Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Πούτιν “παίρνει πελατεία” από τις ΗΠΑ λόγω της ατιμωρησίας του Ερντογάν για τους S-400

Ο Πούτιν

Η επιμονή του Τραμπ να μην προχωρήσει σε επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία ενδέχεται να κοστίσει στις ΗΠΑ πολύ περισσότερο απ΄ ότι νομίζει. Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να βλέπει μόνο την θηριώδη παραγγελία πολιτικών αεροσκαφών από την Boeing  για τις τουρκικές αερογραμμές, θα πρέπει όμως να δει ότι ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν για τα καλά μπει στην αγορά της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, πουλώντας ή προσπαθώντας να πουλήσουν οπλικά συστήματα.

Η Ρωσία θα έχει συνομιλίες με τους εταίρους της στην Μέση Αναστολή, στους οποίους θα προτείνει την πώληση νέων αντιαεροπορικών συστημάτων, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον ρωσικό οργανισμό εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport.

O ρωσικός οργανισμός θα συζητήσει την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) κατά την διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, στα τέλη Νοέμβριου, δήλωσε ο διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντρ Μιχέγεφ.

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να αγοράσει αμερικανικά όπλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενήμερες για τις ειδήσεις που αναφέρονται στις πιθανές αγορές από την Τουρκία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57, θεωρούν αυτό το ζήτημα εσωτερική υπόθεση της ίδιας της Άγκυρας, ωστόσο καλούν την τουρκική κυβέρνηση να αγοράσει αμερικανικά οπλικά συστήματα. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιος για πολιτικά ζητήματα Τζον Ρουντ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που είχε ως θέματα ζητήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

«Είμαι ενήμερος για τις σχετικές ειδήσεις. Φυσικά και υπερηφανευόμαστε για τα αμερικανικά συστήματα, τα οποία έχουμε δημιουργήσει και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην χώρα αυτή. Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους Τούρκους εταίρους μας, να προτιμήσουν στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμούς που παράγονται στις ΗΠΑ, τα οποία διαθέτουν επιχειρησιακή συμβατότητα. Τους καλούμε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Ρούντ απαντώντας στο ερώτημα, κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει η αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57 την στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας. «Μα φυσικά η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα. Μόνοι τους λαμβάνουν αποφάσεις. Όμως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε ο Ρούντ

«Η Τουρκία είναι παλιός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μέλος του ΝΑΤΟ, κι έχουμε μαζί τους τακτικές επαφές. Εγώ για παράδειγμα, έχω τακτικές επαφές με τον ομόλογο μου στην Άγκυρα. Είναι ένας τομέας στον οποίο τα υπουργεία μας έχουν μια μακροχρόνια ιστορία συνεργασίας, όπως και στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας», υπογράμμισε ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης