Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Θλίψη με πιάνει.
Ο Άκης ψάχνει να βρει φιλάνθρωπο δανειστή για να πληρώσει 200.000€, την εγγύηση, για να αποφυλακισθεί.
Ο Κάντας δηλώνει αδυναμία πληρωμής δικηγόρου.
Ο τ. Υπουργός Μαντέλης, που δικάστηκε πρόσφατα από το Πενταμελές Εφετείο, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών για αρπαχτή 450.000€ από την SIEMENS (θα έπρεπε, για να εξαγοράσει την ποινή και να μην οδηγηθεί στην «στενή» να καταβάλει 40€ την ημέρα, ήτοι 40.000€) αναλώθηκε σε λυγμούς, ο άλλοτε παντοδύναμος Υπουργός της Κυβέρνησης Σημίτη «Να με ελαφρύνεται όσο μπορείτε. Ζω με 1.100 € το μήνα από σύνταξη…».
Η στήλη προτείνει να συσταθεί ένα Ειδικό Ταμείο Απόρων Αξιωματούχων (που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους). Να τους δοθεί από το κράτος ένα βιβλιάριο σαν αυτό που είχε δώσει η Βασίλισσα Φρειδερίκη στα δύστυχα κοριτσάκια, θύματα του εμφυλίου. Βιβλιάριο απόρου κορασίς, που έλεγε ο Μποστ.
Σημειώνω απλά ότι ο κ. Μαντέλης είχε αντικαταστήσει, ευθύς ως κ. Κ. Σημίτης ανέλαβε την εξουσία, τον κ. Αντ. Λιβάνη, στη θέση του Γενικού Γραμματέως της Κυβέρνησης, Γεν. Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γενικού Κουμανταδόρου της Κυβέρνησης, θα έλεγα. Καλά, ουδεμία σχέση με τις ικανότητες και δεξιοτεχνία Λιβάνη.

 

Έρχεται ο θείος SAM.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας έρχεται, εντός Ιουνίου, Ειδικό Κλιμάκιο του Αμερικανικού Στρατού για να επισκεφθεί Τεχνικές Μονάδες και να προτείνει τρόπους ενίσχυσής τους με αμερικανικό υλικό.
Επίσης, το κλιμάκιο «κομίζει» δώρα, δηλ. δωρεάν παροχή βαρέος τροχαίου υλικού (αρματοφορείς, βυτιοφόρα) των οποίων έχει μέγιστη ανάγκη ο στρατός. Οι αρματοφορείς κυρίως λειτουργούν και ως πολλαπλασιαστές ισχύος. Ο αιτών και λαμβάνει είναι το δόγμα των Αμερικανών.
Ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Α. Στεφανής, που βλέπει μακρυά, έχω ακούσει ότι έχει ιδίαν άποψη για την μεθοδευμένη εκμετάλλευση των «προσφορών»

Ενδιαφέρον άρθρο.
Του τ. Α/ΓΕΑ Πτεράρχου κ. Χρήστου Βαΐτση στα ΝΕΑ 16 Μαΐου για τα ελληνοτουρκικά. Ο εξαιρετικά καταρτισμένος Πτέραρχος έχει διορισθεί ειδικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη στ’ Αμυντικά. Θα τον αξιοποιήσει άραγε ή θα επιτύχουν οι συνήθεις παραπιδημούντες στους προθαλάμους θεσιθήρες, να τον παραμερίσουν;
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα.
Διέγνωσα εσχάτως, και δεν είναι νέα τακτική, οι πραγματικοί διαχειριστές και υπεύθυνοι μιας αποτυχίας είτε είναι πολιτικοί ή κορυφαίοι Ηγέτες του Στρατεύματος, για κάθε παραπάτημα, να «δείχνουν» την ΓΔΑΕ.
Έκαστος εφ ω ετάχθη και έκαστος ν’ αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν λέω περισσότερα.

Ευχαριστίες
Στο συνάδελφο Αντισμήναρχο (Μ.Η) κ. Κων. Ζηκίδη για τα καλά του λόγια και για τα στοιχεία που μου παρείχε σχετικά με την αγορά των μαχητικών MIRAGE 2000, το 1984. Θα επανέλθω.

F 16, ξανά μανά.
Δεν τελειώσαμε ακόμη. Υπογράφηκε η LOA (σύμβαση)μεταξύ ΥΕΘΑ – US AIR FORCE αλλά για να ισχύει χρειάζεται η καταβολή προκαταβολής η οποία δεν έχει γίνει εισέτι.
Η Π.Α. (Ελληνικό Κράτος) συμβάλλεται με την US AIR FORCE και η δεύτερη, με τη σειρά της, με την κατασκευάστρια εταιρεία LOCK HEED – MARTIN η οποία υποχρεούται να προσφέρει τις ίδιες τιμές μ’ αυτές προς τις Αμερικανικές Ε.Δ.
Κάποιος ίσως ρωτήσει, και καλά θα κάνει: Είναι καθαρή η σύμβαση; Έτσι φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Προσωπικά από τα τόσα που έχουν δει τα μάτια μου, έχω πάντοτε μια επιφύλαξη για οποιαδήποτε πρόγραμμα εξοπλισμών γιατί πιστεύω ότι η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών πάντοτε ανακαλύπτει ένα τρόπο να εισπράξει το κάτι τι της. Σπανιότατες οι εξαιρέσεις. Μακάρι να είναι και η τρέχουσα.
Το αν έγινε διαγωνισμός ή όχι, μόνο για λόγους δημιουργίας πνεύματος ανταγωνισμού, είναι θέμα του ΥΕΘΑ. Όχι τόσο των τωρινών αλλά των προ αρκετών ετών αδιαφορούντων, εγκληματικά, προκατόχων του κ. Καμμένου. Βαρύτατη ευθύνη φέρουν οι δύο Ευάγγελοι (Μεϊμαράκης –Βενιζέλος) που αδιαφορούσαν για τα πάντα. Θυμάστε επί πόσα χρόνια άφηναν τα άρματα LEO II χωρίς πυρομαχικά, για τα πανηγύρια;
Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για τον εκσυγχρονισμό. Αρκεί να μην αεροβατεί.
Το να εκφράζει όμως, γνωστός, μέγας σχολιαστής ότι βρίσκεται στα όρια ναυτίας όταν ασχολείται με το θέμα, εκτίθεται. Και πολύ, μάλιστα. Δεν θα συνέβαινε αυτό εάν ένιωθε την ίδια ναυτία και εμετό όταν δεν σχολίαζε τα βρωμερά, εμετικά και κραυγαλέα σκάνδαλα των Σημιτογιάννων. Για να είμαστε δίκαιοι. Επίσης το όργιο στα ΑΩ των ΝΗ-90, APACHE στην ΓΔΑΕ των Αντωνομπένηδων.
Τότε, για όλα είχε καλή γνώμη και ο Σημίτης θεωρείται, μακράν, ο καλλίτερος Πρωθυπουργός. Μόλις, προ ημερών, πρόβαλε και τις χάρες του Γιάννου!
Προσωπικά και από τις στήλες των εντύπων με τα οποία συνεργαζόμουν αλλά και με τρία (3) βιβλία μου, κραύγαζα, ούρλιαζα, είχα γίνει γραφικός και αντιμετώπιζα με ειρωνεία τα μειδιάματα των χειροκροτητών και «παπαγαλακίων». Έχω, νομίζω, και σήμερα δικαίωμα να ομιλώ.
Για να τελειώνω, εκείνο που παρακολουθώ όσον αφορά στη σύμβαση των F-16, είναι η υποχρέωση της L-M για την προσφορά έργου στην ΕΑΒ και την περαιτέρω διασπορά του στις μικρότερες Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες που πεινούν. Επίσης περιμένω να δω τι θα γίνει με τα ΑΩ.

To κράτος του Ζόφου
Σε ένα, στοιχειωδώς, λειτουργούν κράτος, αλλοδαπός, ανεξαρτήτου κατηγορίας, καταδικασθείς, τελεσίδικα, με απόφαση Κακουργιοδικείου σε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών για πράξη κλοπής, απελαύνεται πάραυτα.
Εδώ κι ενταύθα, στη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Ελλάδας, των Κοντονή και Τόσκα, ο ομότιμος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής ζητάει από το Συμβούλιο Χαρίτων (ΕτΚ, τεύχος Γ΄883|8.9.17) άρση των συνεπειών που απορρέουν από την καταδίκη του ΨΧ αλλοδαπού προκειμένου αυτή να μην αποτελεί κώλυμα για την ανανέωση της ειδικής αδείας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτων (ταξί). Και που είσαι ακόμη…
ΝΕΕΣ προαγωγές.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από το ΥΕΘΑ προωθείται το διάταγμα προαγωγής του Λεωνίδα των Θερμοπυλών σε επίτιμο Αντιστράτηγο. Έπεται ο Αθανάσιος Διάκος. Δεν πρόκειται περί πρωτοτυπίας. Ο μακαρίτης Αρσένης είχε προάγει είκοσι κομματικούς Ταγματάρχες εα σε επίτιμους αντιστράτηγους (1995)

Ο ΑΟΟΑ στον ρόλο του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ FUND
Δυο διακεκριμένοι και έχοντες μακράν πείρα επί του θέματος Αντιστράτηγοι EA κ. Γεώργιος Κοράκης και Αθ. Καρακώστας (τ. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Αποστράτων ΣΞ) σύνταξαν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη (ΜΑΡΤΙΟΣ 18) η οποία αποδεικνύει ότι η πρόθεση ΥΕΘΑ να μετατρέψει τα αποθέματα ΑΟΟΑ ως μέσον αποπληρωμής δανείων αξιωματικών είναι καθαρή φενάκη.
Το καλλίτερο που έχει να κάνει το Υπουργείο είναι να βοηθήσει την ΑΟΟΑ να ξεμπλέξει από τη μέγγενη του Υπ. Περιβάλλοντος, και να τελειώσει επιτέλους, η υπόθεση Πικερμίου.

Χαιρετίσματα Αγαπητέ κ. Κικίλια.
• Εκδίδετε σωρεία δηλώσεων, κατακρίνοντας το ΥΕΘΑ –και καλά κάνετε – τις οποίες μου στέλνει ανελλιπώς ο φίλος μου δημοσιογράφος κ. Χάρης Χατζηχαραλάμπους.
Σημειώνω ότι γενικολογείτε. Καλό είναι να μας δηλώνετε, καθαρά –ξεκάθαρα, για τα παρακάτω.
Ποιες είναι οι προθέσεις σας, του κόμματός σας, για την θητεία. Θα την αφήσετε κουτσουρεμένη και ανεπαρκή, όπως εγκληματικά έκανε καθιστώντας την ανάπηρη, ο τότε, μέγας, ΥΕΘΑ, κ. Μεϊμαράκης (2009) για να εισπράξει προεκλογικά ψηφαλάκια;
Θα συνεχίσετε να διορίζετε, όπως έχει γίνει ολέθρια παράδοση, στις Αμυντικές Βιομηχανίες κομματικούς παρακεντέδες που, σίγουρα, τις οδηγούν ακόμη πιο βαθιά, στον πάτο, ή θα προκηρύξετε τις θέσεις διοικήσεως όπως κάνουν όλα τα κράτη του κόσμου και ιδιαίτερα η Τουρκία;
Τι θα κάνετε με τον άθλιο Νόμο περί Προμηθειών του ΒΕΝΙ; Θα τον αναθεωρήσετε ριζικά και ταχέως;
Θα ασκήσετε τη Διοίκηση του ΥΕΘΑ, όπως προβλέπεται, ή θα επιτρέψετε τον διορισμό γκαουλάιτερ όπως έκανε ο Σαμαράς (Μπαλτακος), επί Σαμαρομπένηδων ή αυτόνομη και ανεξέλεγκτη λειτουργία της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, υπό την αιγίδα του ΒΕΝΙ, όπως έγινε πάλι την χρυσή εποχή των Αντωνομπένηδων;
Τι θα κάνετε, συγκεκριμένα, για την επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων από μισθούς και συντάξεις Αξιωματικών ΕΕ και ΕΑ.
Τι θα κάνετε με τον ΑΟΟΑ. Θα τον αφήσετε να απαξιώνεται κι’ άλλο;
Αυτά και ευχαριστώ πολύ. Θα επανέλθω.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016