Ποιος να πειράξει τον Ερντογάν; Όλοι κάνουν μπίζνες μαζί του. Πρώτοι απ΄ όλους οι Βρετανοί, που περιμένουν από το Ταμείο Βοηθείας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να “σώσει” την British Steel, εταιρεία χάλυβα, η οποία έχει τεθεί σε αναγκαστική εκκαθάριση από τον περασμένο Μάϊο, γράφει το BBC.

Η εταιρείς Ataer Holding προσπαθεί να εξαγοράσει την British Steel. Η Ataer κατέχει σχεδόν το 50% του Erdemir, του μεγαλύτερου παραγωγού χάλυβα της Τουρκίας, ο οποίος είναι το επενδυτικό μέσο του Ταμείου Βοήθειας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (γνωστό ως Oyak), το συνταξιοδοτικό ταμείο για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Η κατάρρευση της British Steel έχει θέσει σε κίνδυνο πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση επειδή η British Steel, οι μέτοχοί της και η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν την επιχείρηση.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Oyak με πρόεδρο τον Mehmet Tas, απόστρατο στρατηγό του τουρκικού στρατού αλλά και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ είχαν παρευρεθεί σε σύσκεψη που έγινε για την τύχη της εταιρείας τον Μάϊο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ataer, που δημιούργησε ο Oyak το 2005, σχεδιάζει να ξεκινήσει μια παγκόσμια εξαγορά χάλυβα και θεωρεί ότι η British Steel θα αποτελέσει ένα “τολμηρό” πρώτο βήμα .

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του συνδικάτου των εργαζομένων στον βρετανικό χάλυβα, Steve Turner δήλωσε για την πιθανή προσφορά του τουρκικού στρατιωτικού συνταξιοδοτικού ταμείου, ότι “παρόλο που την καλωσορίζουμε ως σοβαρή πρόταση, θα παρακολουθούμε στενά αυτό το ζήτημα και θα μιλήσουμε με τα τουρκικά συνδικάτα , λαμβάνοντας υπόψη την καταστολή στην Τουρκία . “

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016