Τα βίντεο είναι από την αεροπορική βάση Χμέϊμιμ, στη Συρία! Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αργυράκης, ήταν ένας από τους λίγους Έλληνες δημοσιογράφους που μπόρεσαν να εισέλθουν στη βάση ,μετά από άδεια των Ρώσων, οι οποίοι και την χρησιμοποιούν. Επισκέφθηκε επίσης και τη ναυτική βάση Ταρτούς. Όπως γράφει  “οι ρωσικές βάσεις δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες αμερικανικές μόνιμες “διευκολύνσεις” σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι ίδιες οι εγκαταστάσεις δείχνουν ότι έχουν επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα σε αυτές και ότι δεν πρόκειται για προσωρινές κατασκευές”.

“Οι ρωσικές δυνάμεις είναι παντού”, γράφει ο Θανάσης Αργυράκης προσθέτοντας: “Και μπορεί το επικοινωνιακό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεών της να διαφημίζει στα ΜΜΕ τις δύο κύριες βάσεις τους, την αεροπορική στο Χμέϊμιμ, περί τα 20 λεπτά έξω από την πόλη Λατάκια , και τη ναυτική, στην πόλη Ταρτούς , αλλά είναι κοινό μυστικό ότι και επί του εδάφους δραστηριοποιούνται εκτεταμένα χερσαίες δυνάμεις. Εξάλλου, στους δρόμους τα ρωσικά κονβόϊ είναι συνεχή, ενώ δεν υπάρχει περιοχή, ειδικά στα μέτωπα αντιπαράθεσης που αίφνης να μην είναι έντονη η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών. Την εμφάνισή τους κάνουν και μέλη “ιδιωτικών στρατών”. Αν και σπάνια, δεδομένου ότι προσπαθούν να κρατήσουν κρυφή την ιδιότητά τους. Πρόκειται για τους ονομαζόμενους “κοντράκτνικι”. Είναι, ως επί το πλείστον, πρώην στρατιωτικοί, οι οποίοι δουλεύουν ως μισθοφόροι. Κάτι αντίστοιχο με τους Αμερικανούς της “Μπλακ γουώτερ”.

Το πλήρες ρεπορτάζ του Θανάση Αργυράκη και όλες οι φωτογραφίες από τις ρωσικές βάσεις στη Συρία, θα έχετε την ευκαιρία να το διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Militaire Magazine που θα είναι έτοιμο προς δημοσίευση στο τέλος του μήνα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016