“Η Μεσόγειος φλέγεται. Έχουν καταλάβει πλέον όλοι στον παγκόσμιο χάρτη ότι για να υπάρξει σταθερότητα πρέπει να στηριχθούν και να στηρίξουν τον ελληνισμό της Κύπρου και της μητροπολιτικής Ελλάδος. Να δημιουργηθεί εκείνο το τόξο που θα μπορέσει ακόμα μια φορά να κάνει ανάσχεση των ροών προς τη Δύση που στο παρελθόν τις αντιμετωπίσαμε στη Σαλαμίνα, στο Μαραθώνα και τώρα πια σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου”. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στην Κύπρο και σε εκδήλωση μνήμης για τον ήρωα της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Στην ομιλία του ανέφερε:

“Είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε όλοι εδώ και για κανέναν η Κύπρος δεν είναι μακριά. Αυτοί οι οποίοι κάποια στιγμή τόλμησαν να πουν ότι η Κύπρος είναι μακριά έχουν περιθωριοποιηθεί από την ίδια την ιστορία.

Αυτή την περίοδο, η Τουρκία και πάλι εκτρέπεται, προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα.

Ως ιερή υποχρέωση στους «Μάρτυρες» που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.

Γιατί η μεγάλη επιτυχία της εισόδου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κλειδί για να προχωρήσουμε στο αύριο.

Διαμορφώνουμε με σκληρή δουλειά έναν άξονα σταθερότητας που αρχίζει από την Ελλάδα και την Κύπρο και επεκτείνεται βόρεια προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και νότια προς το Ισραήλ, την Αίγυπτο , την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτός ο άξονας σταθερότητας έχει ως κέντρο τις δύο χώρες του Ελληνισμού. Αυτό είναι ουσιαστικά η εγγύηση για το αύριο, παράλληλα με την ενεργοποίηση της εκμετάλλευσης των ενεργειακών μας πόρων.

Η Μεσόγειος φλέγεται. Έχουν καταλάβει πλέον όλοι στον παγκόσμιο χάρτη ότι για να υπάρξει σταθερότητα πρέπει να στηριχθούν και να στηρίξουν τον ελληνισμό της Κύπρου και της μητροπολιτικής Ελλάδος. Να δημιουργηθεί εκείνο το τόξο που θα μπορέσει ακόμα μια φορά να κάνει ανάσχεση των ροών προς τη Δύση που στο παρελθόν τις αντιμετωπίσαμε στη Σαλαμίνα, στο Μαραθώνα και τώρα πια σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου”.

Η ομιλία αυτή έρχεται να προστεθεί στην δήλωσή του στη Liberation,σύμφωνα με την οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα θανατηφόρο ατύχημα στο Αίγαιο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016