“Μια σύγκρουση στην Κύπρο δεν συμφέρει κανέναν” δηλώνει ο ψευτοπρωθυπουργός των κατεχόμενων

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Κυκλοφόρησε το περιοδικό Sebilurresad που εκδίδεται πάντα την 14η μέρα εκάστου μήνα.  Το περιοδικό εξέδιδε ο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι , ο ποιητής που συνέταξε τον τουρκικό εθνικό ύμνο και σήμερα κυκλοφορεί  με την συμβολή της οικογενείας Ερσόι.

Βασικό θέμα του τεύχους Σεπτεμβρίου είναι η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος. Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται ο χάρτης  με τον τίτλο ιδιοκτησίας της Κύπρου την εποχή των Οθωμανών.

Στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει συνέντευξη του “πρωθυπουργού” του ψευδοκράτους  Ερσίν Τατάρ προς τον συνεργάτη του περιοδικού Χουσεϊν Τουράν.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου “αν η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο απειλή η δίνει ελπίδες στο ψευδοκράτος”, ο Τατάρ απάντησε:

“Οι φωνασκίες δεν συμφέρουν κανένα. Εμείς δεν περιμένουμε τίποτα πιο σοβαρό πέρα από τις φωνασκίες, γιατί κάτι τέτοιο δεν συμφέρει κανένα.  Δεν ωφελεί κυρίως τους Ελληνοκύπριους. Γιατί έχουν καλύτερη οικονομία. Τους επισκέπτονται 4-5 εκατ. τουρίστες ετησίως, το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι καλύτερο από το δικό μας. Συνεπώς, μια –Θεός φυλάξει-σύγκρουση δεν συμφέρει ούτε εκείνους ούτε εμάς. Δεν συμφέρει ούτε την Τουρκία. Κανείς δεν θα κερδίσει κάτι από μια τέτοια περίπτωση. Κατά συνέπεια όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν με σύνεση και λογική.  Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί η χρυσή τομή στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων.  Εμείς συνεχίζουμε τις εργασίες μας με αυτή την αντίληψη. Την ώρα που εμείς αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε , να εμπεδώσουμε και να διευρύνουμε την ειρήνη κάτω από αυτό το πρίσμα , σας  επισημαίνω τα εξής: Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.  Δεν διεκδικούμε δικαιώματα άλλων. Εμείς φροντίζουμε το δικό μας λαό. Δεν έχουμε καμία άλλη σκέψη”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016