Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Τι γίνεται εδώ;

 • Αντιγράφω από το άρθρο του κ. Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή της 10 Μαρτίου :

…Ένα σημαντικό τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των ΕΔ έχει ΔΕΚΟποιηθεί. Ανάξιοι αξιωματικοί μπαίνουν σε θέσεις ευθύνης και λιώνουν πραγματικά, όταν κληθούν ν α χειρισθούν μια κρίση. Νέοι αξιωματικοί που εκπαιδεύτηκαν σε ειδικούς τομείς μετατίθενται από άλλους επειδή η αριστεία τους είναι απεχθής. Η έλλειψη πειθαρχίας διαλύει την έννοια της αλυσίδας διοίκησης που είναι κρίσιμη όταν αρχίζει να επικρατεί το ομιχλώδες χάος μιας κρίσης σε εξέλιξη και πολλά ακόμα…

 • Διαφωνώ για τα όσα γράφει, ο γνωρίζων πολλά κ. Παπαχελάς, για τις ΕΔ: Υπάρχει νομίζω αξιοκρατία γενικά. Αν τα κόμματα άφηναν ήσυχες τις ΕΔ και δεν επιιχειρούν δημιουργία κλαδικών, τότε η αξιοκρατία θα ενδυναμωθεί. Τελευταία κρούσματα επί Αντωνομπένηδων. Αν κάποιος κομματικός διανοηθεί να επιχειρήσει να διορίσει κομισάριο σήμερα θα φάει πέτρα στο κεφάλι.
 • Εν τούτοις, επιστρέφω στον κ. Παπαχελά που τελειώνει «ακούγονται πολλά για ένα σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργού Αμύνης που θα ωθήσει το Στράτευμα στον δρόμο των αμαρτωλών ΔΕΚΟ…»

Τι συμβαίνει κ. Υπουργέ;; Κύριε Ναύαρχε Αποστολάκη;; Τι δεν ξέρουμε και θα αιφνιδιαστούμε;

Κι’ αν ο αγέρας φυσά

Δεν μας δροσίζει

Γ. Σεφέρης

 • Σε αδειοδοτικό βρόχο έχει εξελιχθεί για τους επενδυτές Αιολικών Πάρκων η γνωμοδότηση που πρέπει να λαμβάνουν από το ΥΕΘΑ, για να προχωρήσουν..
 • Οι καθυστερήσεις ενίοτε, διεκπεραίωσης φθάνουν τα δυο χρόνια… Αυτά ισχυρίζεται η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Εταιρία Αιολικής Ενέργειας).
 • Ιδού ένα πεδίο για να ασχοληθεί ο ΑΝΥΘΕΑ η Π.Ρήγας για να έλθει η ανάπτυξη.

Κύριε Πολάκη

 • Δεν με ενδιαφέρει αν καπνίζετε αρειμανίως. Κακό δικό σας.
 • Με ενδιαφέρει σφόδρα, όμως ότι, ενώ είσθε ομιλητικότατος κάνετε το «παπί» σε τρία σπουδαία θέματα.
 • Στην περάτωση  του διαγωνισμού για την προμήθεια 100 οχημάτων ΕΚΑΒ (χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ). Έχετε τον φάκελο στα χέρια σας από την πρώτη μέρα που καθίσατε στον θώκο, πάνω από 3 χρόνια. Έλεος…
 • Δεν ανακοινώνετε τους μπαταχτζήδες του DYNAN. Δεν θέλετε να εκθέσετε συναδέλφους και λοιπά μέλη της ελίτ ενώ από την άλλη μεριά κραυγάζετε για δωσίλογους.

Ποιοι είναι αυτοί οι δωσίλογοι;

 • Δεν κάνατε τίποτα, μηδέν, για την αξιοποίηση των τριών (3) ελικοπτέρων ΕΚΑΒ που τα τρώει η υγρασία και ο ήλιος. Επαναπαύεστε στην βοήθεια των αεροπορικών μέσων των ΕΔ.
 • Τελικά, να σας χαίρεται ο κ. Πρωθυπουργός.

Ολίγα Σαρακοστιανά

Ο κ. Νίκος Παπανδρέου

 • Ο δεύτερος γιός του αειμνήστου Ανδρέα, Νίκος (μπορούμε άνετα να του δώσουμε τον τίτλο Παπανδρέου Δ΄, εφόσον ο Γιωργάκης είναι ο Γ΄) απεφάσισε να συνεχίσει την προσφορά της φαμίλιας στην χώρα μέσω της χλιδάτης και γαλακτοφόρου Ευρωβουλής. Η Πρόεδρος του κόμματος Ελιά-Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη τον ανακήρυξε, προθυμότατα, υποψήφιο και τον στηρίζει μαχητικά. Ο κ. Νίκος κάνει και περιοδείες για να  προβάλει την υποψηφιότητά του. Τις προάλλες στην Πρέβεζα δηλώνει. «Εμείς βάζουμε τον πήχη στον διψήφιο και στις εθνικές και τις ευρωεκλογές. Εγώ προσπαθώ στις ευρωεκλογές που αφορούν όλους τους Έλληνες…». Σείστηκε ο τόπος από τα χειροκροτήματα αλλά και στη θάλασσα οι κουτσομούρες και κέφαλοι χόρευαν… έγραψε τοπική εφημερίδα.. Η κ. Φώφη  με μια κίνηση έδωσε την χαριστική βολή στην οικογενειοκρατία και έδειξε τι εστί αλλαγή: δύο Παπανδρέου εκλεκτοί: ένας στην Βουλή και ο άλλος στην Ευρωβουλή
 • Σημειώνω απλά ότι κ. Παπανδρέου Δ΄ ήταν άφαντος στα χρόνια της χολέρας. Μήπως εργαζόταν και δεν το ξέρουμε;

Ο κ. Κώστας Μποτόπουλος

 • Επιφανής Συνταγματολόγος, κολλητός του ΜΠΕΝΙ, κατά κάποιο τρόπο υπασπιστής του.
 • Όταν ο σπονσοράς του ΜΠΕΝΙ οδηγούμενος από τον άκρατο εγωισμό του, οίηση και αλαζονεία ανέλαβε το 2011 το Υπουργείο Οικονομικών ενώ δεν είχε ιδέα περί οικονομίας μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι όλα τα καταφέρνει (τελικά επέφερε την τέλεια καταστροφή) πρώτη του δουλειά δεν ήταν να βρει έμπειρους συνεργάτες για να συγκαλύψει την ανυπαρξία του αλλά να  «τακτοποιήσει» φίλους. Αυτό ήταν το κεντρικό μέλημά του….
 • Πήρε, λοιπόν, ένα άλλο συνταγματολόγο, μην έχοντας ομοίως ουδεμία σχέση με τα οικονομικά, τον κ. Μποτόπουλο και τον τοποθέτησε ως Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς (η σπουδαιότερη υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ). Ο περί ον ο λόγος έπρεπε να πει «είσαι καλά Βαγγέλη που μου δίνεις τέλειες δουλειές; Δεν έχω ιδέα. Δεν αναλαμβάνω». Στρογυλλοκάθισε στο θώκο. Εξουσία γαρ. Πολυτελή γραφεία, ιδιαίτερο προσωπικό, λιμουζίνα, ασφάλεια, ταξίδια… Λησμόνησα να συμπληρώσω ότι ο κ. Κ.Μ ήταν νομενκλατούριος του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε ευρωβουλευτής και Γεν. Γραμματέας Τουρισμού. Είχε δηλαδή τα προσόντα για πάσα θέση. Παρέλαβε την 26/10/2011.
 • Υπηρέτησε καθ’ όλη την διάρκεια θητείας  ΒENI και Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων .
 • Όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση Τσίπρα, το 2015, ο κ. Κ.Μ αποφάσισε να παραμείνει την θέση του για να υπηρετήσει την εκλεγείσα υπό του Λαού, νέα Κυβέρνηση. Υπάρχει κώλυμα; Ουδέν. Υπηρέτησε και τον αλλοπρόσαλο κ. Γιάνη Βαρουφάκη.
 • Όταν όμως ανέλαβε ως ΥΠ. ΟΙΚ. Ο κ. Τσακαλώτος του ζήτησε την παραίτησή του. ο κ. Κ.Μ παρακάλεσε, όπως γράφτηκε παράταση για να «ολοκληρώσει το έργο του». Δεν του δόθηκε…Αποχώρησε 26/11/2015…
 • Έκτοτε ο κ. Κ.Μ αρθρογραφεί για τα ΝΕΑ και αλλαχού επιτιθέμενος σφόδρα κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Ουδέν έτερον.

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος – Χάσαμε τον «θείο», stop

 • Είχα, προ πολλού λησμονήσει τον Πειραιώτη πολιτικό της ΝΔ, νόμισα ότι είχε αποσυρθεί. Αιφνίδια εμφανίσθηκε, τελευταία, ως υποψήφιος του κόμματος στην Ευρωβουλή. Δεν έχω εντρυφήσει στα του βίου και πολιτείας του πολιτικού, δεν μπορεί να τα ξέρω όλα. Συγκρατώ όμως κάτι το, εξαιρετικά, θετικό για τον περί ου ο λόγος.
 • Ο Β.Μ ήταν Β’ ΥΦΕΘΑ υπό τον ΥΕΘΑ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πρωθυπουργό τον κ. Κων. Καραμανλή τον επιλεγόμενο Ακάματο ή Σκανδαλοθάπτη.
 • Α’ ΥΦΕΘΑ ήταν ο εξαιρετικός και εντιμότατος κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος.
 • Τον Αύγουστο 2006 προέκυψε ένα σοβαρότατο θέμα στην εξέλιξη της προμήθειας του Ηλεκτρονικού Συστήματος Στρατού, μεγάλου πολύ μεγάλου σκάνδαλο του Άκη. Δεν προτίθεμαι εδώ να γράψω το ιστορικό. Έχει αναλυθεί επανειλημμένως.
 • Τα πράγματα είχαν φθάσει στο απροχώρητο και η ΔΔΒ/ΓΕΣ συνέταξε μια έκθεση (ΦΕΕ) με την οποία τίναξε την υπόθεση στον αέρα. Ο φάκελος μετά από υπογραφή του Α/ΓΕΣ πήγε στην Α’ ΥΦΕΘΑ κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο που όταν τον είδε παραλίγο να πάθει …εγκεφαλικό. Παίρνει μολύβι και χαρτί και γράφει (περίληψη): να γίνει λύση της σύμβασης, να προωθηθεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα, να γίνει ΕΔΕ για το πώς υπογράφηκε αυτή η σύμβαση κλπ (10-08-2006). Μετά τον Α’ ΥΦΕΘΑ παραλαμβάνει τον φάκελο ο κ. Β. Μιχαλολιάκος που σημειώνει (SIC): «Διαπιστώνω με λύπη μου ότι, ένα πρόγραμμα υψίστης επιχειρησιακής σπουδαιότητας εξελίσσεται ατελέσφορα, με αποτέλεσμα να στερείται ο Ελληνικός Στρατός ένα σύγχρονο ηλεκτρονικού πολέμου, έχοντας μάλιστα καταβάλλει ως προκαταβολή το 50% της αξίας της προμήθειας.

Κατόπιν των παραπάνω και με βάση τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις του ΓΕΣ για το τελικό αποτέλεσμα όπως διαπιστώνονται στην παράγραφο 20 του ΦΕΕ, θεωρώ ότι θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η διαδικασία κήρυξης του προμηθευτή ως εκπτώτου με την επιβολή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεων (κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης, έντοκη είσπραξη του ποσού της χορηγηθείσας προκαταβολής κλπ.) ενώ παράλληλα να διαβιβασθεί ο φάκελος αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση.

Όσον αναφορά στην ικανοποίηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων, φρονώ ότι θα πρέπει να προκηρυχθεί άμεσα νέος διαγωνισμός αφού όμως επανασυνταχθεί η Τεχνική Περιγραφή ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Βασίλης Μιχαλολιάκος

11-08-2006

Ας παρακολουθήσουμε όμως, για λίγο, την τύχη του ταλαίπωρου φακέλου. Ακολούθησε την φυσιολογική οδό: Α’ ΑΦΕΘΑ, Β’ ΥΦΕΘΑ, Υπουργός(κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης) ένθα και …απωλέσθη! Απίστευτο! Και όμως απωλέσθη! Τι έγινε; Πέταξε από κάποιο υπουργικό παράθυρο προς τον Υμηττό ή προς το Νέο ή Παλαιό Ψυχικό; Ακολούθησαν πολλά κωμικοτραγικά, οι διαδικασίες προχώρησαν, το σύστημα ουδόλως ενοχλήθηκε…

 • Όταν σε λίγα χρόνια αποκαλύφθηκε το φιάσκο, η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια με 19 κατηγορούμενους και το ΓΕΣ έμεινε χωρίς το πολύτιμο σύστημα. Τυφλό τα τ’ ώτα, το τε νουν, τα τ’ όμματα. Καταδίκες επέπεσαν επι της κεφαλής πολλών… Ο αρμόδιος Υπουργός κ. ΒΜ έμεινε εκτός … Η δίκη δεν θα γινόταν ποτέ αν εισακούονταν οι εισηγήσεις των Υφυπουργών και ο Στρατός θα είχε το σύστημα του… Τι άλλο παρά συντριβή μπορεί να αισθάνεται κανείς; Στις 3 Αυγούστου 2014, 8 χρόνια μετά, επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων, η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε εκτεταμένη έρευνα για το θέμα με τίτλο Χάσαμε τον «θείο» STOP.  Ουδείς συγκινήθηκε….
 • Υπ’ όψιν ότι ο κ. Βασιλάκος Διευθυντής Εξοπλισμών τότε και κατάδικασθείς (δικαίως ή αδίκως δεν γνωρίζω) είχε καταθέσει ότι ενημέρωσε για την απώλεια και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, διάδοχο του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.  Σιγά και μήπως ο Ευάγγελος θα ενοχλούσε τον Βαγγέλη…
 • Η πολιτική όμως παίζει πολλά παιγνίδια.  Σήμερα ο κ. Β. Μιχαλολιάκος, αν εκλεγεί, θα έχει ως προϊστάμενο στην Ευρωβουλή, τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη που θα εκλεγεί οποιοσδήποτε υποστηριζόμενος με όλες τις δυνάμεις του κόμματος.  Καλή επιτυχία κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο…Κουράγιο. Ο Στρατός συνεχίζει να στερείται του πολύτιμου συστήματος.

Ο κ. Σάκης Ρουβάς

 • Εξακολουθεί να κυκλοφορεί η φήμη ότι ο κ. ΣΡ θα καταλάβει μία από τις οκτώ (8) εναπομείνασες θέσεις στο ευροψηφοδέλτιο της ΝΔ.
 • Προσωπικά, καίτοι δεν πρόκειται να ερωτηθώ, συμφωνώ. Ο λαοφιλής καλλιτέχνης είναι νέος, γεμάτος ζωντάνια, γλωσσομαθής, πολύτεκνος, έξυπνος.  Δεν είναι λιγούρης με τα ευρωλεφτά.
 • Ο κ. ΣΡ, εξάλλου, είναι πολύ καλλίτερος από τον κ. Ε. Μεϊμαράκη, την κ. Νίκη Τζαβέλλα και άλλους ποδοσφαιροδημοσιογράφους ελαφρού ειδικού βάρους.  Αλλά και τους Κουρουπλήδες κλπ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά…

Πιο χαμηλά Λόλα…

 • Είναι ο τίτλος ενός ωραιότατου άσματος του καλού Κωστή Μαραβέγια.
 • Για να καταλάβει κανείς μία κορυφαία, υπηρεσιακή, θέση στο εξωτερικό πρέπει να καλύπτει ορισμένες προδιαγραφές.  Αν είναι για το Ευρωκοινοβούλιο καμμιά, μπορεί να είναι παντελώς αγράμματος αρκεί να επιλεγεί από το κόμμα.  Ακόμη και ντενεκές ξεγάνωτος.
 • Ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) αλλά και τα μέλη της αντιπροσωπείας πρέπει ομοίως, να διαθέτουν βασικά προσόντα γλώσσα, πτυχίο κλπ.
 • Με μία τροπολογία (στην ουσία… ντροπολογία) που κατατέθηκε προ ημερών σε νομοσχέδιο για την ίδρυση παιδικού σταθμού (!!!) τα προσόντα αυτά περιορίζονται.  Αντί να αυξηθούν… Κάποιον ή κάποιους «ημετέρους» θέλησαν να βολέψουν
 • Πιο χαμηλά Λόλα… Ζήτω το Έθνος

Ημέρα γυναίκας

 • Γιορτάσθηκε (8 Μαρτίου) με διάφορες εκδηλώσεις.  Ξεχώρισα στο διαδίκτυο ένα ωραίο κείμενο, ιστορικού περιεχομένου, του επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Κώστα Ζιαζιά και ένα άλλο, χαριτωμένο, μαρτυρία ψυχής, της αγαπητής μου Ευτυχίας Φράγκου, κόρης του επιτίμου, επίσης, Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Μπράβο!

Σιγά τη φούρια σας κ. συνάδελφοι

 • Όταν υπερβάλετε χάνετε την αξιοπιστία σας.
 • Έγραψαν και κατακύρωσαν στο προσωπικό Καμμένου που δήθεν προστάτευσε ο νέος ΥΕΘΑ Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης και τους ανθρώπους των γραφείων των ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Ρήγα. Σεμνά παιδιά.

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες

 • Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.
 • Ο σπουδαίος πατριώτης Αρχηγός του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Αρχηγός Νέου Κόμματος, Στρατηγός κ. Συνοδινός, νυν ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, εκλεγείς υπό την σημαία της ΧΑ, «τακίμιασαν» και ο Στρατηγός ορίσθηκε ως επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ. Καλή επιτυχία.
 • Θυμόσαστε ένα ομορφάντρα, τον κ. Γιώργο Ρωμανιά, εργατολόγο, που καθόταν κάθε Σάββατο και Κυριακή δίπλα στον Αυτιά (SKY); Ο πονηρός Γιώργος τον έβαλε εκεί για να τον δείχνουν οι μαμάδες στα νήπια για να τρώνε το πρωϊνό τους.  Αυτός, λοιπόν, ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά έφυγε και έγινε ένας από τους Υπαρχηγούς του Λαφαζάνη. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ίδρυσε κόμμα με τον δικηγόρο κ. Μητρόπουλο. Καλή Επιτυχία.

F35 – S 400 για τη γείτονα Τουρκία

 • Τα πρώτα θα τα πάρουν οπωσδήποτε γιατί η Τουρκία είναι συμμέτοχος στην παραγωγή και έχει, ήδη, καταβάλει πολύ χρήμα στην L. MARTIN.  Τούρκικα αεροπλάνα βρίσκονται στην γραμμή παραγωγής.
 • Η L. Martin, που είναι οι ΗΠΑ, δεν θα αφήσει πελάτη να φύγει, δεν θα ανατρέψει το πρόγραμμα της και δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει χρήμα.
 • Οι πύραυλοι S400 συζητούνται. Ο Ερντογάν θα κάνει πίσω, δυσαρεστώντας τον Πούτιν, μόνο αν λάβει σοβαρά ανταλλάγματα από ΗΠΑ. Ο Ταγίπ είναι γάτα… Αγκύρας, είναι παίκτης αλλά και πατριώτης.

Λαγός τη φτέρη έσειε

 • Μετά τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για το όργιο των παροχών από την οικονομική ελίτ στις εκλογές του 2000 στο ΠΑΣΟΚ, περιμέναμε τον νάνο Σημιτάκο να κάθεται στην σκιά και να ποιεί την νήσσα…
 • Εν τούτοις ο τ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ομιλεί στη Θεσσαλονίκη (18 Μαρτίου) με θέμα.  Τέρμα στην αποτελμάτωση. Μέγα το θράσος!
 • Φταίω εγώ αν τον κάνω ένα special αφιέρωμα στο επόμενο;

Λες;

 • Είμαι λίαν δύσπιστος και γι’ αυτό περιμένω περισσότερα για να βεβαιωθούν.
 • 241 εκ € «λησμόνησαν» να εισπράξουν οι Κυβερνήσεις (2006-2010) από Φαρμακευτικές Εταιρείες.
 • Αν είναι αλήθεια θα είναι φρικτό. Και για την άμυνα της Χώρας δεν είχαν μερικά εκατομμυριάκια για αγορά πυρομαχικών αρμάτων, ανταλλακτικών και εκσυγχρονισμό των APPACHE.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016