Οι δύο πρώτες αντιδράσεις για την παρουσία του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου στο συνέδριο της ΝΔ δεν ήταν διόλου θετικές. Και μιλάμε για αντιδράσεις που έγιναν εντος του χώρου όπου γίνονταν οι εργασίες του συνεδρίου. Δύο απόστρατοι Ναύαρχοι δεν έκρυψαν την εντονότατη δυσαρέσκεια τους. Ο ένας την εξέφρασε μόνο με λόγια. Ο δεύτερος δεν έμεινε μόνο σ΄ αυτά. Παρέδωσε αμέσως τη διαπίστευσή του και αποχώρησε από το συνέδριο χαιρετώντας …γενικώς.

Η αλήθεια είναι ότι στον τομέα Αποστράτων της ΝΔ, εκεί στο Μοσχάτο, θα έχουν κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένοι. Είναι η δεύτερη φορά που μαθαίνουν από τρίτους κομβικές κινήσεις της ηγεσίας που έχουν να κάνουν με την Άμυνα. Είχε προηγηθεί η επιλογή του Επίτιμου Α/ΓΕΑ Χρ.Βαίτση για τη θέση συμβούλου του προέδρου της ΝΔ σε θέματα Άμυνας. Σάλος είχε προκληθεί και τότε, μεγάλο σούσουρο προκλήθηκε και τώρα με τον Μ.Κωσταράκο. Οι απόστρατοι στον τομέα Άμυνας -κάποιοι με πολύ καλή καριέρα στο στράτευμα- έχουν αρχίσει να νιώθουν άβολα. Όπως έχει πει κάποιος “αισθανόμαστε σαν τους…δεινόσαυρους στο Τζουράσικ Παρκ”!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016