Την περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχικής δραστηριότητας στο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, ζήτησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε παρέμβασή του στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ,λέει η είδηση. Τέσσερα χρόνια μετά από την απόφαση για την “εμπλοκή” του ΝΑΤΟ στο θέμα των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, συζητάμε πάλι τα ίδια…

Το ΝΑΤΟ βέβαια δεν είχε σχεδόν καμία ουσιαστική εμπλοκή στο πρόβλημα που προκαλείται από την Τουρκία και πλήττει την Ελλάδα. Τα πλοία του κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και ασχολούνται μόνο με το που πάνε τα ρωσικά πλοία.

Έχουμε εισπράξει αρκετές φορές τα εύσημα για το πόσο συνεπείς είμαστε στις πληρωμές μας στο ΝΑΤΟ, ακόμη και μέσα στη δίνη της κρίσης, όταν οι Έλληνες πολίτες υπέφεραν. Οι ίδιοι πολίτες που αν γινόταν κάποια δημοσκόπηση με ποσοστά “σταλινικά” θα απαντούσαν ότι η χώρα δεν έχει πάρει ποτέ τίποτα από τη “Συμμαχία”, όταν χρειάστηκε βοήθεια. Η γνωστή απάντηση ότι “το ΝΑΤΟ δεν είναι οργανισμός επίλυσης διαφορών” δεν είναι πλέον πειστική. Ακόμη κι όσοι την υποστηρίζουν -κακώς- για τις τουρκικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας, δεν μπορούν να την δεχτούν για θέματα όπως το μεταναστευτικό.

Η αίσθηση που υπάρχει πλέον για το ΝΑΤΟ είναι ότι πρόκειται για έναν οργανισμό όπου όλοι πληρώνουν και

κάποιοι μόνο επωφελούνται. Οι εξής δύο: ΗΠΑ και Τουρκία.

“Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ” θα σπεύσουν να ρωτήσουν οι υποστηρικτές του, που δεν συμφωνούν με όλα τα παραπάνω. Ουδείς πιστεύει ότι μπορούμε να φύγουμε και δεν το θέλουμε κιόλας. Ωστόσο δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί . Δεν μπορεί να μας θυμούνται μόνο όταν τους βολεύει και να μας λένε να βρούμε μόνοι μας λύση σ΄ όποιο πρόβλημα ασφαλείας έχουμε. Γιατί το ΝΑΤΟ υπάρχει για να παρέχει ασφάλεια στα μέλη του. Αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει ,είναι να πάψουμε να παριστάνουμε το “καλό,υπάκουο και ψύχραιμο παιδί”. Ας αρχίσουμε να φωνάζουμε, να δημιουργούμε θέματα εντός της Συμμαχίας και να επαναφέρουμε στην τάξη τον ανεκδιήγητο πολλές φορές ΓΓ της Συμμαχίας ο οποίος το τελευταίο ειδικά διάστημα το μόνο που κάνει είναι να κάνει δηλώσεις στήριξης μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016