Ερώτηση προς  τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη χορήγηση Επιδόματος και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης κατέθασαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Αναφέρουν στην ερώτησή τους:

Στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων χορηγείται το Επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών Εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 127 παράγραφος Β΄ του νόμου 4472/2017, το οποίο αναφέρει τα εξής: “Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα: Β. Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας”.
Το Επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών Εργασίας δεν χορηγείται με ευθύνη της κυβέρνησης και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α).
Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης εκτελούν και αυτοί τα καθήκοντά τους, όπως και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση ώστε να χορηγηθεί άμεσα το Επίδομα Ιδιαίτερων Συνθηκών Εργασίας και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, στο βαθμό που και αυτοί εκτελούν καθήκοντα ιδιαίτερης φύσης;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016