Οι ΕΜΘ και όσες ρυθμίσεις έγιναν γι΄ αυτούς στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στον αέρα; Έτσι φαίνεται. Η νεά κυβέρνηση μάλλον θα ακολουθήσει τις απόψεις των ανωτάτων οι οποίοι ποτέ δεν είδαν θετικά τους ΕΜΘ.
Από που προκύπτει η εκτίμηση ότι οι ΕΜΘ πάλι θα “μπουν στην άκρη”;

Στις 23-24-25/06/19 έγινε γνωστό μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ότι υπογράφηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα, κανονιστικές πράξεις και διατάγματα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προσφάτως ψηφισθέντος ν.4609/2019 που αφορούν στην προαγωγή των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)-απονομή αποστρατευτικού βαθμού υπολοχαγού, όπως και στη μείωση της διάρκειας της θητείας όσων εκπληρώνουν εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία.
Ενώ στο θέμα της μείωσης της διάρκειας της θητείας όσων εκπληρώνουν εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία, έγινε η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, το προεδρικό διάταγμα για την προαγωγή των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)-απονομή αποστρατευτικού βαθμού υπολοχαγού, ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στη εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Επίσης ουδεμία κίνηση έχει γίνει από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών για την τροποποίηση του μισθολογίου των στρατιωτικών της τρίτης κατηγορίας (ΕΜΘ), για προσθήκη των βαθμών Ανθυπολοχαγού και ομοίων και Υπολοχαγού και ομοίων, λόγω της βαθμολογικής προσθήκης των ανωτέρω βαθμών στην εξέλιξη των ΕΜΘ σύμφωνα με τον ν.4609/2019.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016