ΓΕΣ ζήτησε παράταση, την πήρε, αλλά εις μάτην. Την παραμονή της εκπνοής της προθεσμίας ο Α/ΓΕΣ επισκέφθηκε τον κ. Υπουργό, του ανέλυσε ξανά την κρισιμότητα του θέματος αλλά ο ΒΕΝΙ χαμογελούσε. Τελικά δεν υπέγραψε. Ο φάκελος βρέθηκε στη γωνία ενός Γραφείου μαζί με 100αδα άλλων ανυπόγραφων ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ. Πλήρης ανευθυνότης. Γιατί δεν υπέγραψε αυτό ο πολυπράγμων Υπουργός, όπως έκανε το ίδιο και για τα πυρομαχικά αρμάτων; Εικασίες, υποθέσεις πολλές. Τώρα ο ΒΕΝΙ έχει ιδρύσει ένα ΚΥΚΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, μαζεύει εκεί διάφορους ακαδημαϊκούς, αναλύει το πώς θα σωθεί αύριο η Χώρα και προβάλλεται από μερίδα του Τύπου! Ουδείς τον ενόχλησε. Ούτε ο πολυπράγμων κ. Καμμένος ανέφερε ποτέ το “κατόρθωμα” του συναδέλφου του. Αδελφάτο….
Τα 19 ελικόπτερα, για τα οποία το ΓΕΣ ψάχνει ανταλλακτικά στην Ολλανδία, εμιράτα και αλλαχού για να τα κρατήσει στη ζωή, θα «αποθάνουν» σύντομα. Αν ήταν εκσυγχρονισμένα θα ήταν μια σπουδαία δύναμη αποτροπής, ένας πολλαπλασιαστής ισχύος.
• Το ΓΕΣ, αυτή τη στιγμή, ερευνά με αγωνία το θέμα μήπως βρεθεί μια λύση, έστω μερικής αντιμετώπισής του.
Πολιτικός πολιτισμός.
• Έγινε το αυτονόητο για πολιτισμένους πολιτικούς. Ο κ. Μητσοτάκης σηκώθηκε από το έδρανό του στη Βουλή, πήγε απέναντι στο έδρανο του κ. Τσίπρα και τον συλλυπήθηκε για την απώλεια του γαμπρού του.
• Έγιναν σχόλια. Ο κ. Κ.Μ. επέδειξε τον πολιτισμό του και την οικογενειακή του αγωγή. Σας θυμίζω απλά, ότι ο άνθρωπος της Ελίτ κ. Α. Σαμαράς εγκατέλειψε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο για να μην υποδεχθεί, ως όφειλε, το διάδοχό του κ. Α. Τσίπρα. Ένα άλλο είδος πολιτικού Καννιβαλισμού.
Άκη μ’ ακούς;
Ποιος αναδείχθηκε πρώτος στις εκλογές της ΚΕ του Σύριζα; Ο κ. Αντώνης Κοτσακάς, εργολάβος οικοδομών, τ. πρωτοκλασάτος του Άκη και τ. Πρόεδρος Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (επί Σημίτη). Να χαρώ εγώ τις μελέτες! Ελπίζουν ότι ο Αντώνης θα ψαρέψει πασόκους. Κάποια άλλη Ξενογιαννακοπούλου θα τους φέρει.

Τι γίνεται εδώ;
• Μετά την βόμβα που έριξε ο κ. Π. Καμμένος, εν Ουασιγκτώνι, όπως έλεγαν παλιότερα, για το Σκοπιανό και τις βάσεις, ακολούθησε άλλη του Αμερικανού ΥΕΘΑ κ. Τζέιμς Ματίς προ των πυλών του Πενταγώνου. Ανέφερε για δαπάνη εκσυγχρονισμού των θρυλικών F-16 το ποσό του 1,5 δις $. Ανεβαίνει το «μαλλί» ή κάποιος εκ των δύο έκανε λάθος;
• Κοντολογίς, πόσο στοιχίζει ο εκσυγχρονισμός 80 Α/Φ τελικά; Απλά διαιρώ το 1,5 δις δια του 80 οπότε προκύπτει το νούμερο. Είμαστε ευχαριστημένοι; Πόσα F16 είναι διαθέσιμα σήμερα που βράζει το καζάνι;
• Η, εσαεί, χολαίνουσα ΕΑΒ θα τα καταφέρει;
Ο Στρατός ίπταται και βοηθά.
• Κατά το μήνα Σεπτέμβριο η Αεροπορία Στρατού πραγματοποίησε 31 διακομιδές ασθενών με ελικόπτερα από νησιά στα Νοσοκομεία Αθήνας.
• Επίσης και 4 αποστολές πυρόσβεσης. Είναι η μη παραγωγική του Πάγκαλου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016