Τις τελευταίες ημέρες έγινε πολύ συζήτηση περί “ευαισθησίας” από το Μέγαρο Μαξίμου, για τη χρήση του “μοναδικού ελικοπτέρου του Στρατού” για πτήση του ΥΦΕΘΑ. Η “ευαισθησία” την οποία μετέφεραν κάποια δημοσιεύματα, είχε να κάνει με το γεγονός ότι το ελικόπτερο ήταν το μοναδικό που θα μπορούσε να κάνει εκείνη την ημέρα αποστολές αεροδιακομιδής ασθενούς ή έρευνας διάσωσης.

Αυτό που ενόχλησε κάποιους στο Μαξίμου δεν ήταν η χρήση του ελικοπτέρου, αλλά ο προορισμός του που ήταν ακριτικά νησιά του Αιγαίου με τελευταία “στάση” στη Ρω…

Αν τώρα κάποιοι θέλουν να επιμείνουν στην εκδοχή της “ευαισθησίας” περί αεροδιακομιδών, υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα στα οποία μπορούν να έχουν άμεσα απαντήσεις, μ΄ ΄ένα τηλεφώνημα στο γραφείο του Α/ΓΕΑ:

•Πόσα ιπτάμενα μέσα διαθέτει σήμερα η ΠΑ για αεροδιακομιδές και έρευνα και διάσωση; Η απάντηση θα ΄ναι απογοητευτική.

•Που έχει προγραμματιστεί να πετάξει το ιπτάμενο μέσο της ΠΑ; Πάντως όχι για επιχείρηση αεροδιακομιδής ή έρευνα και διάσωση. Ευχόμαστε, ελπίζουμε και προσευχόμαστε να μην χρειαστεί τίποτα από τα δύο.

•Αν μετά από τις απαντήσεις που θα πάρουν συνεχίσουν να ΄χουν όρεξη για κουβέντα, ας ρωτήσουν πως γίνεται να ΄χουμε 100% διαθεσιμότητα στα VIP αεροσκάφη και να ΄χουμε πιάσει πάτο στα μεταγωγικά.

ΥΓ 1. Ο πρωθυπουργός πέταξε χθες για τα Χανιά με πτήση της γραμμής κι αυτό θα πρέπει να του αναγνωριστεί.

ΥΓ 2. Στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας της Πολειμικής Αεροπορίας κοιμούνται ήρεμα τα βράδια;

ΥΓ 3. Σήμερα είναι ημέρα πένθους. Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Κώστας Ηλιάκης, ηρωϊκός χειριστής της ΠΑ κατά τη διάρκεια αερομαχίας με Τούρκους.

Όπως έχουμε ξαναγράψει τους ανθρώπους που χάνονται στο καθήκον δεν τους τιμάμε μόνο με τελετές. Η μεγαλύτερη τιμή για τους νεκρούς στρατιωτικούς είναι να προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά, να γίνονται καλύτερες, αποτελεσματικότερες, πιο σύγχρονες και φονικές. Ο Κώστας Ηλιάκης σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος ελληνικό ουρανό, κυριαρχικά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας. Το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε για να τον τιμήσουμε θα ήταν να έχουμε ήδη μια πολύ καλύτερη ΠΑ από εκείνη του 2006. Δυστυχώς δεν το ΄χουμε κατορθώσει…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016