Η Τουρκία δεν ερμηνεύει την δήλωση του Λευκού Οίκου για την εισβολή στη Συρία ως “πράσινο φως” του Λευκού Οίκου στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, “οι ΗΠΑ απέκλεισαν οποιαδήποτε βοήθεια ή συμμετοχή στην  επιχείρηση της Τουρκίας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία”.

“Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και δεν θα παραμείνουν στην περιοχή”, αναφέρεται στη δήλωση, η οποία προέκυψε μετά από την επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν. Σ΄ αυτή την επικοινωνία ο Τραμπ κάλεσε τον Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, το Νοέμβριο.

Η δήλωση του Λευκού Οίκου επισημαίνει ακόμη ότι “η Τουρκία θα είναι πλέον υπεύθυνη για  τους μαχητές του ISIS στην περιοχή, μετά από την  ήττα του Χαλιφάτου από τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Από τη μία οι ΗΠΑ δεν βάζουν “φρένο” στον Ερντογάν αλλά από την άλλη τον αφήνουν μόνο. Ωστόσο από τη δήλωση του Λευκού Οίκου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί αφήνουν μόνους και τους Κούρδους, οι οποίοι ήταν αυτοί που νίκησαν το ISIS για λογαριασμό των ΗΠΑ!

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016