Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν αφίχθη σήμερα στο Αφγανιστάν, κατά το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε επικεφαλής του Πενταγώνου. Ο Σάναχαν τόνισε πως θεωρεί σημαντικό η κυβέρνηση του Αφγανιστάν να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν — παραμένει απούσα από αυτές μέχρι σήμερα, κατ’ απαίτηση των ισλαμιστών ανταρτών — στο πλαίσιο των προσπαθειών για να τερματιστεί η σύρραξη, στην οποία η αμερικανική εμπλοκή διαρκεί 17 χρόνια και πλέον.

 

«Είναι σημαντικό η αφγανική κυβέρνηση να συμμετάσχει στις συνομιλίες», τόνισε ο Σάναχαν στην ολιγομελή ομάδα των δημοσιογράφων που τον συνοδεύει στο ταξίδι, το οποίο δεν είχε αναγγελθεί ως την άφιξή του, για λόγους ασφαλείας. Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε πως θέλει να ενημερωθεί από τους αξιωματικούς που βρίσκονται στο πεδίο κι ότι η Ουάσινγκτον έχει σημαντικά συμφέροντα στην περιοχή. Ο Σάναχαν θα συναντηθεί με τους διοικητές των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, καθώς και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ασράφ Γάνι. Ο Πάτρικ Σάναχαν αντικατέστησε τον στρατηγό ε.α. Τζιμ Μάτις, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας των διαφωνιών του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως προς την ακολουθούμενη πολιτική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016