Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ανακοίνωσε απόψε μέσω του Instagram ότι παραιτείται από το αξίωμά του.

“Σας ζητώ συγγνώμη για όλες τις αδυναμίες μου… τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Εξωτερικών… Ευχαριστώ τον ιρανικό λαό και τους αξιωματούχους”, έγραψε στη σελίδα jzarif_ir.

Ο Άσαντ στην Τεχεράνη

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέφθηκε σήμερα την Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ καθώς και με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, όπως έγινε γνωστό από τη Δαμασκό και από επίσημες ιρανικές πηγές. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Άσαντ στο Ιράν αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, το 2011. “Η Ισλαμική Δημοκρατία θεωρεί ότι η βοήθεια προς την κυβέρνηση και το έθνος της Συρίας ισοδυναμεί με βοήθεια στο κίνημα της αντίστασης (ενάντια στον ιμπεριαλισμό) και είναι υπερήφανη για αυτήν τη βοήθεια” που προσφέρει, είπε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε το πρωί, όμως γνωστοποιήθηκε ώρες αργότερα. Στη συνάντησή του με τον Άσαντ, ο Ροχανί είπε ότι το Ιράν “όπως και στο παρελθόν, θα σταθεί στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησης της Συρίας”. Ο Σύρος πρόεδρος “ευχαρίστησε τις αρχές και τον λαό” του Ιράν “για όλα όλα έδωσαν στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου” ανέφερε εξάλλου η συριακή προεδρία με αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016