Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Οι «συζητησούλες για συμβιβασμούς».

Αυτό που βλέπει σωστά ο μεγάλος μας Κώστας Μητρόπουλος και δεν το βλέπουν οι πολιτικοί μας
Πριν ακούσουν οι «Τσίπρας-Μητσοτάκης» τις συμβουλές του διδάκτορα της οσφυοκαμψίας, ραγιαδισμού και δωσικωλισμού προς την Τουρκία, ολεθρίου Σημίτη του Βραχέως, ας ρίξουν μια ματιά στον Θουκυδίδη.
Όταν οι δύστυχοι Μήλιοι προσπάθησαν να πείσουν τους κυρίαρχους Αθηναίους ότι η δεοντολογία επιβάλλει να κάνουν διαπραγματεύσεις τότε οι ισχυροί απάντησαν «Συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το τι είναι σωστό και δίκαιο γίνονται μεταξύ ισοδύναμων, αλλιώς ο ισχυρότερος επιβάλλει αυτά που η ισχύς του επιτρέπει να επιβάλλει, ο δε αδύναμος υπομένει αυτά που η αδυναμία του τον αναγκάζει ν’ αποδέχεται…».
Γνωρίζετε τη συνέχεια…
Συμπέρασμα: Εθνικός Συναγερμός με προσφορές, κυρίως της κορυφής της εξουσίας δηλ. της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών, για ταχύτατη αποκατάσταση στοιχειώδους ισορροπίας, αποτροπής. Τα άλλα είναι λόγια, έπεα –πτερόεντα…

Η ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ για την Άμυνα.
Την 15-6-19 αναφέρεται στην Τουρκική απειλή και υποδεικνύει στην Κυβέρνηση να ζητήσει έμπρακτη βοήθεια από την Ε.Ε.
Καλή η πρόταση αλλά δεν είδα κάτι να προτείνει το ΚΙΝΑΛ που πρέπει να κάνουμε κι’ εμείς. Κάτι που να άπτεται σε αναζήτηση πιστώσεων για αύξηση της αποτροπής, εκσυγχρονισμούς, ανταλλακτικά. Τις γενικότητες ξέρουμε κι’ εμείς.

Οι ξεχασιάρηδες Βαγγέληδες

Συνειρμικά με τα παραπάνω περί αύξησης της μαχητικότητας των Ε.Δ., αφού η απειλή είναι πλέον ψηλαφητή και απτή, όχι με λόγια αλλά με έργα, θυμήθηκα τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αστέρα, σήμερα, της Ευρωβουλής και τον έτερο Ευάγγελο κ. Βενιζέλο, εν καταθλίψει. Αμφότεροι εντελώς αποτυχόντες και χρεωκοπημένοι Υπουργοί Άμυνας που διέλυσαν την αποτροπή.
Πέραν της, παντελούς, ανεπαρκείας τους ήσαν και «ξεχασιάρηδες».
Ο πρώτος ξέχασε σε κάποιο συρτάρι την καταγγελία του Υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου 2007 του τρισάθλιου σκανδάλου Ηλ. Πολέμου του Στρατού. Ουδέποτε βρέθηκε ο θρυλικός φάκελλος. Ουδείς τον έλεγξε. OMERTA….
O BENI«λησμόνησε» ομοίως, επί 9 μήνες την λίστα Langard προκαλέσας μεγάλη οικονομική ζημία στο Κράτος. Κι ‘αυτός ανεξέλεγκτος. Το «σύστημα» τον προστάτευσε!

Ναυάρχου Αποστολάκη το Ανάγνωσμα.
Μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας: Επέλεξε να παραμείνει Εθνικό Κεφάλαιο παρά κομματική φιγούρα. Δεν αποδέχθηκε προτάσεις για εκλογική θέση σε ψηφοδέλτια επικρατείας. Τον ανευθυνοϋπεύθυνο ρόλο βουλευτή που, κωλοτούμπες, κυνηγούν άλλοι. Επανέρχομαι λοιπόν στην άποψη: Αν τις εκλογές κερδίσει η ΝΔ θα πρέπει ο Ναύαρχος και το επιτελείο του να παραμείνει εκεί. Τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι εθνική ανάγκη.

Φρεγάτες ΜΕΚΟ. Μετά την επιτυχή του προσπάθεια αξιοποίησης των Υ/Β 214, που τα είχαν εγκαταλείψει οι Βαγγέληδες, προχωρεί τώρα στον εκσυγχρονισμό των φρεγάτων των ΜΕΚΟ. Απαραίτητο μέτρο για το Π-Ν που το ακούμε από το 2008!
Τορπίλες για τα Υ/Β 214. Και αυτά τα υπερσύγχρονα είχαν εγκαταλειφθεί χωρίς τορπίλες, όπως τα άρματα LEOIIχωρίς πυρομαχικά επί μια 5ετία από τους Βαγγέληδες (Μεϊμαράκης-Βενιζέλος). Ήδη έχει δρομολογηθεί η προμήθεια 36.
ΣΗΜ.: Ρίξτε και μια ματιά, κ. Υπουργέ, Αγαπητέ Ναύαρχε, στον εκσυγχρονισμό των ΑΠΑΤΣΙ και την αξιοποίηση των Ε/Π ΝΗ-90 του ΓΕΣ. Λίγα, πολύ λίγα, εκατομμύρια χρειάζονται. Είναι αποδεκτό ακόμα, τέτοιες ημέρες, να είναι «κουτσά»;

Γιωργάκης SOS!
Αναφέρομαι σ’ αυτή τη μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία, τον Γεώργιο Β΄ Παπανδρέου Γ΄, τον επονομαζόμενο Καστελλοριζιώτη. Αυτόν που επί Κυβέρνησης Σημίτη του Ολίγου δεν πατούσε το πόδι του στα ΚΥΣΕΑ των εξοπλισμών, όντος ΥΠΕΞ, δικαιολογουμένου ότι «εκεί βρωμάει». Την τόλμη, όμως, να κτυπήσει τη βρώμα, δεν είχε.
Τον έχωσε, με το ζόρι, η κ. Φώφη ως υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα, όπου θα εκλεγεί άνευ ψήφων, και απεμάκρυνε τον άξιο βουλευτή κ. Παπαθεοδώρου. Πολιτικός κυνισμός και απρέπεια!
Τώρα μαθαίνουμε ότι υποψήφιοι στην Αχαΐα θα είναι και οι Μεγάλοι Αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης. Πόλωση, οξύς ανταγωνισμός, αντίδραση ψηφοφόρων Παπαθεοδώρου. Ο Γιωργάκης κινδυνεύει να χάσει την έδρα! Το έμαθε και πανικοβλήθηκε. Έκανε κάποιες βλακώδεις δηλώσεις. Η κάλπη θα δείξει. Ίσως οι Αχαιοί να επιτύχουν αυτό στο οποίο απέτυχε η Φώφη. Ν’ απομακρύνουν το τελευταίο απολειφάδι της οικογενειοκρατίας Παπανδρέου.
Ωστόσο επιμένω και διερωτώμαι. Πως η κ. Αρχηγός επιμένει στην υποψηφιότητα του Γιωργάκη; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχει, εκκρεμεί σοβαρότατη καταγγελία για ύποπτη διαχείριση του κρατικού χρήματος στο ΠΑΣΟΚ όταν ήταν Πρόεδρος ο περί ου ο λόγος; Διαβάζω στην εφημερίδα των Συντακτών (26-04-13). Σημεία και τέρατα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Τεράστιες δαπάνες χωρίς παραστατικά. 53,5 εκ. € σε γνωστό Γραφείο Ταξιδίων για ταξιδάκια του Αρχηγού και της Νομενκλατούρας!
Ποιος συγκαλύπτει τον Jeffry; Η Φωφώ, ο Μπένι, ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, όλη η συντεχνία των πολιτικών;

Η Δύστυχη ΔΕΗ.
Ο πλέον ισχυρός βιομηχανικός οργανισμός της Χώρας, η άλλοτε πάμπλουτη και πανίσχυρη ΔΕΗ με τους προνομιούχους υπαλλήλους, βαίνει κι’ αυτή σε χρεοκοπία.
Την έφαγαν, την καταλήστευσαν, την χρεοκόπησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Την ταφόπλακα βάζει, τελευταία, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αχρείοι, αφιλότιμοι, ακόρεστοι, απάτριδες.
Εκείνο όμως που εξοργίζει, αγριεύει, τους πολίτες περισσότερο, είναι ότι μερικοί πολιτικοί – απολιθώματα νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αμνήμονες, ηλίθιους, λωτοφάγους, κουλάκους ξεχνούν τις αμαρτίες τους και τα φορτώνουν στους μεταγενέστερους.
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει ξεπεράσει στην «προσφορά» της στον δημόσιο βίο τα 30 χρόνια. Προχθές επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΗ. Την κατέστρεψε, διαπίστωσε. Λησμόνησε ότι το 1993 η Κυβέρνηση της ΝΔ αποχωρώντας διόρισε 6.000 φιλαράκια της στην επιχείρηση. Το ίδιο έκανε και στο ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ. Ας μην τα ξεχνάμε…
Η ίδια θα έπρεπε να έχει ήδη αποχωρήσει από την πολιτική, αρκετά έβλαψε τη Χώρα. Το ίδιο έπρεπε να έχουν κάνει ΟΛΟΙ οι παλαιοκομματικοί των κομμάτων, όλοι οι ταριχευμένοι πολιτικάντηδες.
Αλλά για να δείτε πόσο αμετανόητοι είναι σας παρουσιάζω και την τελευταία πληροφορία. Ως Διοικητής της ΔΕΗ προορίζεται ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο ολέθριος, ο ανεπαρκέστατος, Υπουργός Οικονομικών του Καραμανλή Β΄. Δεν αλλάζουν φίλε μου με τίποτα.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις.
Δυο εξαιρετικές, νέες, δημοσιογράφοι, κυρίες Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτωρία Δενδρινού που εργάζονται στις Βρυξέλλες με θέματα Ε.Ε. εξέδωσαν το βιβλίο «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) όπου περιγράφουν το συναρπαστικό παρασκήνιο της εποχής 2013-2015, που συζητιόταν το Ελληνικό GREXIT.
Διάβασα την προδημοσίευση στην Κ (16/06/) και ανατρίχιασα με όσα ετοίμαζαν οι εταίροι της Ε.Ε. που απέναντί τους είχαν εντελώς ανεπαρκείς Έλληνες διαπραγματευτές. Οι Ευρωπαίοι χλεύαζαν που οι πολιτικοί Έλληνες πυρομανείς εμπρηστές παρουσιάζονταν ως χαμογελαστοί διαπραγματευτές –πυροσβέστες. Το πως σωθήκαμε είναι θαύμα. Θα τους βρείτε σήμερα στις λίστες υποψηφίων σωτήρων.
Το ΚΥΣΕΑ της 16 Ιουνίου

Αργά, πολύ αργά ξυπνήσαμε.
Ο κ. Πρωθυπουργός μίλησε γενικώς χωρίς ν’ αναφέρει ΑΜΕΣΑ μέτρα ενίσχυσης της αποτροπής (ΣΣ ίσως να είναι απόρρητα… Μακάρι).
Έπρεπε, ταυτόχρονα, να ανακοινώσει σύσκεψη υπό τον ΠτΔ απάσας της Πολιτικής Ηγεσίας.
Ποιοι συμμετείχαν σ’ αυτό το απισχνασμένο Συμβούλιο; Πρωθυπουργός, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, ΥΕΝ, ΥΔΤ. Δεν γνωρίζω κάποιον άλλον… Είναι δυνατόν η κ. Γεροβασίλη (απουσίαζε) και ο κ. Κουβέλης να έχουν γνώμη στ’ αμυντικά; Τι να πουν; Συμπέρασμα: Ο Ναύαρχος ΥΕΘΑ πρέπει ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ να προχωρήσει σε σχέδιο Νόμου, ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να το βρει έτοιμο, για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Ας καλέσει τον τ. ΥΕΘΑ κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να συνεργασθούν. Αυτός, απ’ ότι γνωρίζω, έχει συντάξει κάτι το εξαιρετικό και ρεαλιστικό. Όχι σαν το βλακώδες Σ.Ν. του ΥΠΕΞ που δεν φτούρισε, τελικά.
Ο κ. Βασίλης Βασιλικός (85)

Ορίσθηκε επικεφαλής της λίστας Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα κάνω ηλικιακό ρατσισμό γιατί θα είναι σαν να αυτοπυροβολούμαι. Ο κ. Β.Β. είναι διακεκριμένος συγγραφέας και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.
Ο περί ου ο λόγος, άρχισε αριστερά – αριστερά και το 1981 βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ όπου, αμέσως, πήρε μερίδιο στην εξουσία ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ. Ένας συγγραφέας σπανίως μπορεί να γίνει δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή να είναι καθημερινά στην δουλειά του και να ελέγχει. Ο κ. Β.Β. φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε και ο Μεγάλος Αντιφατικός τον απεμάκρυνε. Οργίλος και εξοργισμένος ο κ. ΒΒ εξέδωσε δίτομο πόνημα, το Κ, που σημαίνει ΚΟΣΚΩΤΑΣ – Εκδόσεις ΠΛΕΙΑΣ, 1992 (δύσκολο να βρεθεί σήμερα στα βιβλιοπωλεία). Απολαυστικό, αποκαλυπτικό, ευφραντικό παρουσιάζει με το Ν και Σ τον βίο και πολιτεία του Ανδρέα, της Μιμής, της Παπανδρεοοικογενείας, των διαφόρων υπουργών και υπουργίσκων, τη διαφθορά της εποχής. Η χλεύη και η ειρωνεία περίσσευε. Θέλετε ένα αποσπασματάκι;
«… Ο Ελληνικός Λαός εμπιστεύτηκε τα όνειρά του σε λάθος πρόσωπο. Σε ένα Αμερικάνο με ελληνικές καταβολές… Ο Κατσιράφας ήταν παρακοιμώμενος του Περονέσκου, του Μεγάλου. Δηλαδή φιλαράκια. Τύπος εύχαρις, γκομενάκιας, συναισθηματικός, ευφάνταστος, διασκέδαζε κάθε βράδυ τον Πρωθυπουργό. Έτερος μεγάλος φίλος ήταν. Αγαμέμνονας…. Έζησα την καφρίλα τους στο ποσοστό που έζησα μια εποχή της Αλλαγής. Υπήρχαν βέβαια φωτεινές εξαιρέσεις. Μα στο σύνολο υπήρξαν κάφροι. Μαύρη καφρίλα πλάκωσε. Και οι άλλοι τι είναι, θα μου πείτε; Μα με τους άλλους δεν είχα ποτέ καμμία σχέση. Υποστηρίζω τον Κ που τους κατηγορεί γιατί το παλικάρι αυτό δεν είχε λόγο να μπλέξει μ’ αυτά τα ρεμάλια…».
Κοντολογίς ο κ. ΒΒ κάνει το «Κίνημα» φύλλο και φτερό κι’ αναδεικνύει το μεγαλείο του σκανδάλου Κοσκωτά.
Ο Σημιτακός είχε ξετρελαθεί που η πένα –ξίφος του ΒΒ ξέσκισε το είδωλο Ανδρέας και την παρέα του.
Ο Μέγας Κοντός εκδήλωσε άμεσα την ευαρέσκειά του. Διόρισε τον κ. ΒΒ, καίτοι αυτός, κυριολεκτικά, ξέσκισε το ΠΑΣΟΚ, Πρέσβη στην Ουνέσκο επί 8ετία. Μεγάλες οικονομισιές για τον πένητα ΒΒ. Επανελθών έλαβε εκπομπές στις κρατικές TV με μεγάλες αμοιβές. Από το 1981 μέχρι σήμερα ο κ ΒΒ υπήρξε Κρατικοδίαιτος.
Ο κ. Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε σήμερα τον κ. ΒΒ για να ηγηθεί της τιμητικής λίστας Επικρατείας του κόμματός του. (το 2015 ο ΒΒ ήταν επικεφαλής της λίστας ΔΗΜΑΡ) Με ποια κριτήρια; Άβυσσος η ψυχή του Ανθρώπου. Τι λέει η κ. Φώφη που εορτάζει με χορδές και κύμβαλα τα 100 από τις γεννήσεως του Μεγάλου Ανδρέα, Όμορφος κόσμος πολιτικός, μαγευτικά πλασμένος.

Επιθεώρηση Στόλου

Η καθιερωμένη ετησίως, προ τιμή του Π.τ.Δ.
Άψογα οργανωμένη με εντυπωσιακή εμφάνιση των πλοίων χάρις στους κόπους, τους μόχθους και τις φροντίδες των στελεχών του Π.Ν. και την Ηγεσία τους.
Σημειώνω ότι από τα τέσσερα (4) περιβόητα υδροπτέρυγα ZUBR που αγόρασαν οι ΣημιτοακοΣμπώκοι, με κωμικοτραγικές διαδικασίες (ιδού ένα ωραίο σενάριο για τον Γαβρά) εμφανίσθηκαν δύο. Και ο κ. Σημίτης επανέρχεται προσφέροντας φροντιστήριο Πατριωτισμού.
Δωρήθηκε στον Π.τ.Δ. ένα ναυτικό καπέλο Ναυάρχου τύπου ασθμένοντα Νέλσωνα. Προφανώς για να το φοράει όταν εκτοξεύει τορπίλες πατριωτισμού κατά της Τουρκίας.
Ελλάς – Τρελάς
Σε άρθρο, μετά φωτογραφίας, στα ΝΕΑ (18/060 ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης (οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ από το 1974 και Υπουργός από το 1993) τονίζει «Εμείς είμαστε η αληθινή αλλαγή». Μα κυρία Φώφη μας συμμαζέψτε τις σκωροφαγωμένες αντίκες, βάλτε τους σ’ ένα δωμάτιο να παίζουν τάβλι και εμφανίστε τους μετά τις εκλογές. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι διώχνουν κόσμο;

276 μηχανάκια (δίκυκλα και τρίκυκλα) έχουν εξαφανισθεί από τις αποθήκες του Δήμου Αθηναίων. Η περιουσία αυτή του Δήμου δεν βρέθηκε καταγεγραμμένη σε καμία απογραφή αλλά, εδώ είναι η μεγάλη πλάκα, ο Δήμος πληρώνει τέλη κυκλοφορίας στο Δημόσιο. Ζήτω η τοπική αυτοδιοίκηση.
Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει η χορήγηση επιδόματος θερμάνσεως των δικαιούχων. Εξωτερική θερμοκρασία 36ο C. Δέστε τους.
Συνεχίζεται η επίσκεψη ευσεβών υποψηφίων βουλευτών σε Άγιους Πατέρες προς λήψη ευλογίας. Έτσι ο κ. Γιάννης Μελάς (Α΄ Πειραιώς) επισκέφθηκε τον κ. Παναγριώτατο Πειραιώς Σεραφείμ και έλαβε ευχές να κατατροπώσει τους αντιπάλους, ιδιαίτερα τους άθεους Συριζαίους.
Η, επί χρόνια, ελλειμματική ΛΑΡΚΟ Α.Ε. δίνει αυξήσεις στο προσωπικό της ενώ χρωστάει 7 εκ. € στη ΔΕΗ, η οποία, οσονούπω θα κατεβάσει διακόπτη. Γιατί αυτή η απλοχεριά της κομματικής Διοίκησης; Υπολογίζει να εισπράξει ενίσχυση από το Κράτος! Αυτή η δύστυχη Χώρα που λέγεται Ελλάς έχει πληρώσει τα τελευταία χρόνια 135,18 εκ. € πρόστιμα στην Ε.Ε. για παράνομες ενισχύσεις της ΛΑΡΚΟ. Ζήτω το Έθνος!
Σεπτέμβριος 2017- Πανεπιστήμιο Πάτρας – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. 106 φοιτητές παραδίδουν πτυχιακές εργασίες που είναι πανομοιότυπες. Τις έγραψε το ίδιο χέρι! Απεκαλύφθη ότι πανούργος φοιτητής έκανε αυτή τη δουλειά με 100€ το κομμάτι. Τι έγινε μετά θα σας γελάσω. Μάλλον αυτό που γίνεται πάντοτε εν Ελλάδι. Ανώτατες πολιτικές δυνάμεις κουκούλωσαν το θέμα! Αλλά, για να μην πικραινόμαστε, με πληροφόρησαν ότι στα πανεπιστήμια – τέρατα Στάνφορντ, Γέιλ κ.λπ. ανεκαλύφθησαν ταχυδακτυλουργοί Gost-Writters που κατασκεύαζαν μελέτες για μεταπτυχιακό πλουσιόπαιδων έναντι 250.000 $ εκ. ακόμη, και 6,5 εκ $. Η απάτη παντού.
Συμπέρασμα: Μην εμπιστευόσαστε εύκολα πανεπιστημιακούς τίτλους.

Η Διεθνής Έκθεση Αεροπορικού Υλικού
Στο αεροδρόμιο ΜΠΟΥΡΖΕ της Γαλλικής Πρωτεύουσας (ανά διετία) την προηγούμενη εβδομάδα.
Όλη η ελίτ των αεροπορικών εταιρειών, παγκοσμίως, έδωσε παρόν. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές. Μαζί τους και οι Τούρκοι που παρουσίασαν μακέτα του προς σχεδίαση μαχητικού ολοκληρωμένης τουρκικής κατασκευής.
Από τους Έλληνες διέκρινα τους εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών. Δεν θέλω να γράφω ονόματα. Καθώς και δύο επώνυμους ναυάρχους. Ο ένας ήταν ο εξαίρετος επίτιμος Α/ΓΕΝ κ. Κοσμάς Χρηστίδης και ο άλλος ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος Κυρ. Κυριακίδης.
Αναπολώ την παρόμοια Έκθεση Αμυντικού Υλικού (DEFENDORY) που γινόταν στην Αθήνα ανά διετία. Μεγάλο γεγονός για την Αθήνα και από αμυντικής πλευράς αλλά και τουριστικής.
Ε, λοιπόν, αυτή την πολύ επωφελή έκθεση, «εφόνευσε» ο μέγας άφρων ΒΕΝΙ, ως ΥΕΘΑ, που απερίσκεπτα, ανελέητα και αδιάφορα για την Πολιτεία, την μετέφερε, παρά τις αντιρρήσεις των ειδημόνων, στη Θεσσαλονίκη για ψηφοθηρικούς λόγους και να εξυπηρετήσει φιλαράκια.
Η έκθεση «δεν φτούρησε» και τη δεύτερη χρονιά έκλεισε. Οι λάτρεις της παφλαγώδους αμετροέπειας και μπουρδολογίας του ΒΕΝΙ οδύρονται που δεν θα είναι στην προσεχή Βουλή.

Απώλεια.
Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Κ. Παν. Ρήγα.
Στην Εφημερίδα των Συντακτών 17/06.
Κοντά στα άλλα, γνωστά, ο κ. ΑΝΥΕΘΑ μας λέει:
– Δεν ολοκληρώθηκε το Νομοσχέδιο Προμηθειών ΕΔ. Ολοκληρώθηκε και παραολοκληρώθηκε, προ τριμήνου. Είναι αυτό που επεξεργάσθηκε η ΓΔΑΕΕ προς αντικατάσταση του αστείου Νόμου Βενιζέλου που ο ΣΕΚΠΥ ονόμασε ΝΟΜΟ ΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ και ο ΒΕΝΙ τον σύνταξε με φιλαράκα του Θεσσαλονικείς δικηγόρους χωρίς, καν, να ρωτήσει τους χρήστες. Αυτό λοιπόν, τάφηκε κ. ΑΝΥΕΘΑ. Δεν θέλατε να στεναχωρήσετε τον ΒΕΝΙ με την αποκάλυψη του ανοσιουργήματός του;
– Στο διάστημα αυτό οι Ε.Δ. εκσυγχρονίσθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ουδέν ανακριβέστερον. Το 2015 υπεγράφη (κληρονομιά Αβραμόπουλου) ο εκσυγχρονισμός των Α/Φ Ρ3 του ΠΝ αλλά σήμερα μετά 4 χρόνια έχει γίνει μόνο το ένα (1). Υπεγράφη επίσης, ο εκσυγχρονισμός του μαχητικού F-16 του οποίου η έναρξη ακόμη εκκρεμεί. Με τις φρεγάτες, τα πυρομαχικά, τα APACHE, τα ΝΗ-90, τι γίνεται; Συγγνώμη, παραμονές εκλογών, αλλά η αλήθεια να λέγεται. Κάνατε όμως ένα σπουδαίο καλό: Τον Αποστολάκη ΥΕΘΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016