Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                             

Από τον Κων. Φράγκο

Οδηγίες προς ναυτιλομένους – Αναγνώστες.

 • Μερικοί καλοί φίλοι διατύπωσαν την άποψη ότι τα κείμενά μου είναι λίγο… τεντωμένα.
 • Επιχειρώ, κάθε Δευτέρα με τους διαξιφισμούς, να παρουσιάσω μια εφημεριδούλα με γεγονότα και σχόλια της επικαιρότητας,  καθένα αυτόνομο.
 • Επομένως, ο αναγνώστης βλέπει τους τίτλους και διαβάζει αυτά μόνο που τον ενδιαφέρουν. Απλά….

Ο μέγας κ. Μίκης Θεοδωράκης.

 • Ίσως ο πλέον γνωστός Έλληνας παγκοσμίως. Μέγας μουσουργός, δημιουργός, γίγας της μουσικής. Μίκης, Επιμήκης, Ουρανομήκης, Διαμήκης, όπως τον ονόμαζε ο αξέχαστος Μποστ.
 • Διάσημος, διεθνώς και εγχωρίως τιμώμενος. Με μεγάλες επιδοτήσεις από το ΥΠΠΟ, μεγάλα έσοδα από τα μουσικά του έργα, συνταξιοδοτηθείς, τιμητικά, από το Κράτος.
 • Ο Μέγας αυτός πνευματικός άνδρας ενώ στη μουσική μεγαλουργούσε οσάκις επιχειρούσε να ανακατευθεί στα πολιτικά φάλτσαρε αγρίως ίνα μη είπω, χυδαία, τα σκάτωνε. Συνηθίζει να μεγαλοστομεί, να συνθηματολογεί, χοντρά.
 • Μεγαλοστομούσε όταν ήταν στο ΚΚΕ, κραύγαζε ενδιαμέσως «Καραμανλής ή τανκς», μεγαλοστομούσε όταν στήριζε τον Ανδρέα αλλά και όταν τον «καταχέριαζε». Μεγαλοστομούσε κατά της Δεξιάς, αλλά και όταν ήταν στην Δεξιά, Υπουργός του Μητσοτάκη. Μεγαλοστομούσε όταν υποδεχόταν τον Ερντογάν σπίτι του με τον Γιωργάκη, το ίδιο έκανε στο συλλαλητήριο του Συντάγματος κατά του Τσίπρα. Μεγαλοστομεί και σήμερα που οργανώνει μουσική βεγγέρα στο Καλλιμάρμαρο. «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΞΑΝΑ». Το κάνει για να προσελκύσει θεατές, ευαισθητοποιώντας τον πατριωτισμό τους.
 • Ο μέγας, επαναλαμβάνω, Μίκης, κοντά στα 95 σήμερα δεν έχει καμμία χρηματική ανάγκη. Το Κράτος τον περιβάλλει με την θαλπωρή του πέραν του ότι εισπράττει ικανά ποσά από τους δίσκους του. Σωστά και δίκαια.
 • Όπως γνωρίζω, κι’ εύχομαι να έχω λάθος  πληροφόρηση, δεν έχει χρηματοδοτήσει ούτε μία υποτροφία νέας ή νέου ταλαντούχου ούτε έχει διαθέσει ποτέ τα έσοδα προσοδοφόρων συναυλιών σε εθνικό ή φιλανθρωπικό σκοπό.
 • Και αυτός, όπως προανέφερα, οργανώνει μεγάλη βεγγέρα στο Καλλιμάρμαρο  με συμμετοχή, δωρεάν, σπουδαίων καλλιτεχνών και χορωδιών.
 • Στις πρώτες διαφημίσεις δεν γράφονταν τίποτα για κάποια διάθεση χρημάτων. Φαίνεται κάποιος «σφύριξε» και στις μετέπειτα, με πολύ ψιλά γράμματα, διαβάσαμε «Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για πάσχοντα παιδιά…». Τι μέρος; Πόσο; 5, 10, 15%; Δεν έγραψαν.
 • Ο κ. Μ.Θ. είναι μέγας και σοβαρός. Γιατί αφήνει να τον εκμεταλλεύονται; Πού θα πάνε τα λεφτά αφού αυτός δεν έχει ανάγκη,  ποια είναι η εταιρεία CGKCONCERTPRODUCTION που οργανώνει την συναυλία;
 • Γιατί δεν βγαίνει με την στεντόρια φωνή του να πει : Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους για την Πατρίδα – Για την Άμυνα! 50% των εσόδων για άνοιγμα λογαριασμού για φρεγάτες και 50% για πάσχοντα παιδιά. Δεν βλέπει  τον επερχόμενο Μπαμπούλα;
 • Παχιά συνθήματα, σαν τα δικά σας, ρίχνει και ο κ. ΠτΔ, Μαέστρο. Δεν προσφέρουν τίποτα…. Με βαθύ σεβασμό.

Το ξέρατε αυτό σύντροφοι;

 • Όταν εμείς οι γαλοντόμοι υπογράφαμε συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων, ενίοτε εντελώς αγνώστων (TOR-MI, NH-90, ZUBR κ.α.) δηλαδή γουρούνι στο σακί, χωρίς απαιτήσεις περαιτέρω υποστήριξης ενώ, παράλληλα, καταβάλαμε χοντρή προκαταβολή ώστε οι Αξιωματούχοι να εισπράξουν ταχέως τις μίζες, απέναντι γινόντουσαν άλλα.
 • Φίλος της στήλης, Κωνσταντινουπολίτης, μου γράφει: Εδώ κι’ ενταύθα, στην Τουρκία οι ξένοι διαγωνιζόμενοι, πέρα την εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης ύψους 10% του συνόλου του έργου, πρέπει να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή ισόποση με το ύψος της τουρκικής εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Επιπλέον δεν νοείται να υπογράψει σύμβαση ο ανάδοχος χωρίς να έχει από πριν καταθέσει λεπτομερείς συμβάσεις στους Τούρκους υποκατασκευαστές για το σύνολο της προστιθέμενες αξίας.
 • Συμπληρώνω: Τα δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για ανάπτυξη των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία τους αλλά δημιούργησαν έναν νέο τύπο νεόπλουτων Ελλήνων, αυτών που ασχολήθηκαν με τα offsets. Και να ήταν μονάχα αυτό; Αυτές τις ληστείες γνωρίζουν πολύ καλά μερικές, κορυφαίες, ηγετικές υποψηφιότητες! Επαναλαμβάνουμε, όμως, οι Έλληνες είναι Λωτοφάγοι.

Πού ήσουνα νιότη που ’λεγες

Πως θα γινόμουν άλλος

(Κ. Βάρναλης)

 • Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, νεαρός και μαχητικός βουλευτής, το 2006, επί ολέθριας κυβέρνησης Καραμανλή Α΄, του επονομαζόμενου Ακάματου ή Σκανδαλοθάπτη, ανέλαβε την πρωτοβουλία να εξαφανίσει το άρθρο 86 του Συντάγματος (έργο ΒΕΝΙ και ΡΑΚΙ)το οποίο ο αείμνηστος πατέρα του το είχε χαρακτηρίσει, επιτυχώς, κατάπτυστο.
 • Έπρεπε να συγκεντρώσεις 50 βουλευτικές υπογραφές (11-11-06) για να προωθήσει Σχέδιο Νόμου. Αγωνίσθηκε, ίδρωσε αλλά έπεισε μόνο εννέα (9) (Ν. Γεωργιάδης, Κ. Τασούλας, Σοφία Καλαντζάκου, Γ. Κοντογιαννόπουλος, Δημ. Γαλαμάτης, Μιχ. Μπεκίρης, Ανδρ. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου). Οι άλλοι το παπί.
 • Σήμερα ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Αρχηγός της ΝΔ, πιθανότατα, αυριανός Πρωθυπουργός, κάνει κι’ αυτός το παπί, μήπως θίξει την κλεπτόμενη συντεχνία, βλέπει το 86 να παρελαύνει άθικτο στην προσεχή κλεπτομανή Βουλή.

Το γαρ πολύ της θλίψεως…

 • Ο κ. Βενιζέλος  είχε λάβει τα μηνύματα, περί μαύρης μαυρίλας, τον Ιανουάριο. Γι’ αυτό έκλεισε το Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ότι δεν κατέρχεται στον πολιτικό στίβο, με την παραδοσιακή διαδικασία. Από τότε απαιτούσε, πιεστικά, από τη Φώφη τη θέση Επικρατείας. Για διεκδίκηση του σταυρού δεν διέθετε τ’ απαιτούμενα cohones. Όπως το ίδιο κάνουν και οι κ. Κ. Καραμανλής Β΄, Γιωργάκης Παπανδρέου Γ΄ και Σαμαράς. Ακούνε σταυρό και το βάζουν στα πόδια. Μεγάλοι ηγέτες επωφελούνται μια γελοίας διάταξης που επιτρέπει στους τέως να εκλέγονται «αριστείνδην»  ενώ ταυτόχρονα αφαιρούν μια θέση από ένα μαχητή της κάλπης.
 • Ο Γιωργάκης π.χ. «εξόντωσε» στην Αχαΐα τον εξαιρετικό βουλευτή  κ. Παπαθεοδώρου που η κ. Φώφη τον έστειλε στο λάκκο των Λεόντων της Β’ Αθήνας. Ένθα, μόνο με θαύμα θα εκλεγεί.
 • Βέβαια, ορθώς και δικαίως πικραίνεται και θλίβεται ο ΒΕΝΙ. Να μείνει εκτός Βουλής και να εισέρχονται, λαθραίως, οι, σημαντικά, κατώτεροι του τρείς; Και οι 4, όμως, έβλαψαν τα μάλα τη χώρα.
 • Επαναλαμβάνω ότι η κ. Γεννηματά τόλμησε κατά το ήμισυ. Για να προχωρήσει και να ξεπεράσει το 10% πρέπει να αποβάλλει και το μέγα βαρύδι που λέγεται Γιωργάκης. Γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών για τα έργα και ημέρες του Γιωργάκη στο ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας του, γιατί τον συγκαλύπτει;

Ελλάς – Τρελάς

 • Η πλειονότητα των δημοσίων ακινήτων στην Αττική είναι μερικώς ή εξ ολοκλήρου καταπατημένα. Εν τω μεταξύ, το Δημόσιο Μεγαλοϊδιοκτήτης, πληρώνει τεράστια ποσά για ενοίκια. Ενδιαφέρον είναι να ψάξει κανείς να ανακαλύψει ποιοι είναι οι καταπατητές των ιδιοκτησιών ΥΠΠΟ.
 • Το Σεπτέμβριο απασχολούνταν στις Κεντρικές Υπηρεσίες Υπουργείων 952 σύμβουλοι. Στις αρχές Νοεμβρίου 2018 καταμετρήθηκαν 1814.
 • Η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη του Κόσμου για ν’ αναζητήσει κανείς δουλειά (μετά την πόλη του Μεξικού)    Γερμ. Εταιρ. Movingl.
 • Χωρίς μελέτες αναγκών, χωρίς έρευνα αγοράς εργασίας, η Κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό εισακτέων στα ανώτατα ιδρύματα. 70726 πρόπερσι, 78335 εφέτος. Παράλληλα, με αλχημιστικές διαδικασίες, αναβάθμισαν ΤΕΙ σε ΑΕΙ.  Ένα ΤΕΙ της Ζακύνθου στο οποίο το 2017 είχαν εγγραφεί 9 φοιτητές, σε σύνολο 120 εισακτέων, εφέτος προήχθη σε πανεπιστήμιο (ΑΕΙ) και οι θέσεις έγιναν 230(!!). Ήδη διορίζονται καθηγητές. Έρμη χώρα και πιο έρμη παιδεία.
 • Θ. Πάγκαλος (ΝΕΑ 10/01/19): Είμαι ο 4ος κατά σειρά βουλευτής της οικογένειάς μου. Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί δεν μπορεί να ισχύει για πολιτικούς αυτό, για παράδειγμα, που ισχύει για ψαράδες, μπακάληδες και να ανήκει κανείς σε ένα ΤΖΑΚΙ! Ζήτω τα ΤΖΑΚΙΑ του Πάγκαλου. Λάλησε ο άνθρωπος. 

Ο δε παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθησυνιέναι…

 • Ο μοιραίος τ. Πρωθυπουργός κ. Κων. Σημίτης υπεύθυνος για την απάτη του χρηματιστηρίου, την καταλήστευση των εξοπλισμών, την τερατώδη υπερκοστολόγηση των Ολυμπιακών Έργων, την εθνική ταπείνωση των Υμίων, την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης, τον εξευτελισμό της χώρας στην υπόθεση Οτσαλάν, επωφελούμενος της απουσίας τιμωρίας, της Νεμέσεως αλλά και της θολής, κοντής, και ρηχής μνήμης των Ελλήνων συνεχίζει να μας ειρωνεύεται….
 • Αρθρογράφος: Την προηγούμενη Κυριακή στην Καθημερινή δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Δεν αποκλείω νέα Ύμια»(!!). Στο πολύστηλο κείμενο αναλύει τα επιτεύγματα της Κυβέρνησής του, στα ελληνοτουρκικά, αλλά σήμερα ανησυχεί. Ουδεμία αυτοκριτική ούτε για τα Ύμια, ούτε για το Χρηματιστήριο, ούτε για τη ληστεία του Δημοσίου. Τι του λες;

ΒΟΥΛΗ Α.Ε.

 

 • Ιδιοκτήτης – Διαχειριστής – Μέτοχος: Κλεπτομανής, προνομιούχος και ακόρεστος συντεχνία των πολιτικών.
 • Προ ημερών προκλήθηκε σάλος για μετατάξεις από δημόσιες υπηρεσίες, υπαλλήλων στη Βουλή, μεταξύ των οποίων ανιψιές, θυγατέρες, συγγενείς του κυβερνώντος κόμματος, κυρίως.
 • Ο θόρυβος υπήρξε τεχνητός για προεκλογική εκμετάλλευση. Γιατί το φαινόμενο αυτό, της υπερφόρτωσης της Βουλής με συγγενολόι και κομματικούς νομενκλατούριους είναι διαρκές κι’ επαναλαμβανόμενο. Αλλά και με την Αριστερά, κ. Βούτση.
 • Ευτυχώς που υπάρχουν εφημερίδες και δημοσιογράφοι που αντιμετώπισαν ψύχραιμα το θέμα και έδωσαν πραγματική εικόνα αυτού του συνεχούς αίσχους ασυδοσίας των πολιτικών, της εκάστοτε αδίστακτης εξουσίας.
 • Η Καθημερινή (07-06-19) δίδει με ένα τίτλο την εικόνα του σκανδάλου: Κοινοβούλιο συγγενών και φίλων.

Γράφει ο κ. Γιώργος Μπουρδάρας: Η Βουλή έχει μετατραπεί, παλαιόθεν, σε πεδίο τακτοποίησης  «ημετέρων» καθώς ειδικά στα προμνημονιακά χρόνια ήταν προνομιακός χώρος για διασφάλιση «καρέκλας».

Έχει καθεστώς αυτονομίας από τον υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό χώρο, που το εξασφαλίζουν ειδικές διατάξεις και η ασυδοσία του εκάστοτε Προέδρου που έκανε προσλήψεις.

Τρόποι πολλοί και αξιοθαύμαστοι: Άμεσος διορισμός, αποσπάσεις, μετατάξεις, πλήθος φίλων και συγγενών στην αναμονή.

Γιατί αυτός ο μαγνήτης; Υψηλές αποδοχές, bonus, επιδόματα, υπερωρίες.

Θα διερωτηθεί κανείς, γιατί όταν το προσωπικό είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο του αναγκαιούντος της προκύπτουν υπερωρίες;

Στη συνέχεια αναφέρονται «χρυσές εποχές μαζικών προσλήψεων» όπως αυτή του μακαρίτη Σιούφα και του ανεκδιήγητου Πετσάλνικου που προσέλαβε 238 υπαλλήλους εν μία νυκτί  (επί Γιωργάκη, όταν βυθιζόταν η χώρα και υπήρχαν τα λεφτά). Τα χρώματα των προσληφθέντων πολλά. Θ’ αναφέρω δύο περιπτώσεις: Το Μεγαλοστέλεχος της ΝΔ κ. Π. Μολυβιάτης του οποίου η θυγατέρα προσλήφθηκε με ειδική διάταξη, αφού είχε υπερβεί το 45ο έτος, και τριών στενών συγγενών του φοβερού κοινοβουλευτικού ευγενούς κ. Γιάννη Τραγάκη (γιος, θυγατέρα, γαμπρός) ουδείς συγχίσθηκε τότε. Πήραν όλοι μερίδιο. ΟΜΕRΤΑ και η χώρα «καλλιεργούσε» μνημόνια…. Ο κ. Πετσάλνικος αντί να διωχθεί για κατάχρηση εξουσίας και πρόκληση μεγάλης οικονομικής ζημίας στην οικονομία  σήμερα τιμάται, η Βουλή του διαθέτει πολυτελές γραφείο και λιμουζίνα με οδηγό. Ζήτω το έθνος.

 • Οι business όμως της «εταιρείας» δεν σταμάτησαν εκεί. Ίδρυσαν, πράγμα πρωτοφανές παγκοσμίως, την VOULITV  (1999 του κ. Κακλαμάνη Προεδρεύοντος)  για να διορίσουν και εκεί. Σε ποια κράτη, στον κόσμο, η Βουλή διαθέτει τηλεόραση; Όταν τόλμησαν να προχωρήσουν  και σε ίδρυση Ρ/Στους σφύριξαν δυνατά και σταμάτησαν.
 • Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνει, παλαιότερα, το VOULITV  στοιχίζει χωρίς να προσφέρει τίποτα. Πρέπει να καταργηθεί. Τώρα ποιεί την «νήσσαν».
 • Θα βρεθεί, επιτέλους, κάποιος Πρόεδρος, αριστερός, δεξιός, κεντρώος, δεν μ’ ενδιαφέρει που να έχει ελάχιστα ψήγματα πατριωτισμού κι’ ενδιαφέροντος στην έρημη χώρα (ο κ. Βούτσης είναι πιστό αντίγραφο των προκατόχων) του για να μην πει
 • Πόσοι είναι, τελικά, οι Υπάλληλοι της Βουλής
 • Πόσοι αναγκαιούν.
 • Πόσοι ήσαν το 1974 και πόσοι τώρα;
 • Γιατί αμείβονται προνομιακά;
 • Όσον αφορά στο Κανάλι, όταν προτάθηκε ως άμεση κατάργηση του, βουλευτές και τέως Πρόεδροι, με επικεφαλής τον κ. Κακλαμάνη, ανελύθησαν σε δάκρυα. Κόστος λειτουργίας καναλιού ξεπερνά τα 5 εκ. € ετησίως. Πέντε απαιτούνται για την μερική αξιοποίηση των ΝΗ-90. Μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών εργαζομένων 2421€ – εργαζόμενοι 82. Ζήτω το έθνος, again.
 • 1991-> 579 υπάλληλοι, 2004 -> 824, 2010 -> 1510, 2016 -> 1832

Η καταστροφική Κυβέρνηση Σημίτη 2000-2004 και ο BISMARK

Λαγός τη φτέρη εσείε

κακό του κεφαλιού του

Λαϊκή σοφία

 • Ο ολέθριος Σημίτης αντί να λουφάξει ντροπιασμένος για το κακό που έκανε στη Χώρα, χωρίς να κάνει ποτέ αυτοκριτική, παρουσιάζεται, περιοδικώς, για να μας συμβουλεύει.
 • Η κυβέρνηση Σημίτη 2000 επαληθεύει 100% το δόγμα του Μεγάλου OTTO BISMARK «Ένας καθηγητής στην Κυβέρνηση πρόβλημα, δυο συμφορές, τρεις και η Πατρίδα χάθηκε».
 • Ο άφρων Σημίτης είχε, εκτός από τον εαυτό του ακόμη έξι (6), καθηγητές (Βενιζέλος, Σταθόπουλος, Γιαννίτσης, Λοβέρδος, Στεφανής, Χριστουλάκης). Υπήρχαν, βέβαια, ιδιαίτεροι προφέσοροι ακόμη, όπως Άκης – Γιάννος και άλλοι λαμπηδονες του παλαιοκομματισμού (Ρέππας, Λαλιώτης, Παπουτσής κ.α.)
 • Ο πλέον ολέθριος ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης ΥΠΟΙΚ, δηλ. θησαυροφύλακας του Κράτους ο οποίος δανειζόταν ασυστόλως, έπασχε, όπως έλεγαν στην ΕΕ, από δανειακό αλκοολισμό: Υπό την σκέπη Σημίτη, βεβαίως. Τα χρήματα αυτά τα έριχνε στη χαβούζα των εξοπλισμών (Άκης – Γιάννος) και την Ο.Α. (Βενιζέλος, Βάσω).
 • Σήμερα, ακούσατε-ακούσατε, η κ. Φώφη Γεννηματά όρισε τον κ. Χριστοδουλάκη Σύμβουλο Οικονομίας. Μιλάμε για αλλαγή, Κίνημα αλλαγής.

ΣΗΜ: Ο τότε Γεν Γραμματέας Προϋπολογισμού του ΥΠΟΙΚ κ. Ιω. Κουσουλάκος στέλνει ένα έγγραφο – φωτια (ΑΠ 2/8741/23Α/13-2-2002) στα Προϊστάμενα πολιτικά πρόσωπα του ΥΠΟΙΚ και ΥΕΘΑ στο οποίο αναφέρει (VERBATIM) ” Οι εξοπλιστικές δαπάνες υπερβαίνουν , ήδη, την ετήσια οροφή ύψους του παρόντος έτους κατά 551 εκ. €Ανάλογη είναι η εικόνα και για τα έτη 2003 – 2004.

Συνεπώς η ανάληψη χρηματοδότηση της δαπάνης των ανωτέρω νέων προγραμμάτων, είτε μέσω ΠΥ είτε μέσω δανεισμού. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, αφού θα προκαλέσει ανωμαλία και για τα επόμενα έτη.

Αυτά έλεγε ο κ. Κουσουλάκος αλλά ο προϊστάμενος του ΥΠΟΙΚ κος Νικος Χρυστοδουλάκης αντί να βαρέσει συναγερμό, συνέχισε να δανείζεται υπό τις ευλογίες του Σημίτη. Αυτόν προσέλαβε η κα Φώφη να μας νοικοκυρέψει. Αμετανόητοι…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016