Μια γυναίκα δημοσιογράφος από το BBC, “στρίμωξε” τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο μέσο ενημέρωσης.
Η δημοσιογράφος Ζεϊνάμπ Μπαντάουι, τον ρώτησε πρώτα απ΄ όλα τι πιστεύει για την ισότητα των δύο φύλων. Φυσιολογικά ο πρωθυπουργός απάντησε ότι πιστεύει στην ισότητα και η επόμενη ερώτηση ήταν, γιατί τότε έχει στην κυβέρνησή του μόνο δύο γυναίκες.

«Δυστυχώς δεν έχουμε τόσες πολλές γυναίκες που ενδιαφέρονται για την πολιτική. Το 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για το 40% της Βουλής», απάντησε ο κ.Μητσοτάκης, αλλά δεν ξεμπέρδεψε.
Η δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι «21 από τα 51 μέλη της κυβέρνησης δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου. Πείτε τους τεχνοκράτες ή όπως θέλετε να τους περιγράψετε, αλλά θα μπορούσατε να βρείτε 21 έμπειρες γυναίκες. Είμαι σίγουρη ότι εγώ θα μπορούσα να πάω να τις βρω για εσάς».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι γυναίκες είναι διστακτικές να αναλάβουν θέσεις προκαλώντας την αντίδραση της δημοσιογράφου που του είπε:
«Είστε σοβαρός σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;»

Το απόσπασμα της συνέντευξης:

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016