“Πως θα βλέπουμε το F-35 και πως δεν θα γίνουμε “χρήσιμοι ηλίθιοι” της περιοχής”! Ο Πτέραρχος Γεωργούσης εξηγεί

Ο Πτέραρχος Ευάγγελος Γεωργούσης έχει πετάξει με Mirage F-1, Mirage 2000,F-16, ακόμη και με ΣΟΥΧΟΙ 27! Οι γνώσεις του για το αεροπορικό όπλο δεν αμφισβητούνται και γι΄ αυτό η γνώμη του για το F-35 και τις δυνατότητές του έχει σημασία.

Ο κ.Γεωργούσης στη συνέντευξή του στο Militaire, εξηγεί τι είναι το F-35, πόσο αόρατο είναι, πως μπορεί να το βλέπει η ελληνική αεράμυνα. Εξηγεί γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί και επισημαίνει ότι αν τα όπλα που διαθέτουμε είναι στην κατάσταση που πρέπει, δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε την τουρκική αεροπορική ισχύ.

Μιλά για τις ευκαιρίες που χάσαμε, γι΄ αυτές που δεν πρέπει να χάσουμε, για τα όπλα που ορθώς αγοράστηκαν μετά από την κρίση των Ιμίων αλλά κακώς δεν συντηρούνται και αναλύει την τουρκική στρατηγική. Επισημαίνει τον κίνδυνο να παρασυρθούμε από την σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας και να πιστέψουμε ότι αυτή θα κρατήσει για πάντα. Λέει ότι η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ανατραπεί κι εμείς να γίνουμε “εξιλαστήριο θύμα”. Ή “χρήσιμοι ηλίθιοι”.

Τέλος τον ρωτήσαμε να απαντήσει σ΄ ένα ερώτημα που πάντα απασχολεί: ποιο είναι καλύτερο αεροσκάφος; Το F-16 ή το Mirage 2000. Απαντά και η απάντησή του δεν είναι διπλωματική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016