Λίγες ώρες μετά από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ,η οποία δεν αναγνωρίζει τα 10 ναυτικά μίλια στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ανακοίνωσε “42 παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από την Ελλάδα και 15 περιστατικά παρενόχλησης αεροσκαφών της”!

Σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με θράσος παριστάνει …το θύμα που “σέβεται τα σύνορα των γειτόνων της” , κάτι που η Ελλάδα δεν κάνει!

Οι Τούρκοι έχουν μετρήσει πόσα πλοία και αεροσκάφη βρέθηκαν σε νησιά που οι ίδιοι απαιτούν την αποστρατιωτικοποίηση τους! Αναφέρονται σε 192 τέτοια περιστατικά και κάνουν ειδική αναφορά στη Σαμοθράκη.

Μας κατηγορούν ότι κλιμακώνουμε την ένταση, όταν για όσα απαράδεκτα κάνει η Τουρκία η ελληνική κυβέρνηση εκτός από πανομοιότυπες ανακοινώσεις δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία όσο “βρίσκει χώρο απλώνεται” και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο αντιμετώπισης της η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016