Η βόμβα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ενεργοποιήθηκε! Από αργά χθες βράδυ το καθεστώς Ερντογάν απειλεί ότι θα “απελευθερώσει” τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προς τη Δύση. Δηλαδή προς την Ελλάδα. Στην κυβέρνηση λογικά θα πρέπει να ΄χει σημάνει συναγερμός.

Δεν είναι ώρα για κουβέντες. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις περί κλειστών ή ανοιχτών κέντρων. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με …συνεννόηση με την Τουρκία, αλλά με φασαρία προς τη Δύση. Ή θα σοβαρευτούν και θα πάρουν θέση ή θα πρέπει η Ελλάδα να δράσει για να διασώσει ότι μπορεί να διασωθεί.

Η Αθήνα για να το πούμε ωμά θα πρέπει να εγκαταλείψει το ρόλο του “καλού παιδιού” που αναμένει την επιβράβευση του για την υπακοή του. Όσο συμπεριφερόμαστε μ΄ αυτό τον τρόπο θα μας “ρίχνουν”.

Τα αστεία επιχειρήματα περί του μεγέθους της Τουρκίας που όλοι την έχουν ανάγκη και γι΄ αυτό της κάνουν τα χατήρια, μπορεί να ΄ναι βολικά για όσους δεν θέλουν να χαλάσουν το ραχάτι τους, αλλά πλέον τ΄ αστεία έχουν τελειώσει.Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στις Βρυξέλλες και κυρίως στο Βερολίνο , ότι η Ελλάδα ακριβώς επειδή είναι μικρότερη χώρα από την Τουρκία δεν μπορεί και δεν θα ανεχθεί να σηκώσει άλλο βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος. Αν δεν βρει ανταπόκριση και αν οι Ευρωπαίοι δεν τραβήξουν τ΄ αυτί του Ερντογάν η Ελλάδα δικαιούται πλέον να δράσει ακόμη και με τρόπο που μπορεί να χαρακτηριστεί παράτυπος, αντιευρωπαϊκός και αντισυμβατικός.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και ν΄ αφήσει στην άκρη τα περί κανονικότητας ,τουλάχιστον στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Τίποτα δεν έχει σχέση με την κανονικότητα στην περιοχή μας και το να επιμένουμε να εμφανιζόμαστε ως οι πρόθυμοι εταίροι μας καθιστά απλά “χρήσιμους ηλίθιους”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016