Η απαγόρευση διέλευσης των ελληνικών οχημάτων απο τα σύνορα έγινε από τις τουρκικές Αρχές με το πρόσχημα του ελέγχου μετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο συμπίπτει χρονικά με την προτροπή της Τουρκίας στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε αυτήν, να περάσουν στην Ελλάδα.Η άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί το κύμα μεταναστών που προέρχονταν από την Τουρκία και η εμπλοκή στον Έβρο είχε ως παράπλευρη απώλεια την “ομηρία” δεκατριών Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών.
Χαρακτηριστικό του προσχηματικού χαρακτήρα της απαγόρευσης περί κορονοϊού είναι το γεγονός ότι παρότι οι οδηγοί αποδέχονται να υποβληθούν σε οποιοδήποτε κλινικό έλεγχο, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν κάνει καμία σχετική ενέργεια λειτουργώντας παρελκυστικά χωρίς κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης.
Στην περίπτωση αυτή και επειδή κρίνεται κρίσιμη η ασφάλεια των Ελλήνων , ως Ευρωπαίων πολιτών αλλά και ως επαγγελματιών με διεθνή υπόσταση είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή τους στην πατρίδα τους χωρίς εμπόδια για τους ίδιους και τα οχήματα τους.
Θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016