“Μορατόριουμ γεωτρήσεων” στην Κύπρο προτείνει το τουρκικό ΥΠΕΞ!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προτείνει -εκ του πονηρού- να σταματήσουν όλες οι ερευνητικές δραστηριότητες στην  κυπριακή ΑΟΖ μέχρι να λυθεί το Κυπριακό!

Η ανακοίνωση  εκδόθηκε με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου με τον Ιταλό ομόλογο του στη Ρώμη .

Τι λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η εγγύηση αυτών των δικαιωμάτων είναι δυνατή είτε με τον από κοινού τερματισμό όλων των υπεράκτιων δραστηριοτήτων στο νότιο μέρος του νησιού μέχρι να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα ή οι Ελληνοκύπριοι  να συνεργαστούν με τους Τουρκοκύπριους στο πλαίσιο της εισήγησης της 13ης Ιουλίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Για αυτό τον λόγο καλούμε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ιδιαίτερα την Ιταλία, να εγκαταλείψει την συμπεριφορά της η οποία αγνοεί τους Τουρκοκύπριους».

Η Κύπρος δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να σταματήσει τις γεωτρήσεις που είναι νόμιμες. Όσοι παρανομούν , όπως η Τουρκία δεν μπορεί να εξισώνονται μ΄ όσους παρανομούν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016