Διαξιφισμοί

Aπό τον Κων. Φράγκο

Επίλυση απορίας

 • Οι πάντες, οι παροικούντες το ΥΕΘΑ, διερωτώνται γιατί υπάρχει τέτοια αδιαφορία των κυβερνώντων για την Άμυνα και η παντελής περικοπή των πιστώσεων.
 • Την απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού κ. Αθαν. Ντόκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.
 • Λέει: Ο κίνδυνος μιας ελληνοτουρκικής στρατιωτικής σύγκρουσης είναι αρκετά περιορισμένος (sic).
 • Aυτή, νομίζω, ότι είναι και η κυβερνητική θέση.
 • Επομένως δεν υπάρχει λόγος ενίσχυσης των Ε.Δ.
 • Κι’ αν συμβεί κάτι; Θα το ρισκάρουμε, όπως είχε αποφανθεί και ο κορυφαίος στα αμυντικά κ. Μπαλάφας, του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Όμορφη και παράξενη πατρίδα. Άτυχη πατρίδα.

Προϋπολογισμός του κράτους 2020 και ΕΔ.

 • Κατατίθεται οσονούπω στη Βουλή.
 • Το ΥΕΘΑ ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ πιστώσεις για πρόσληψη το 2020, 2000 οπλιτών κατηγορίας ΟΒΑ, για αναπλήρωση ελλείψεων κ.ά.
 • Έγινε το αίτημα και μπράβο σ’ αυτούς που το έκαναν αλλά τώρα θα δούμε την βούληση του θησαυροφύλακα. Τι θα δώκει;  Όχι μόνο για τους οπλίτες αλλά και για τις ανάγκες υλικού. Αλλά ας ευθυμίσουμε δι’ ολίγον  με μία «δόση» αθάνατου Ροΐδη.

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιούτας:

α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού.

β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των.

Αθάνατη Ελλάς.

Το αισχρότατο άρθρον 86 του Συντάγματος

 • Όλοι το ξόρκιζαν, όλοι το καταριόταν, όλοι το έφτυναν, με πρώτο τον Πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Όταν όμως ήρθε η ώρα να το εξοβελίσουν, τώρα με την αναθεώρηση του Συντάγματος, από κει το πάνε, από κει το φέρνουν και το… χαϊδεύουν. Πάνε να το εξιδανικεύσουν με τροποποιήσεις.
 • Είναι ντροπή και αίσχος, καταισχύνη, για όλο τον πολιτικό κόσμο. Ο πυρήνας του, όπως κατήγγειλε ο καθηγητής κ. Αλεβιζάτος, παραμένει ο ίδιος. Προστασία των λωποδυτών Υπουργών.
 • Για το άρθρο αυτό, ο αείμνηστος επίτιμος, πατέρας του Πρωθυπουργού, είχε δηλώσει: Το άρθρο αυτό είναι κατάπτυστο. Δεν υπάρχει ούτε στο Σύνταγμα της Ζουαζιλάνδης.
 • Για να δούμε ποια είναι η Ζουαζιλάνδη (Εστία 14.11). Ο Βασιλεύς της Ζ διάγει πολυτελή βίο σε μία χώρα πάμφτωχη. Σπατάλησε 15 εκ. δολάρια για αγορά 19 Rolls-Royce  και 120 BMW προς χρήση από τον ίδιο, τις 15 γυναίκες του και τα 18 παιδιά του… Κάτω από τα όρια της φτώχειας το 80% του πληθυσμού. Η Χώρα έχει αλλάξει όνομα και λέγεται Εσουατίνι, κάπου στη Ν. Αφρική. Μην ξεχάσω το όνομα του βασιλιά με τις 15 γυναίκες. Μσουάτι Γ΄ Αμπρόουζ Μαντβούλο Ντλάμους. 
 • Ένας ένστολος συγγραφέας
 • Ο Σχης Πεζικού-Ειδικών Δυνάμεων, υπηρετών στο ΓΕΕΘΑ, κ. Μιχαήλ Πλουμής, έγραψε και παρουσιάζει ένα θαυμάσιο βιβλίο, τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΓΕΣΙΑΣ, προϊόν πείρας, έρευνας, μελέτης.
 • Πρόκειται περί καλής δουλειάς που μπορεί ν’ αποτελέσει θετικό βοήθημα για τα νεαρά στελέχη. Εύγε στον κ. Συνταγματάρχη.
 • Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, στη ΛΑΕΔ.

Δεν λιβανίζω, διαπιστώνω

 • Το μεγάλο πρόβλημα των πολιτικών είναι ότι  αρκετοί, οι περισσότεροι, δεν προθυμοποιούνται να υπογράφουν αποφάσεις. Είναι, κατά τους Αμερικανούς, non decision makers, δηλαδή ακατάλληλοι για το πόστο τους. Οι στρατιωτικοί, αντίστοιχα, πρέπει οπωσδήποτε να διακρίνονται γι’ αυτό το χάρισμα. Θ’ αναφέρω δύο Υπουργούς Άμυνας που δεν διακρίθηκαν στο θάρρος να παίρνουν αποφάσεις ή όταν τις έπαιρναν ήταν καταστροφικές. Είναι οι δύο Ευάγγελοι, κ. Μεϊμαράκης και Βενιζέλος. Πλήγωσαν το Υπουργείο Άμυνας.
 • Πληροφορούμαι ότι ο Γ. Γραμματέας ΥΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, με τον οποίο δεν έχω δα ιδανικές σχέσεις, είναι «πολυβόλο». Δηλαδή διαβάζει, ελέγχει, διασταυρώνει και υπογράφει αμέσως όταν πρέπει να υπογράψει.  Θα τον συμβούλευα να επιλέξει 2-3 στόχους που είναι κρίσιμοι για τις ΕΔ. Ν’ αφήσει ίχνη το πέρασμά του από το ΥΕΘΑ. Σήμερα ο ΓΓ κάθεται ανετότερα στο θώκο του γιατί πρώτη φορά, μετά 40 χρόνια, στην ΠΟΕ-ΥΕΘΑ επικράτησε η ΝΔ.
 • Το ίδιο κάνει ο αεικίνητος και χαλκέντερος Α/ΓΕΣ Αντγος κ. Γιώργος Καμπάς που έχει «γράψει» εκατοντάδες χιλιόμετρα σε ξηρά και αέρα ελέγχοντας κι’ επιθεωρώντας Μονάδες.

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ…

 • Σ’ αυτή τη Χώρα, του Ήλιου, των Κυκλάδων, του αέρα, του αρχαίου κάλλους και της κομματικής δυσοσμίας, η Δικαιοσύνη, δεν γίνεται, να μην επηρεάζεται από το κλίμα αυτό.
 • Εκκρεμούν στον Άρειο Πάγο 1.775 υποθέσεις, στο Εφετείο 39.689, στην Εισαγγελία Εφετών 14.169, στα Πρωτοδικεία 104.968 (!!!).
 • Οι περισσότερες δίκες, με την πάροδο του χρόνου, καταντούν παρωδίες.

Μόλις, προς εβδομάδος, το Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε την απόφασή του για ένα, εκ των σκανδάλων SIEMENS (Σύμβαση 8002/97, Ψηφιακά Κέντρα ΟΤΕ). Δεκατέσσερα, ναι, δεκατέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της πρώτης δικαστικής έρευνας. Αρχικά υπήρξαν 64 κατηγορούμενοι.

 • 27 απηλλάγησαν λόγω παραγραφής.
 • 10 έχουν αποβιώσει!!
 • Παραγραφή! Το αίσχος της Ελληνικής Νομοθεσίας, έργο των πολιτικών. Οι μίζες που έπεσαν εκείνη την εποχή είναι ανυπολόγιστες.
 • Η τελευταία, μεγάλη, κομπίνα της SIEMENS σε συνεργασία με την Αμερικανική SAIC ήταν το C4I των Ολυμπιακών Αγώνων, που δεν λειτούργησε ποτέ και άφησε επονείδιστο στίγμα στους Έλληνες πολιτικούς. Κόστος 259.032.280€. Υπεύθυνος, ΟΥΔΕΙΣ.
 • Για σκαλίστε λίγο το μυαλό σας να θυμηθείτε ποιος διευκόλυνε τον Πάπα των μιζών κ. Χριστοφοράκο να διαφύγει;
 • Σε τέσσερα θέματα πρέπει να επιδιώκουμε αναβολή: έναρξη πολέμου, πληρωμή χρέους, γάμο, δίκη.

ΟΤΤΟ VON BISMARK

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου

 • Δεν θα αναφερθώ στα της Δικαιοσύνης. Και δεν κατέχω αλλά φοβάμαι μήπως εκτοξεύσω κάποια «κορώνα» και κληθώ σ’ απολογία. Που ξέρεις;
 • Ο τ. ΥΕΘΑ, στενός συνεργάτης του κ. Κ. Σημίτη  και αγαπητός στην ελίτ όλων των κομμάτων είναι προφυλακισμένος για θέματα εξοπλισμών (ΣΣ προσέχω, δεν γράφω σκάνδαλα). Η προφυλάκιση τραβάει μήνες, αλλά νομικά καλυμμένη από τις αποφάσεις των Δικαστών. Τελευταία υπάρχει συντονισμένη κίνηση τύπου (ΝΕΑ) και πολιτικής ελίτ και κουλτούρας για την αποφυλάκισή του. Μια τελευταία διαμαρτυρία υπογράφουν, εκτός των άλλων, 61 προσωπικότητες μεταξύ των οποίων πολλά φιλαράκια του κ. Σημίτη (κ. Θ. Βερέμης, Σωκράτης Ιωακειμίδης, Κοσμίδης, Κ. Σοφούλης, Ν. Αντωνόπουλος κ.ά.). Ας αποφυλακισθεί, αρκεί εξερχόμενος μην αρχίσει πάλι τις διαλέξεις σε μεγάλα ξενοδοχεία για την σωτηρία του τόπου. Σεμνά. Δεν μασάμε.
 • Ειρήσθω εν παρόδω ότι αμφότεροι και οι … δύο Σημίτης-Παπαντωνίου υπήρξαν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης απάτης, του φιάσκου του χρηματιστηρίου. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Και ολίγη τυμβωρυχία

 • Ο διάβολος ή σατανάς, αν προτιμάτε, στην εκκαθάριση του αρχείου μου, μου έφερε εμπρός ένα φύλλο της εφημερίδας Καθημερινή (Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2003), ήγουν τουτέστιν δηλαδή και μ’ άλλα λόγια ήτοι: Δέκα έξι χρόνια πριν. Τον ίδιο χρόνο (2003) πραγματοποιείτο ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών για την οποία σήμερα, μετά 16 χρόνια, βρίσκεται εν προφυλακίσει ο κ. Παπαντωνίου. Αθώος ή ένοχος θα δείξει. Αργά, όμως, πολύ αργά.
 • Σε μία και την ίδια σελίδα της Καθημερινής (22) και με τίτλο ΓΝΩΜΕΣ, διαβάζω

Σχόλιο Ι: Οι πιο πλούσιοι; Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι Υπουργοί, ρωτούσε τις προάλλες ένας καλός συνάδελφος, στέλεχος μεγάλης Εμπορικής Τράπεζας. Μακράν ο Άκης, απάντησε ο Τραπεζίτης, ακολουθεί ο Γιάννος, συμπλήρωσε με την ίδια ευκολία. (Εκείνοι εποίησαν την νήσσαν).

Σχόλιο ΙΙ: Αυτή η ιστορία με τις μίζες των όπλων μου έφερε στο νου κουβέντες του συχωρεμένου Μποδοσάκη (ΣΣ του οποίου την θρυλική Εταιρεία Πυρομαχικών ΠΥΡΚΑΛ ξεπούλησε το Κράτος, που την αγόρασε). Τζάνεμ, «Δεν είναι η μίζα, το 2-2,5% που θα μας πάρουν οι μεσάζοντες, είναι τα άχρηστα πράγματα που θα σου φορτώσουν για να πάρουν την μίζα». Σοφή και μεγάλη κουβέντα.

Σχόλιο ΙΙΙ: Άναυδοι έμειναν οι Αμερικάνοι διοργανωτές της άτυπης συνόδου του ΝΑΤΟ στο Κολοράντο, όταν ο Έλλην Υπουργός κ. Γ. Παπαντωνίου ζήτησε την ενοικίαση ιδιωτικού τζετ για την μετακίνησή του εντός των ΗΠΑ!  Ανώτατος παράγοντας του ΝΑΤΟ έκανε το εξής σχόλιο «Μα είναι συνάντηση Υπουργών, όχι πριγκήπων…» για να προσθέσει αμέσως «Είναι τυχερός ο κ. Παπαντωνίου. Όλοι οι ομόλογοί του στις χώρες τους έχουν κοινή γνώμη» (ΣΣ και Πρωθυπουργό θα πρόσθετα εγώ). Όλοι οι Υπουργοί του ΝΑΤΟ μετακινούντο με αεροπλάνα γραμμής πλην του κ. Παπαντωνίου. Κόστος της μικρής αυτής πολυτέλειας; 45.000$. Μεγαλεία, αλαζονεία, οίηση. Ωραία χρόνια.  Αυτά και σε μία σελίδα.

Συγκίνηση της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου

 • Όταν ανέλυε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της για τον εορτασμό των 200 ετών στη Βουλή και έβλεπε να της χαμογελά με νόημα απέναντί της ο κ. Σημίτης, sponsor της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 • Δεν κρατήθηκε όμως και προέβη στην παρακάτω δήλωση: Είναι ψεύδος ότι οι ΟΑ υπερκοστολογήθηκαν. Αντίθετα, εγώ επέστρεψα από το ταμείο μου 135 εκατομμύρια … Σωστόν, έτσι είναι.  Ήταν το Ταμείο που αφορούσε τον τομέα της : Δημόσιες σχέσεις, ταξίδια κ.λπ.
 • Για να δούμε πως σχολιάζει το θέμα μία κορυφαία γραφίδα. Ο Παντελής Μπουκάλας (Καθημερινή 02.10.11). Μερίδιο ευθύνης για τον δρόμο που πήρε ο τόπος μας, για το πώς τον ξοδέψαμε, έχουμε όλοι. Αλλά, μα την αλήθεια, δεν αποφασίσαμε όλοι μαζί να φορτωθούμε το «εθνικό όραμα» των Ολυμπιακών που το πληρώσαμε πανάκριβα μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η μωροφιλοδοξία ελαχίστων και να εξυπηρετηθούν οι κερδοσκοπικοί σχεδιασμοί άλλων ευπατριδών με τη μέθοδο της άνευ διαγωνισμού ανάθεσης έργων λόγω του κατασκευασμένου «κατεπείγοντος» χαρακτήρα τους – και, πάνω κάτω, πρόκειται για τους ίδιους πεντακοσιομέδιμνους που, επιδεικνύοντας άλλη μια φορά τον υψηλό πατριωτισμό τους, έχουν ήδη εξαγάγει ένα καλό κομμάτι των κεφαλαίων τους στις ασφαλείς τράπεζες της Ελβετίας. Δεν συντάξαμε όλοι μαζί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον νόμο δηλαδή που απαλλάσσει εκ προοιμίου οποιονδήποτε ασκεί εξουσία. Δεν συναινέσαμε όλοι στα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν τζογάραμε όλοι στο Χρηματιστήριο, εκμεταλλευόμενοι την εσωτερική πληροφόρηση.
 • Η κ. Γ.Α. υιοθέτησε την άποψη των πολιτικών: Ο Ελληνικός Λαόςέχει μνήμη ρηχή, θολή και κοντή. Συνεχίστε να τον εξαπατάτε.

Αυτό κι αν δεν είναι είδηση

 • Ο αγαπητός φίλος τ. ΥΕΘΑ, επίτιμος Α/ΓΕΣ και επικεφαλής της κίνησης το Κοινό των Απανταχού Ελλήνων κ. Φραγκούλης Φράγκος δηλώνει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Σάββατο 19/11). Το κοινό των απανταχού Ελλήνων και με την Συνδρομή όλων των Ελλήνων θα μεταπέσει σε κίνημα, αν χρειασθεί.
 • Στρατηγέ, σας διαβεβαιώνω  ότι θα χρειασθεί. Σας ενθαρρύνω να το κάνετε αλλά θα σας δώσω μερικές συμβουλές υπό μορφή παροιμιών ή τσιτάτων.
 • Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.
 • Κάθε πράγμα στον καιρό του κι’ ο κολιός τον Αύγουστο.
 • Πριν να συμβεί το σοβαρό, περίμενε λιγάκι…

(Τσιτσάνειο άσμα)

 • Ο αείμνηστος Κονδύλης το «τέρας» της πολιτικής και πραξικοπημάτων είχε αποφανθεί.
 • Ποτέ πραξικόπημα μετά τις εκλογές.
 • Ποτέ ίδρυση κόμματος πριν διαπιστωθεί φθορά των κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος.
 • Είναι το λεγόμενο, στην Τρίπολη, timing.
 • Αναμείνατε.
 • ΥΓ. Αν είχατε τις ίδιες σκέψεις περίπου τέτοιο καιρό θα είχατε σήμερα τον χώρο του Βελόπουλου plus.

Ευχάριστα Νέα (ΙΙ)

 • Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την ποινή των κ. Ντίνου Μιχαηλίδη και Θανάση Μιχαηλίδη από 15 σε 8 χρόνια (υπόθεση TOR-MI). Προσεχής συζητείται και η μείωση της χρηματικής ποινής των 10 εκ. €.
 • Επανερχόμαστε στην κανονικότητα.

Άλλο και τούτο

 • Ως γνωστόν έχει υιοθετηθεί από την ΕΕ η ισότητα των … τριών φύλων.
 • Στην Αγγλία, που πρωτοπορεί, αποφασίσθηκε η κατάργηση της προσφώνησης ”Ladies and Gentlemen” γιατί αφήνει έξω το 3ο φύλο. Ο παρουσιαστής-εκφωνητής-ρήτορας θα λέει απλά «Καλή μέρα σας…» and that’s all.
 • Στα ημέτερα πρέπει ομοίως να καταργηθεί πάραυτα η προσφώνηση «Συντρόφισσες και σύντροφοι» για το ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να συντονισθούμε.
 • Εγώ Άγγλος γεννήθηκα και ως τοιούτος θ’ αποθάνω έγραφε ο αθάνατος Μποστ προ 50ετίας. Άλλες εποχές άλλα ήθη.

ΕΑΣ

 • Η νέα Διοίκηση του ΕΑΣ ας αρχίσει το έργο της με το θέμα των κρανών των ΕΔ.
 • Υπάρχει παραγγελία, από 6ετίας. Μπορούν να τα κατασκευάσουν;  Αν ναι, καλώς αλλά γρήγορα. Αν όχι να το δηλώσουν.
 • Δεν μπορεί ο Στρατός να περιμένει προστατεύοντας την ασφάλεια των κεφαλών των μαχητών με μέσα άλλων εποχών.
 • Άντε μπράβο.

Ευχάριστα νέα! (Ι)

 • Με απόφαση της Βουλής που δημοσιεύθηκε στην ΕτΚ ορίζει το πλαίσιο μίσθωσης από βουλευτές Αθήνας-Πειραιά, Επικρατείας 1.600 κε. Έως 1.800 κ.ε. για τους υπόλοιπους. Επιτρέπεται, επίσης και η μίσθωση ηλεκτροκινήτων οχημάτων. Διατιθέμενο  μηνιαίο μίσθωμα μηνιαίως 750€.
 • Πείτε μου, αδέρφια μου αλήτες πουλιά που λέει ο αειθαλής Βοσκόπουλος, αν υπάρχει άλλη Χώρα στον πλανήτη που να παραχωρεί τέτοιο προνόμιο στους βουλευτές. Πείτε μου μία! Μια χώρα χρεωκοπημένη, με στέρηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, με μισθούς πείνας στους υπαλλήλους της. Επαναλαμβάνω ότι ένας Α/ΓΕΕΘΑ ε.α. λαμβάνει σύνταξη μηνιαίως 1.420€.

Ο κ. Κων. Σημίτης

 • Επανήλθε με ένα άρθρο – ποταμό στην Καθημερινή (23.11) ο τ. Πρωθυπουργός ένθα μας δίδει γενικές και αορίστως οδηγίες για να επιτύχουμε ως καλοί πολίτες υπηρετούντες μία ευνομουμένη Πολιτεία. Ευχαριστούμε λοιπόν τον κ. Σημίτη για τις νουθεσίες του.
 • Θα μας έπειθε όμως περισσότερο ο τ. Πρωθυπουργός αν διέθετε στοιχειώδη ευπρέπεια και θάρρος να κάνει μία αυτοκριτική. Έχει ήδη, από την ρωμαλέα Κυβέρνησή του 1996-2004 μελανά σημεία: Το φιάσκο των Ίμια, το οποίο ματαίως προσπαθεί να συγκαλύψει, την απάτη του Χρηματιστηρίου, την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης. Έχει δυο βασικούς Υπουργούς του βαρείς υπόλογους για τα εξοπλιστικά (ο ένας ήδη κατάδικος), ένα άλλο Υπουργό (τ. Γεν. Δ/ντής του Πρωθ. Γραφείου), καταδικασμένος για δωροληψία, 4-5 Γεν. Διευθυντές Εξοπλισμών κατάδικους, τα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων και Δημ. Έργων ανοικτά κ.ά. κά. Ορέγεται δε, όπως σαφώς διαφαίνεται από παραπολιτική πληροφόρηση, και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ένας στενός του φίλος, ο κ. Γ. Βέλτσος τον «λιβανίζει» δεόντως και τον προτείνει εμμέσως. Γράφει (Εφ. Συντ. 26.11): Είναι όπως ο Μιτεράν ο μόνος διανοούμενος Έλληνας πολιτικός, πράγμα αδιανόητο για την μικρή πολιτική αλλά επιβεβλημένο για την Προεδρία…. Να κάνουμε λοιπόν Πρόεδρο τον Σημίτη ή άλλο διανοούμενο κλάσεως, (όπως τον κ. Ε. Βενιζέλο). Ωιμέ!

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Β. ΚΙΚΙΛΙΑ

 • Ωραία η εκστρατεία σας κατά του καπνίσματος.
 • Έχετε δει όμως πόσα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ είναι παρκαρισμένα κατά μήκος της μάνδρας του Κρατικού Νοσοκομείου στη Μεσογείων λόγω έλλειψης ανταλλακτικών;
 • Έχετε φροντίσει να βγει στον αέρα αυτός ο διαγωνισμός των 100 οχημάτων ΕΚΑΒ (χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ) ο οποίος «ταλαιπωρείται» (για κάποιο λόγο βέβαια) από το 2015; Τον είχε ο Βορίδης, τον παρέλαβε ο Κουρουπλής και τον «ζύμωνε» επί 3,5 χρόνια ο Πολάκης;
 • Γνωρίζετε τι επιπτώσεις έχει η έλλειψη των ασθενοφόρων στην υγεία των πολιτών;
 • Γνωρίζετε τι γίνεται με την αξιοποήση των νοσ. Ε/Π τα οποία «λιάζονται» από το 2012; Έλεος. Φούρνος ας μην καπνίσει…

Y.Γ. 1 Η δημόσια Διοίκηση έχει μετατραπεί σε κομματική λεία. Ο καθηγητής κ Η. Μόσιαλος σχολιάζει ( Καθ. 01/12) Αρκετοί απόφοιτοι γνωστών πανεπιστημίων και σχολών Δημ.  Διοίκησης με προϋπηρεσία σε δομές υγείας υπέβαλλαν αιτήσεις για υποδιοικητές νοσοκομείων απερίφθησαν. Προτιμήθηκαν τα κομματικά ρετάλια.

Υ.Γ.2 Ο νέος διοικητής νοσοκομείου της Κω για να εκδηλώσει τον ακραίο πατριωτισμό του δηλώνει “Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες, λένε… και οι πούστηδες.. γυναίκες. Αλλά δεν είναι..” Πνιγηρό τοπίο (Νεα 30/11/19″

Υ.Γ. 3 Ο κ Κικιλιας για να κάνει τα πράγματα χειρότερα δικαιολογείται: θα γίνεται έλεγχος αξιολόγησης των επιλεγέντων ανά τρίμηνο.. Από ποιους? από νεοριζόμενους ελεγκτές? Αρκεί αυτή η αφελής δήλωσή του για να τον στείλει ταχέως στο σπίτι του.

 

Ο ΥΦΕΘΑ Στρατηγός κ. Α. Στεφανής

 • Το είχα προβλέψει και επαληθεύομαι.
 • Οι πολιτικοί δεν τον βλέπουν με καλό μάτι και θα τον υπονομεύσουν.
 • Ο τ. Α/ΓΕΣ αφού συνεργάσθηκε, επιτυχώς, με τους συναδέλφους του Αρχηγούς Επιτελείων εστράφη στην υπηρεσία που την ανέθεσε ο κ. Πρωθυπουργός για το προσφυγικό. Εκεί ρίχνει όλο το βάρος του τώρα. Οι Επιτελάρχες ξέρουν τη δουλειά τους και δεν χρειάζονται καθοδήγηση.
 • Βάλλεται όμως, εντελώς απαράδεκτα.
 • Τις προάλλες τον περιέλαβε ε ο κ. Γ. Λιακόπουλος (anoixtoparathyro.gr 22.11) που μιλάει για την επιλογή του από τον Καμμένο και τον στολίζει με σχόλια, εντελώς ανύπαρκτων στοιχείων.

Ο μέγας δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ και του ΟΝΕ μιλούσε ειρωνικά για μία συζήτησή του στο Μαξίμου. Αστειότητες και εμφανείς προθέσεις.

 • Προσοχή κ. Στεφανή. Είσθε σε θέση να τους αποστομώσετε με το έργο σας. Αφήστε τους να λένε.

Έτσι το κάνουν όλες

 • Είναι ο τίτλος μια υπέροχης όπερας του Μότσαρτ.
 • Την όπερα αυτή χρησιμοποιούν, αναιδώς τα κόμματα όχι για να μορφώσουν τα κομματοστελέχη μουσικά (χαμένος κόπος) αλλά για να δικαιολογήσουν τις παρανομίες τους.
 • Έτσι και τώρα με τοςυ διορισμούς πολλών ανεκδιήγητων στα Νοσοκομεία αντί συγνώμης και επανόρθωσης λένε: Μα έτσι κι έκαναν και οι προηγούμενοι. Έτσι κάνουμε όλοι.
 • Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος πολίτης νομίζει ότι με αυτή τη σαβούρα των κομμάτων θα δούμε άσπρη ημέρα.

Η παραίτηση ενός Διοικητού Μονάδος

 • Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην παραίτηση του Σμηνάρχου – Διοικητή του Αεροδορμίου της Τανάγρας.
 • Μια ενέργεια αυτού του επιπέδου δεν δικαιολογεί την “συναυλία” σχολίων και εικασιών των ιντερνοκάναλων. Είναι εσωτερική υπόθεση της Π.Α.
 • Εν τούτοις για να ηρεμήσουν οι λαλίστατοι, η Π.Α. οφείλει να εκδόσει ανακοίνωση που να άπτεται έσως, της υπόθεσης

Η προώθηση συντήρησης των MIRAGE

 • Που καρκινοβατούσε, εγκληματικά, επί χρόνια και την έφερε σε καινούργιο σημείο ρεαλιστικό η ΓΔΑΕΕ/Κυριακίδη. και πως εισήχθει στο Υπ. Συμβούλιο ουδεμία σχέση έχει με τους τελευταίους κεραυνούς της Τουρκίας.
 • Ο φάκελλος MIRAGE-F16 ελέγχθηκε από τον ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Οικονόμου, εγκρίθηκε από τον κ. Ν Παναγιωτόπουλο και όδευσε στην Βουλή. Όλα καλά αλλά η συνέχεια είναι η πιο δύσκολη. Η υλοποίηση.

Ελλάς – Τρελάς

 • Ο ΕΦΚΑ ζητάει επιστροφή 23 εκ. ευρώ από συνταξιούχους στους οποίους τα έδωσε “κατα λάθος”, πολλοί είναι στρατιωτικοί. Σχιζοφρένεια.
 • Στην κορυφή της Εξουσίας, στο Μαξίμου ο αναπληρωτής Σύμβουλος Ασφαλείας μιλάει για μικρή πιθανότητα σύγκρουσης Ελλάδας – Τουρκίας ο δε πρωθυπουργός περί άμεσου κινδύνου “τυχαίου ατυχήματος”. Διαλέξτε και πάρτε.
 • Ερώτημα: Οι κ. Σαντσεθ, Μέρκελ, Κοντι, Κοστα, Μακρόν θα ασχολούνταν ποτέ με διορισμό Προέδρων νοσοκομείων; Το κάνει ο κ. Μητσοτάκης και πρωτοτυπεί.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016