“Ας αφήσουν να πενθήσουμε, αυτοί που αν αναλάβουν, θα μας πάνε στην επόμενη τραγωδία”-Η Ρ.Δούρου στο Militaire

Η Ρένα Δούρου μιλά στο Militaire.gr για τη συνεργασία που είχε με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Αασφαλείας, αποθεώνοντας και ευχαριστώντας το προσωπικό τους για όσα πρόσφεραν σε πολύ δύσκολες στιγμές. Στις δύσκολες ώρες του προσφυγικού “όπου αντιμετωπίσαμε την κατάσταση όταν καταλάβαμε ότι έπρεπε να αναλάβουν οι ΕΔ”. Στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Εξηγεί γιατί αποφάσισε να βοηθήσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία δίνοντας χρήματα για την αγορά εξοπλισμού. Δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπική της ιστορία. Είναι κόρη αστυνομικού.

Δεν αποφεύγει να μιλήσει για τη Μάνδρα και το Μάτι. Το επιδιώκει για να απαντήσει στους επικριτές της:

“Ας μας αφήσουν να πενθήσουμε εμείς οι υπόλοιποι όπως μάθαμε από την αρχαία ελληνική γραμματεία τους νεκρούς μας και να δουλέψουμε για να μην ξανά ‘χουμε ; Γιατί αν αναλάβουν αυτοί τότε είναι προδιεγαγραμμένο το ραντεβού με την επόμενη εθνική τραγωδία”.

Τέλος δεν διστάζει να απαντήσει στο ερώτημα που πάρα πολλοί πολίτες θέτουν: πόσο έτοιμη είναι η χώρα να αντιμετωπίσει την επόμενη μεγάλη φυσική καταστροφή;

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε στον ιστορικό χώρο του ΜΠΛΟΚ 15 στο Χαϊδάρι. Ένα χώρο που Περιφέρεια φρόντισε να διασωθεί. Η συζήτηση σ΄ ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα μπορούσε να μην έχει αντικείμενο και τις απειλές που δέχεται ευθέως η δημοκρατία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ρένα Δούρου στο Militaire.gr με “χακί” περιβολή μιλά για όλα.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016