Πληροφορίες από τη Λιβύη αναφέρουν ότι αεροσκάφος MIG – 29 του εθνικού Λιβυκού στρατού βομβάρδισε τουρκική φρεγάτα καθώς και ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο που βρίσκονταν στο λιμάνι της Τρίπολης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέλαβαν την Αλ Χέρας στα βόρεια της Γκαριάν αποκόπτοντας τουρκικές δυνάμεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR αποκάλυψε την άφιξη ε 500 Σύρων μισθοφόρων στην περιοχή της Λιβύης, με σκοπό να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό της ”Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας” , εναντίον του ”Λιβυκού Εθνικού Στρατού”.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των μισθοφόρων που έφθασαν στην Λιβύη έχει αυξηθεί στους 10.100, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών μη Σύρων μισθοφόρων, ενώ παράλληλα 3.400 νέοι μαχητές εκπαιδεύονται εντός τουρκικών στρατοπέδων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016