Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ της ΕΑΒ! Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Μπ. Παπασπύρου μιλά στο Militaire

Στην Ελλάδα της κρίσης, έγιναν και γίνονται προσπάθειες στο χώρο της άμυνας… Έχουμε πάντα την τάση να τις απαξιώνουμε. Έτσι μας έχουν συνηθίσει. Κάποιοι θεωρούν ότι θα φτιάξουμε απ΄ ευθείας …διαστημόπλοια!

Έχουμε αναφερθεί στην προσπάθεια που έγινε στην ΕΑΒ με το πρόγραμμα ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ. Μια προσπάθεια που έχει να κάνει με τον εντοπισμό drones, που αποτελούν πλέον μια νέα απειλή.

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Α.Β Μπάμπη Παπασπύρου, μίλησε στο Militaire.gr για την προσπάθεια.

Πρόκειται για το σύστημα Radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”, αποκλειστικής σχεδίασης και κατασκευής Ε.Α.Β, με δυνατότητες αποκάλυψης κινούμενων στόχων έως 10 χιλιόμετρα.
Το σύστημα της Ε.Α.Β μπορεί να λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε διασυνδεδεμένο σε δίκτυο Radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”, δύναται δε να συνεργάζεται με οπτικούς αισθητήρες ημέρας και νύκτας, παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένη δυνατότητα επιτήρησης.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016