Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι “η Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του ISIS. Όπως και για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο κ.Στόλντεμπεργκ φαίνεται ότι δεν έχει ακούσει τίποτα και για τις κατηγορίες που βαραίνουν την Τουρκία για τις σχέσεις της με τους τζιχαντιστές…

“Κανένας σύμμαχος δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία. Είναι σημαντικός σύμμαχος  για την καταπολέμηση του ISIS, είναι ο μόνος σύμμαχος που συνορεύει με τη Συρία και το Ιράκ”, δήλωσε, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πρόσθεσε ότι η πρόοδος και τα επιτεύγματα που έκανε το ΝΑΤΟ σε αυτόν τον αγώνα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη χρήση τουρκικών βάσεων και υποδομών.

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ  επεκτείνει τη στήριξη της επιχείρησης SOPHIA στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

“Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα για να παράσχουμε υποστήριξη εάν ζητηθεί  από την ΕΕ. Για παράδειγμα μπορούμε να βοηθήσουμε στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης”, είπε. Δεν είπε αν γνωρίζει τι έχει μεταφέρει ήδη η Τουρκία στη Λιβύη.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016