Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Τεχνολογική και Αεροδιαστημική Έκθεση Teknofest στην Κωνσταντινούπολη. Απ΄ αυτή την επίσκεψη είναι το βίντεο, στο οποίο υπογράφει πάνω στο νέο εξοπλισμένο uav που κατασκευάζουν οι Τούρκοι.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι να δούμε τι είναι η έκθεση που επισκέφθηκε. Στην Teknofest παρουσιάζονται μεταξύ άλλων επιτεύγματα κατασκευαστών νέων τεχνολογιών. Κυρίως νέων Τούρκων. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα που προβλέπει την υποστήριξη νέων ερευνών και επιστημονικών μελετών θα συνεχιστεί. 129 νέοι επιστήμονες θα επωφεληθούν. Απ΄ αυτούς οι 98 θα ΄ναι Τούρκοι. Στόχος; Όπως είπε ο Ερντογάν σκοπός είναι να παράγει και η Τουρκία προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Και στην άμυνα. Κυρίως σ΄ αυτή.
Με απλά λόγια “απέναντι” κάνουν αυτό που εμείς συζητάμε μεν , δεν το κάνουμε δε. Συνδέουν τα πανεπιστήμια τους με την έρευνα και την παραγωγή τους, αξιοποιώντας τους νέους επιστήμονες τους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016