Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, προβάλλει την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία  Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, στην Αγία Σοφία. Όπως γράφει συνοδευόταν από την οικογένειά του , τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ Ντάρια Νταρνέλ  και  προσωπικό της πρεσβείας.
Ο ιμάμης του τζαμιού, Mehmet Boynukalın, και ο Επαρχιακός Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης, ήταν επίσης παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης,γράφει η τουρκική εφημερίδα.Η επίσκεψη έγινε χθες και η διάρκεια της ήταν 45 λεπτά.

Δεν αναφέρεται καμία δήλωση του Αμερικανού πρέσβη που επισκέφθηκε την Αγία Σοφία μετά από την απόφαση Ερντογάν να τη μετατρέψει σε τζαμί. Η τουρκική εφημερίδα δεν σχολιάζει, αλλά είναι προφανές ότι η “σιωπηλή” επίσκεψη εκλαμβάνεται ως θετικό γεγονός.

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016