Σχεδόν δυο χρόνια μετά από την έναρξη λειτουργίας  της Μονάδας Υποβοηθούμενης  Αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α) που λειτουργεί  στο Ναυτικό  Νοσοκομείο  Αθηνών το πρώτο  παιδί είδε το φως της ζωής θα βαφτιστεί! Ένα ζευγάρι Λιμενικών  που υπηρετούν εκτός Αττικής ήταν  οι πρώτοι  που  έγιναν  γονείς  με τη  βοήθεια του πορσωπικού της  Μ.Ι.Υ.Α. Νονοί του,  θα  ΄ναι ο ΥΕΘΑ Βαγγέλης  Αποστολάκης και  ο Α/ΓΕΝ Νίκος Τσούνης.

Η Μ.Ι.Υ.Α εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου 2017, από τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και μέχρι σήμερα αναπτύσσει καθημερινά το δύσκολο έργο της. Οι εξιδικευμένοι ιατροί και το καταρτισμένο προσωπικό που απαρτίζουν τη Μονάδα βρίσκονται εκεί καθημερινά προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τη βοήθεια τους στα ζευγάρια που πραγματικά το χρειάζονται.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του Militaire.gr , οι εγκαταστάσεις της Μ.Ι.Υ.Α δεν έχουν να “ζηλέψουν” τίποτα από τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία ενώ οι γνώσεις σε συνδυασμό με την χαρά και την αγάπη που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι για αυτό που κάνουν στην εξιδικευμένη Μονάδα του Ναυτικού Νοσοκομείου μετατρέπουν την ψυχολογικά επίπονη και δύσκολη αυτή διαδικασία σε μια ευχάριστη “διαδρομή”.

Επιπλέον η οικονομική δαπάνη εκμηδενίζεται σε σχέση με το κόστος που θα επιβάρυνε τα στελέχη των ΕΔ, στον ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχει ανυπολόγιστη αξία για τα ζευγάρια που θέλουν ένα παιδί.

Δείτε όσα μας είπε όλο το προσωπικό της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκοκείου Αθηνών ενώ για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση της δράσης τους επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους.

Ρεπορτάζ  Φανή Καρβουνοπούλου,  κάμερα Γιώργος Γρυλλής.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016