Μία τελετή παράδοσης για το δέκατο όγδοο M-346 της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας έγινε στο Aircraft Division της Leonardo, που βρίσκεται στο Venegono Superiore (Varese).


Το αεροσκάφος M-346, το οποίο ονομάστηκε T-346A από την ιταλική Πολεμική Αεροπορία, αντιπροσωπεύει την αιχμή του δόρατος της 61ης Αεροπορικής Πτέρυγας της Galatina (Lecce), όπου οι ιταλοί πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών εκπαιδεύονται μαζί με προσωπικό από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ισπανίας, Ολλανδίας, Πολωνίας, Σιγκαπούρης, Αργεντινής, Ελλάδας και του Κουβέιτ.

 

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση, που πραγματοποιείται κυρίως στο T-346A, είναι προπαρασκευαστική για την επιχειρησιακή γραμμή, και πριν οι πιλότοι εκπαιδευτούν στα μαχητικά Eurofighter ή στα F-35. Η βάση της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία LVC (Live, Virtual and Constructive Simulation). Χάρη στην LVC, είναι δυνατό να συνδεθούν με προσομοιωτές με πραγματικές πτήσεις, επιτρέποντας σε έναν πιλότο που πετάει έναν προσομοιωτή πλήρους κίνησης στο έδαφος να ενεργεί ως «νούμερο δύο»/συνοδός ή ως στόχος για ένα αεροσκάφος που βρίσκεται ήδη στον αέρα.


Το M-346 που έχει παραγγείλει η ιταλική Πολεμική Αεροπορία, η Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία αποτελεί τη βάση του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού συστήματος T-100, της λύσης που προσφέρεται από τον Leonardo DRS στον διαγωνισμό T-X ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016